تاریخ انتشار :شنبه ۱۴ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۲۶
نماینده مردم سیستان گفت: بسیاری از لوله های آب شرب در سیستان به دلیل فرسودگی بالا دچار نشتی شده اند به صورتی که 30 درصد آب از این طریق هدر می رود، دولت موظف است تا مدیریت آب را ابتدا در سیستان حل کند.

به گزارش عصر هامون به نقل از :حبیب الله دهمرده نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با پایگاه خبری ندای هیرمند؛ بیان داشت: یکی از کارهایی که مقام معظم رهبری دستور فرمودند در سیستان اجرایی شود کار انتقال آب با لوله به مزارع کشاورزی است.

وی افزود: انتقال آب با لوله به اراضی کشاورزی که به طرح 46 هزار هکتاری معروف است، 3 فاز منطقی را میطلبد که فاز اول آن انتقال آب به صورت عادلانه است.

نماینده مردم سیستان خاطرنشان کرد: مرحله دوم این طرح، طرح الگو کشت است، کشاورز باید بداند تا با این میزان آب تقسیم بندی شده چه محصولی باید زیر کشت قرار بدهد؛ اما مرحله سوم طرح صنایع تبدیلی است که در این زمینه باید کارخانه هایی ایجاد شود تا محصول تولید شده را فرآوری کنند و در نهایت بازار مصرفی را برای آن در نظر بگیرند تا درآمدی برای مردم ایجاد شود.

دهمرده تصریح کرد: اگر این سه مرحله در این طرح انجام گیرد، آنوقت طرح 46 هزار هکتار طرحی مطلوب و منطقی است که در زندگی کشاورزان تحولی ایجاد خواهد کرد، تا این لحظه دولت در فاز یک قرار دارد و انتقال آب با لوله را بر عهده گرفته است.

وی ادامه داد : اصرار ما بر این است تا دو مرحله بعدی طرح نیز انجام شود، جلسات سنگینی نیز با معاون اول رئیس  جمهور و وزیرجهاد کشاورزی انجام شده  تا این طرح به صورت کامل ایجاد شود.

نماینده شهرهای هامون،زابل،زهک،هیرمند و نیمروز خاطرنشان کرد: برآورد ما بر این است تا شرایط زندگی بهتری در سیستان برای کشاورزان فراهم شود، هر زمانی که آب موجود در سیستان و یا مسئله آب با افغانستان حل شود مسیر های قبل نیز در جای خود باقی خواهند ماند.

دهمرده همچنین بیان داشت: در طول سال حداقل برآورد اولیه ما از انتقال 400 میلیون متر مکعب آب با لوله در هر شرایطی از چاهنیمه ها است.

 

 

دولت تکلیف مردم سیستان را روشن کند

 

 

وی در خصوص احیای تالاب هامون نیز گفت: دولت از جنس آمایش سرزمین تکلیف سیستان را روشن کند که 5 سال دیگر می خواهد در این منطقه چه کارهایی را انجام بدهد، هنوز پس از گذشت 4 سال کاری از جنس آمایش سرزمین تدوین نشده است.

دهمرده تصریح کرد: از طرفی دیگر دولت باید برای دریاچه هامون نیز همین موضوع را در نظر بگیرد و روشن سازی کند که عاقبت دریاچه هامون چه می شود.

نماینده مردم سیستان بیان داشت: در حال حاضر دولت وعده هایی در خصوص احیای تالاب هامون داده است، و امیدواریم که به این وعده پایبند باشد تا تکلیف مردم سیستان مشخص شود .

نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی گفت: اصولا ما در منطقه سیستان در مدیریت آب مشکل داریم، رودخانه هیرمند یکی از راه های احیای تالاب هامون است اما انتقال آب از دریا نیز می تواند مورد بررسی و مطالعه قرار گیرد.

وی ابراز داشت: قرارداری در یک سال قبل با معاون علمی رئیس جمهور تنظیم کرده ایم که یکی از بند های آن  مطالعه بر روی آب های ژرفی سیستان است، که در نهایت پس از زمان معین به عموم مردم اطلاع رسانی خواهد شد.

دهمرده اظهار کرد: اگر آب نیز توسط یکی از راه های گفته شده به سیستان بازگردد مدیریت آب در ادامه بسیار مهم خواهد بود، امروزه سه پدیده آب های موجود در چاهنیمه ها را تهدید می کند که یکی از آنها تبخیر 300 میلیون متر مکعب آب در طول سال است که تا کنون قدمی دولت برنداشته است.

وی با بیان اینکه بالاترین فرسایش خاک در دنیا متعلق به منطقه سیستان است ادامه داد: فرسایس خاک از طریق ریزگرد ها باعث می شود تا بستر دریاچه به مرور زمان پر شود و حجم آبی که درون دریاچه قرار می گیرد کمتر از قبل شود.

دهمرده گفت: با وجود اینکه منبع آب شرب در چاهنیمه ها وجود دارد اما در بسیاری از روستاهای سیستان آب در نصف روز به آنها می رسد، زیرا حجم لوله منطقی نبوده و باید مهندسی شده احداث شود.

وی گفت: بسیاری از لوله های آب شرب در سیستان به دلیل فرسودگی بالا دچار نشتی شده اند به صورتی که 30 درصد آب از این طریق هدر می رود، دولت موظف است تا مدیریت آب را ابتدا در سیستان حل کند.

 

انتهای پیام/

 
https://www.asrehamoon.ir/vdcc0sqo.2bqmi8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما