ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> کاهش ۹۸ درصدی بیماری مالاریا در استان سیستان و بلوچستان | عصر هامون
تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۰ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۷:۴۱
بسته خبرهای کوتاه شبکه بهداشت و درمان خاش؛

کاهش ۹۸ درصدی بیماری مالاریا در استان سیستان و بلوچستان

آزمون فصلنامه بهورزی، صعود تیم فوتسال داوطلبین سلامت به قله4050متری تفتان، کارگاه آموزشی چندمنظوره بهداشتی و کارگاه 5روزه انگل شناسی مالاریا چند خبر کوتاه از شبکه بهداشت و درمان شهرستان خاش است.
به گزارش عصرهامون،به نقل از تفتان ما، نبی بخش هاشمزهی مسئول توسعه شبکه مرکز بهداشت شهرستان خاش در حاشیه آزمون فصلنامه بهورزی، گفت: این آزمون به منظور ایجاد انگیزه در جهت مطالعه فصلنامه ها و نشریات و نیزسنجش بنیه علمی کارشناسان، مراقبین سلامت و بهورزان مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی برگزار شد.
وی با بیان اینکه بیش از 220نفر از پرسنل بهداشتی در این آزمون شرکت کردند، تصریح کرد: شرکت کنندگانی که موفق به اخذ 80درصد نمره قبولی شوند گواهی آموزشی با 8امتیاز برای بهورزان و 5امتیاز جهت کارشناسان و مراقبین سلامت صادر خواهد شد.
گفتنی است؛ سوالات آزمون در موضوعات بیماریهای واگیر، بیماریهای غیر واگیر، کودکان، تغذیه، سلامت محیط و کار، خودمراقبتی و غیره بود.
* صعود تیم فوتسال داوطلبین سلامت به قله4050متری تفتان
صعود تیم فوتسال داوطلبین سلامت به قله4050متری تفتان با هدف ارتقاء سلامت و تقویت روحیه نشاط توسط اعضای تیم فوتسال داوطلبین سلامت برنامه ریزی شد.
قله تفتان با ارتفاع 4050 متر بلندترین قله در منطقه جنوب شرقی ایران و استان سیستان بلوچستان است. این کوه آتشفشانی نیمه فعال است که همچنان گاز گوگرد از آن خارج می شود.
* کارگاه آموزشی چندمنظوره در پادگان08توسط مرکز بهداشت شهرستان خاش
براساس نیازسنجی آموزشی صورت گرفته و پس از هماهنگی های لازم کارگاه آموزشی چند منظوره بهداشت آب و مواد غذایی-دخانیات-التور و تب کریمه کنگو توسط مرکز بهداشت و در محل پادگان آموزشی 08 خاش برگزار شد.
محمد بوستانی مدرس این کارگاه در این خصوص گفت: با توجه به آغاز فصل گرما و در راستای هفته دخانیات و نیز نیازسنجی های صورت گرفته کارگاه آموزشی چند منظوره با هدف آگاه سازی عمومی و ارتقای سطح سواد بهداشتی نیروهای 08خاش برگزار و بیش از400نفر از آنان مطالب مربوط به بهداشت آب و مواد غذایی، دخانیات، التور و تب کریمه کنگو را فرا گرفتند.
 
 
وی بیان کرد: در این کلاس به ارائه مباحثی در خصوص پیشگیری و مضرات استعمال دخانیات، اصول و راهکارهای کاهش و ترک موثر آن، علت بیماریهای التور و تب کریمه کنگو و نیز راههای انتقال و پیشگیری از ابتلا به آنها و نیز بهداشت آب و مواد غذایی از طریق پخش کلیپ آموزشی و توزیع پمفلت پرداخته شد.
در پایان جلسه نیز به پرسش های حاضرین در خصوص مطالب ارائه شده پاسخ داده شد.
* کارگاه 5روزه انگل شناسی مالاریا  درشهرستان خاش
کارگاه 5روزه انگل شناسی مالاریا به مدت 5روز جهت همکاران کارشناس،کاردان آزمایشگاه ومیکروسکوپیست های سطح شهرستان های خاش ومهرستان برگزار شد.
این کارگاه با حضور اساتید سطح یک بین المللی انگل شناسی مالاریا(حسن آزادی و محسن میرکازهی) برگزار شد.
عبدالرضا میراولیایی مدیر گروه بیماری های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان که در این کارگاه 5روزه حضور داشت، گفت: مالاریا از قدیمی ترین بیماریهای عفونی است که همچنان در استان سیستان و بلوچستان بصورت بومی مشاهده می شود.
وی بیان کرد: بیماری مالاریا تبعات بهداشتی، اقتصادی و اجتماعی فراوانی به دنبال دارد و از آنجایی که انتشار بیماری علاوه بر انگل و پشه ناقل به عوامل متعدد اجتماعی و اقتصادی نظیر امکانات رفاهی اولیه، سرپناه مناسب، دانش کافی در زمینه پیشگیری فردی و غیره وابسته است در حال حاضر انتشار و انتقال محلی بیماری در استان محدود به کانون های خاصی شده و توجه کارشناسان بهداشت جهانی و مدیران گروه بیماریهای وزارت بهداشت و استان بر این مناطق خاص متمرکز شده است.
وی ادامه داد: در نهایت همه تلاش  ها به پیشگیری از برقراری زنجیره انتقال آلودگی به ساکنین محلی معطوف گردیده که با کشف سریع موارد مالاریا در مدت24ساعت پس از بروز علائم و البته با ارتقاءدسترسی به خدمات تشخیص فوری و درمان موثر مالاریا به نتیجه می انجامد.
 
 
میراولیایی هدف از برگزاری این کارگاه 5روزه آموزشی را افزایش آگاهی ها در مورد بیماری مالاریا و در راستای بهبود، تشخیص و درمان مالاریا، کنترل ناقلین مالاریا، بهبود سیستم مراقبت و ارزیابی و نیز فعالیت های پروژه گلوبال فاند مالاریا عنوان کرد .
وی تصریح کرد: شناخت علایم بیماری مالاریا توسط عموم مردم در جهت مراجعه سریع آنان به مراکز بهداشتی درمانی نقش مهمی در تشخیص و درمان بموقع موارد مالاریا داشته و از گامهای مهم در جهت حذف مالاریا است.
میراولیایی با بیان اینکه مطمئن ترین راه تشخیص قطعی بیماری مالاریا آزمایش خون است، گفت: هر فرد تب دار مشکوک به مالاریا جهت تشخیص به موقع و درمان سریع و کامل باید به نزدیکترین خانه بهداشت یا مرکز بهداشتی درمانی و یا آزمایشگاه مالاریا مراجعه کند.
وی اظهار کرد: هم اکنون بیماری مالاریا در شهرستان خاش در حال حذف بوده  و این بیماری در سطح شهرستان تنهابه صورت وارده می باشد و موارد بومی این بیماری از سه سال گذشته تاکنون گزارش نشده است.
گفتنی است، کارگاه 5روزه مالاریا با هدف تقویت اطلاعات علمی و عملی نیروهای علوم آزمایشگاهی و میکروسکوپیست های مالاریای شهرستان های خاش و مهرستان و با حضور 3میکروسکوپیست با تجربه زاهدان، چابهار و سراوان که گواهینامه بین المللی تشخیص انگل مالاریا دارند در حال برگزاری است.
انتهای پیام/3028
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcba9b9.rhb0apiuur.html
منبع : تفتان ما
نام شما
آدرس ايميل شما