ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> صنعت گردشگری سیستان و بلوچستان تشنه تدبیر توسعه بدون زیرساخت ممکن نیست | عصر هامون
تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۸ تير ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۵۱
گزارشی از حرف تا عمل شعار " سیستان و بلوچستان مقصد گردشگری"

صنعت گردشگری سیستان و بلوچستان تشنه تدبیر/ توسعه بدون زیرساخت ممکن نیست

سیستان و بلوچستان به عنوان مقصد گردشگری ایران و جهان در سال 96 انتخاب شده است اما این استان پهناور با دارا بودن ظرفیت ها و پتانسیل های بی نظیر و منحصر به فرد گردشگری متاسفانه از عدم توسعه یافتگی زیرساخت های اساسی صنعت توریسم همواره رنج می برد و از ابتدایی ترین و کمترین امکانات گردشگری و تفریحی بی بهره است و در حلقه صنعت نوین گردشگری به فراموشی سپرده شده است.
به گزارش عصرهامون،به نقل از تفتان ما، صنعت گردشگری و افزایش سفر نقش بسیار مهمی در ایجاد فرصت های شغلی و توسعه فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی هر جامعه و منطقه ای دارد و لذا این امر مهم با توسعه زیر ساخت های گردشگری رابطه مستقیمی دارد.
استان سیستان و بلوچستان با 19 شهرستان٬ داشتن صدها اثر باستانی، تاریخی، فرهنگی و مکان های تفریحی و دیدنی، سواحل زیبا، بازارهای متعدد با کالاهای داخلی و خارجی، منطقه ی آزاد و کوه دل انگیز تفتان و از همه مهمتر مردمی مهربان و میهمان نواز جذابیت های خاصی برای گردشگران داخلی و خارجی دارد.
وجود مرزهای طولانی زمینی، دریایی، سدها و رودخانه های متعدد، باغات میوه های گرمسیری و صنایع دستی منحصر به فرد از دیگر توانمندی ها و جاذبه های پهناورترین استان کشور است.
به همین دلیل و دلایلی دیگر این استان به عنوان «مقصد گردشگری» مطرح شده است و باید در اینجا بر لزوم تأمین زیرساخت های این امر پا می فشاریم.
استان پهناور و زیبای سیستان و بلوچستان به سبب پیشینه طویل خود که در اعماق ایران زمین ریشه دوانده و نیز به علت گستره زیبای جغرافیایی همانند نگینی در پهنای ایران زمین می‌درخشد و حائز جاذبه‌های تاریخی، فرهنگی و طبیعی است.
این سرزمین زیبایی با توجه به داشتن ظرفیت های گردشگری بالقوه و بالفعل از لحاظ امکانات موجود و فراهم  شدن امکاناتی که باید برای این حوزه ایجاد شود، حائز اهمیت است.
از ابتدای سال با خبرهای خوش همراه است، خبرهای خوشی که اغلب نشان از میزان حضور میلیونی گردشگران داخلی و خارجی به استان سیستان و بلوچستان و به خصوص به شهرهای شمالی سیستان و جنوبی چابهار داشت.
هرچند که در نظر گردشگران دیدن آثار منحصر به فرد استان سیستان و بلوچستان ارزشمند است اما صنعت به روز و در حال توسعه گردشگری باید بتواند دیگر نیازهای گردشگران را با هدف اقامت و ماندگاری بیشتر در استان تامین کند.
علی ای حال سیستان و بلوچستان جز مناطق بکر گردشگری کشور است که متاسفانه با توجه به ناشناخته ماندن و همینطور تصور غلطی که در چند سال گذشته از این استان در ذهن ها شکل گرفته است و با توجه به ظرفیت بالای جذب گردشگر در کشور همچنان مغفول مانده است.
 

