تاریخ انتشار :شنبه ۳۱ تير ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۱۴
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان گفت: بسیاری از هنرمندان موسیقی استان در روستاها زندگی می کنند و هیچ توقعی هم از مسئولان و نهادهای دولتی ندارند اما شناسایی و حمایت های مالی و معنوی از آنها از وظایف ما مسئولان است.
حسین مسگرانی در گفت و گو با خبرنگار فرهنگ و هنر عصرهامون افزود: بسیاری از هنرمندان موسیقی استان در روستاها زندگی می کنند و هیچ توقعی هم از مسئولان و نهادهای دولتی ندارند اما شناسایی و حمایت های مالی و معنوی از آنها از وظایف ما مسئولان است.

این مقام مسئول با بیان این مطلب که موسیقی سیستان و موسیقی بلوچستان دارای ظرفیت بسیار عظیم و بزرگی است و باید در این رابطه فعالیت های خوبی در اولویت اجرا قرار گیرد، اظهار کرد: تمامی شهرهای استان دارای گروه های موسیقی می باشند که منتخب آنها در جشنواره آواها و نواهای استان که با رویکرد وحدت در 13تا15تیرماه در زاهدان برگزار شد، شرکت کرده اند و تا پایان امسال نیز برگزاری جشنواره موسیقی عرفانی در سراوان و موسیقی حماسی در چابهار در دستور کار فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه در سیستان و بلوچستان تنها یک انجمن موسیقی در مرکز استان وجود دارد و در شهرستانها نیز در حال راه اندازی دفاتر انجمن موسیقی می باشیم، تصریح کرد: کار این دفاتر و انجمن برگزاری ورکشاپ ها، برگزاری پاتوق و نشست ها، تلاش برای جمع آوری و ثبت و ضبط آثار هنرمندان و غیره را در دستور کار خود دارند.

مسگرانی با بیان اینکه درحال حاضر انجمن موسیقی استان به فکر جمع آوری و ثبت و ضبط آثار هنرمندان بومی می باشد، گفت: بسیاری از هنرمندان عرصه موسیقی استان در دوران زندگی خود به انجام فعالیت های هنری خود در محل زندگیشان پرداخته و بهترین کارها را نیز عرضه می کنند اما متاسفانه به فکر ثبت و ضبط کارهای خود نبوده و نیستند.

وی تاکید کرد: از سال گذشته تولید و انتشار 4آلبوم موسیقی سنتی استان در دستور کار این نهاد قرار گرفته و این آلبوم ها در حال سیر مراحل گرفتن مجوز و انتشار می باشد و به زودی از آنها در جشنواره موسیقی رونمایی می شود.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص بیمه هنرمندان گفت:بر اساس قانون بیمه تامین اجتماعی، باید ۸ درصد حق بیمه  توسط هنرمند و ۱۰ درصد توسط دولت واریز شود که سهم دولت را برای هنرمندان وزارت ارشاد پرداخت می‌کند و اگر هنرمندی حق ۸ درصد خود را پرداخت نکند، واریز 10درصد سهم دولت از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به تامین اجتماعی قطع می شود و وصل کردن مجدد یک بازه زمانی دارد که باید طی شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: یکی از مشکلات ما در بخش بیمه هنرمندان استان، بالا بودن سن آنها می باشد، براساس قانون بیمه تامین اجتماعی، نمی توان افراد بالای سن 60سال را بیمه کرد و در این زمینه پیگیر قائل شدن استثنا برای پیشکسوتان و هنرمندان می باشیم.

وی گفت: برای کمک به هنرمندان بالای60سال فاقد بیمه، هنرمندان را به مرکز معرفی می کنیم تا از کمک هزینه از کارافتادگی بهره مند شوند.
وی خاطر نشان کرد: اگر هنرمندان توانسته باشند که درجه یک هنری را دریافت کنند، دارای حقوق ثابت قابل قبولی خواهند بود و در این زمینه در تلاشیم تا تمامی هنرمندان استان درجه هنری خود را دریافت کنند.

وی در زمینه کارگاه های ساخت و ادوات موسیقی سیستان و بلوچستان و مشکلات آنها گفت: ساخت ادوات و ابزار آلات موسیقی مربوط به هنرهای سنتی و صنایع دستی می باشد و حوزه فعالیت آنها مربوط به میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی بوده و در این بخش برندسازی و بازاریابی برای این صنایع دستی توسط میراث در حال پیگیری است.

مسگرانی ادامه داد: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خود را دور از این ماجرا نکشیده و در این راستا در ماه اخیر کارگاه ساخت ابزار و ادوات موسیقی را در مجتمع فرهنگی و هنری ارشاد راه اندازی کرده است.

وی تاکید کرد:قبول داریم در این بخش کم کاری زیاد شده و توسعه و بازاریابی این قسمت می تواند علاوه بر تحقق بیشتر اقتصاد مقاومتی، ایجاد اشتغال و توسعه هنر بومی را نیز درپی داشته باشد.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه در سنوات گذشته در این زمینه کار شده اما کافی نبوده است، گفت: فرهنگ و ارشاد اسلامی حمایت و پشتیبانی از فعالیت های انجمن ها، هنرمندان و مراکز فرهنگی را در دستور کار خود قرار داده است.

این مسئول خاطر نشان کرد: طی فعالیت های انجام شده برای جمع آوری تولیدات هنرمندان موسیقی استان، سال گذشته توانستیم 4آلبوم ازهنرمندان موسیقی استان را تولید کنیم.
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcbw0b9.rhb0fpiuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما