ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> 600 تن خرمای ارگانیک خاش به اروپا صادر شد | عصر هامون
تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۷ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۵۰
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خاش:

600 تن خرمای ارگانیک خاش به اروپا صادر شد

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خاش گفت: برای نخستین بار در استان گواهی ارگانیک محصول خرما در این شهرستان صادر و حدود 600 تن از این محصول به کشور تاجیکستان و اروپا از طریق بندر عباس و تبریز صادر شده است.
به گزارش عصرهامون، امان الله طوقی در گفت و گو با خبرنگار تفتان ما، بیان کرد: خرمای ربی منطقه مرزی روتک به دلیل خشک بودن از خاصیت انباری بسیار خوبی برخوردار بوده و بازار پسندی بهتری برخوردار است.
مدیر جهاد کشاورزی خاش اظهار کرد: میزان عملکرد باغات نخیلات دیم در هر هکتار هزار و 500 کیلوگرم و در باغات آبی چهار هزار و 500 کیلوگرم بوده و سالانه افزون بر 10 هزار تن محصول خرما در خاش برداشت می شود.
وی افزود: در شهرستان خاش کشت دو نوع خرمای آبی و دیم رایج است که خرمای آبی از کمیت و کیفیت بهتری نسبت به خرمای دیم برخوردار است.
طوقی تصریح کرد: 99 درصد سطح زیر کشت خرمای این مناطق را رقم ربی تشکیل می دهد.
طوقی بیان کرد: شهرستان خاش با کشور پاکستان 124 کیلومتر مرز مشترک دارد که منطقه مرزی روتک این شهرستان از ظرفیت بسیار بالایی برای تولید محصول خرمای ارگانیک و با کیفیت و از بازار پسندی مناسبی برخوردار است.
این مسئول یادآور شد: سطح زیر کشت خرمای دیم در شهرستان خاش حدود سه هزار هکتار و خرمای آبی چهار هزار و 500 هکتار بوده و هم اینک نخلکاران منطقه مرزی روتک بخش مرکزی خاش هر کیلو خرمای با کیفیت خود را 35 تا 40 هزار ریال به فروش می رسانند.
مدیر جهاد کشاورزی خاش ادامه داد: شغل اصلی مردم مناطق ایرندگان، کارواندر و مرز روتک کشاورزی در باغات نخیلات بوده و افزون بر یکهزار نفر به صورت مستقیم در این بخش مشغول به کار هستند.
طوقی بیان کرد: 48 درصد محصولات باغی خاش را خرما تشکیل می دهد که سطح زیر کشت آن افزون بر هفت هزار و 500 هکتار است.
وی گفت: در سال زراعی گذشته حدود 300 هکتار به سطح زیر کشت نخلیلات خاش با کشت 45 هزار اصله پاجوش اضافه شده است.
وی گفت: دولت در خرید محصولات خرمای باغداران دخالتی ندارد و هر کشاورز صاحب اختیار است که محصولات خود را در بازارهای مورد تقاضای خود عرضه کند لذا هیچ رقمی و مکانی برای خرید تضمینی این محصول از سوی دولت اعلام نشده است.
 
2 فصل گرده افشانی معروف به «مچ یوار» "نیمه دوم اسفند ماه آغاز و تا پایان فروردین ماه" و برداشت محصول «هامین» "نیمه مرداد تا پایان شهریور ماه" فرهنگ زیبای کوچ اختیاری مردم رواج دارد.
انتهای پیام/3028

 
https://www.asrehamoon.ir/vdcciiqo.2bqm18laa2.html
منبع : تفتان ما
نام شما
آدرس ايميل شما