 
در واقع کمبود امکانات و عدم ایجاد زیرساخت های مناسب نیز یکی دیگر از مشکلات مهم مقوله گردشگری در استان سیستان و بلوچستان است و علی رغم همه تاکیدات، هنوز مغفول مانده و بیشتر دچار روزمرگی شده تا جایی که نه تنها نتوانسته گردشگر درخوری برای توسعه استان جلب کند، بلکه در بخش هایی از استان به دلیل بی توجهی و عدم رسیدگی، با سیر کاهش گردشگر نیز مواجه بوده است.
* هیچ کدام از جاده های استان دو بانده و استاندارد نیست
نادر شهنوازی یکی از شهروندان خاشی در گفت و گو با خبرنگار تفتان ما با انتقاد از وضعیت عدم موجود بودن زیرساخت های گردشگری در شهرستان خاش و استان سیستان و بلوچستان، اظهار کرد: هیچ کدام از جاده های استان دو بانده و استاندارد نیست و این مسیرها که پر تردد هستند متاسفانه روزها شاهد تصادفات بسیار زیادی در محورهای مواصلاتی هستیم که باید مسئولین به این مسئله توجه کنند.
وی با بیان اینکه ایجاد فرصت های شغلی و ارز آوری از مزایای مستقیم صنعت گردشگری است، تصریح کرد: ارتقای سطح زندگی مردم، فروش خدمات و کسب درآمد از سایر مزایای مهم این صنعت است.
شهنوازی ادامه داد: باغداری، کشاورزی، خدمات و کالاهای مصرفی، ماهیگیری، توسعه و بهبود تجهیزات زیربنایی مثل جاده ها، خطوط ارتباطی و سیستم های حمل و نقل از مزایای غیر مستقیم سنعت گردشگری است.
* هیچ گونه خدماتی در مناطق ساحلی ارائه نمی شود
محمدصالح بزی یکی دیگر از شهروندان در گفت و گئ با خبرنگار تفتان ما با بیان اینکه انتخاب استان سیستان و بلوچستان بعنوان مقد سفر گردشگری بسیار انتخاب خوبی بود، اظهار کرد: عدم زیرساخت های مناسب گردشگری مسئله بسیار مهمی است که باید مسئولین با توجه به شعار گردشگری امسال به این مهم توجه کنند.
وی با بیان اینکه هیچ گونه خدماتی در مناطق ساحلی ارائه نمی شود، گفت: صنعت توریسم به شدت بر اشتغال تاثیر می گذارد و گردشگری نه تنها موجب کسب درآمد مستقیم و چند برابر چرخه مالی غیرمستقیم موجب رشد تولیدات صنایع دستی و صنعتی نیز می شود.
 

 
* صنعت گردشگری یک فعالیت اقتصادی جایگزین در یک اقتصاد تک محصولی است
سارا نوتی زهی یکی از معلمان شهرستان خاش نیز به خبرنگار تفتان ما گفت: هزینه های که گردشگر در سفر به استان سیستان و بلوچستان خرج می کند بر سیستم اقتصادی شهرها و مناطقی که میزبان هستند اثرات بسیار خوبی دارد.
وی که خود را دانشجو معرفی کرد، ادامه داد: صنعت مهم و پراهمیت گردشگری یک فعالیت اقتصادی جایگزین در یک اقتصاد تک محصولی می تواند روند رشد و پیشرفت را با تنوع بخشی به اقتصاد ملی تسریع کند.
* صنعت گردشگری برای اشتغال زایی و درآمد ساکنان یک منطقه می تواند مفید باشد
نواب خاشی کمال آبادی یکی دیگر از شهروندان در گفت و گو با خبرنگار تفتان ما با بیان اینکه صنعت گردشگری از جهت اشتغال زایی و ایجاد درآمد برای ساکنان یک منطقه می تواند مفید باشد، اظهار کرد: استان پهناور سیستان و بلوچستان و شهرستان خاش از بسترهای طبیعی و بکر و دست نخورده بسیار زیادی برخوردار است که باید مسئولان امر با اجرای طرح های مناسب از این فرصت در جهت اشتغالزایی و رونق اقتصادی استفاده کنند.
وی با بیان اینکه گردشگران باید به مسئله محیط توجه کنند، گفت: گردشگران نباید در پارک ها، رودخانه ها، سواحل دریایی زباله بریزند و سبب تخریب محیط زیست و برهم زدن آرامش و آسایش جانوری و گیاهی شوند.
* شهرستان خاش می تواند گردشگران بسیار زیادی را جذب کند
نماینده مردم شهرستان خاش و عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی نیز در این خصوص در گفت و گو با خبرنگار تفتان ما با بیان اینکه خاش به معنای "خوش"  معروف است، اظهار کرد: این نامگذاری به دلیل آب و هوای بسیار خوب و مناسب تعیین شده است.
علی کرد گفت: شهرستان خاش با دارا بودن مناطق بکر و دیدنی و گردشگری می تواند گردشگران بسیار زیادی را جذب کند.
وی دهستان ها و چشمه سارها در شمال تفتان و رودخانه ها در غرب سردریا و جنوب شرق شهرستان خاش و مناطق روستایی بکر تمندان، کوشه، ولان و سندان را از سایر مناطق بکر و دست نخورده این شهرستان دانست.
 

 
* صنعت گردشگری رابطه مستقیمی با اشتغالزایی و در آمدزایی دارد
کرد با بیان اینکه در صورتی که گردشگران به این شهرستان و استان سر سبز و پهناور سیستان و بلوچستان سفر کنند اشتغالزایی و در آمدزایی خواهد شد، تصریح کرد: قلعه حیدرآباد، ده آباد، سنگان، کلچات، کارواندر و غیره بخشی از فضاهای تفریحی و گردشگری برای جذب توریسم است.
وی بیان کرد: باید مسجد جامع خاش به ثبت ملی برسد و نیز به این مجموعه عظیم توریستی شهر خاش اضافه کرد و نیز گِل‌فشان‌های خاش در دنیا بی‌نظیر است اما متأسفانه مانند بسیاری دیگر از مناطق این شهر حتی برای مردم خود شهر نیز  معرفی نشده است.  
 
* سازمان میراث فرهنگی نتواسته برای معرفی پتانسیل‌های شهرخاش اقدام مثبتی انجام دهد
نماینده مردم شهرستان خاش در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه متاسفانه صنعت گردشگری با وجود ظرفیت ها و پتانسیل های بی نظیر ولی در استان مغفول مانده است، ادامه داد: سازمان میراث فرهنگی و گردشگری نتواسته برای معرفی پتانسیل‌های گردشگری این شهر قدم از قدم بر دارد و اعتبارات هم بیشتر برای مسائل سیاسی هزینه می‌شوند و کسی به فکر بیکاری و بی‌پولی مردم این شهر غنی نیست.
وی بیان کرد: تبلیغات از سوی رسانه ملی، رسانه‌های مکتوب و مجازی تاثیربسزایی در بالفعل کردن ظرفیت گردشگری شهر خاش و شهرهای حومه آن دارد.
* هیچ زیرساخت مناسبی جهت جذب گردشگر و توریسم در شهرستان خاش وجود ندارد
کرد با بیان اینکه هیچ زیرساخت مناسبی جهت جذب گردشگر و توریسم در شهرستان خاش وجود ندارد، گفت: در حالی که حیات‌وحش ایرندگان در کنار رودخانه و سواحل آن می‌تواند محل ییلاق و قشلاق بسیاری از مسافران و گردشگران بوده و حتی در کنار آن‌ ویلاها، سکونتگاه و هتل‌های بسیار زیبا ساخت اما متاسفانه مسئولین در این موارد غیرفعال هستند.
* امکانات گردشگری در استان سیستان و بلوچستان زیر صفر است
وی با بیان اینکه علاوه بر نبود هتل، ناوگان حمل و نقل و امکانات بین راهی و گردشگری در استان سیستان و بلوچستان زیر صفر است، خاطرنشان کرد: اداره‌کل میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی استان سیستان و بلوچستان باید برنامه کوتاه، میان و بلند مدت برای بلافعل کردن ظرفیت‌های بالقوه گردشگری آن شهرستان ارائه دهد.
 

 
عضو کمیسیون اجتماعی در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: صدا وسیمای مرکز استان علاوه بر اینکه می‌تواند در برنامه‌های مختلف مناطق بکر و تاریخی خاش را معرفی کرده باید با مدیران رسانه ملی برای معرفی این شهر از شبکه‌های اصلی تلویزیون رایزنی کنند.
وی با بیان اینکه کشاورزی و گردشگری را مهمترین ظرفیت اشتغالزایی استان است، اذعان کرد: مدیران ارشد دولت باید جهت جذب سرمایه بخش خصوصی، جذب فرهیختگان و نخبگان اقتصادی به منظور سرمایه‌گذاری و ایجاد زیرساخت‌ها برنامه‌ریزی و مذاکره کنند و با فعال شدن صنعت گردشگری شهرستان خاش می‌توان تحولات عظیمی را در توسعه و رونق منطقه برداشت و چهره فقیر و تنگ‌دست شهر را با درآمدزایی و ایجاد شغل تغییر داد و مانع از مهاجرت بومیان شد.
* فراکسیون میراث فرهنگی و گردشگری مجلس وظیفه خطیری بر دوش دارد
عضو کمیسیون اجتماعی در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: فراکسیون میراث فرهنگی و گردشگری مجلس وظیفه خطیری بر دوش دارد و درآمد گردشگری می‌تواند با درآمد نفت برابری کنند اما متأسفانه مدیران، همیت و برنامه‌ای برای کسب درآمد از این طریق ندارند.
* شهرستان خاش دارای جاذبه ها و استعدادهای بی نظیری است
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان خاش نیز در گفت و گو با خبرنگار تفتان ما با بیان اینکه شهرستان خاش دارای جاذبه ها و استعدادهای بی نظیری است، اظهار کرد: در صورت سرمایه گذاری و اطلاع رسانی می تواند زمینه ورود تعداد بیشتری گردشگر از سراسر کشور را به این خطه مهیا کرد.
ملک مسعود ریگی بیان کرد:‌ شهرستان خاش با داشتن جاذبه های فراوان طبیعی و تاریخی مانند قله آتشفشانی نیمه فعال تفتان، گل فشان طبیعی پیرگل، رودخانه های زیبای کارواندر و ایرندگان و کاواری، درختان سرو کهنسال، ارتفاعات تفتان، بیرک، مورپیش، سیاه بندان، پنج انگشت، قلعه های تاریخی ایرندگان، حیدرآباد، کمال آباد و برجک قدیمی بلوی گوهرکوه، چشمه های آب سرد و گرم و دریاچه طبیعی سردریا واقع در حاشیه تفتان و دهها اثر دیگر از قطبهای مهم گردشگری در سیستان و بلوچستان محسوب می شود.
وی بیان کرد: صنعت گردشگری نقش مهمی در توسعه اقتصادی ایفا می کند و جاذبه های توریستی می تواند از پایدارترین منابع سرمایه ای برای کسب درآمد ارزی محسوب شود.
* اعتبارات در حوزه گردشگری و تقویت این صنعت بسیار کم است
ریگی با بیان اینکه متاسفانه اعتبارات در حوزه گردشگری و تقویت این صنعت بسیار کم است، گفت: در حوزه  گردشگری نیز با این طرز تفکر و برنامه محور بودن می توان تغییرات گسترده ای را انجام داد که در راستای جذب گردشگر و سرمایه گذار باشد.
وی با بیان اینکه گردشگری یکی از منابع عمده درآمدزایی و ایجاد اشتغال در جهان به شمار می‌ آید، افزود: با سرمایه گذاری لازم در این دو بخش اقتصاد استان و حتی کشور متحول خواهد شد بنابراین مسئولان باید به این مهم توجه جدی داشته باشند.
وی اذعان کرد: توسعه و گسترش گردشگری روستایی می توان فعالیت ‌های اقتصادی‌ و مشاغل متنوعی را در مناطق روستایی به وجود آورد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان خاش با بیان اینکه بزرگترین و محوریترین بحث عدم ارائه تسهیلات به بخش گردشگری است، اظهار کرد: در گذشته محور گردشگری در استان برای هدایت گردشگر وجود نداشته و این بزرگترین معضل سیستان و بلوچستان است.
انتهای پیام/3028
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcfetd1.w6dv1agiiw.html
منبع : تفتان ما
نام شما
آدرس ايميل شما