کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

گزارشی از نقش تعاون در اقتصاد؛

شرکت های تعاونی؛ در تحقق شعار "اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال" نقش بسیار مهمی دارن

تفتان ما , 17 شهريور 1396 ساعت 12:45

تعاون از بخش های مهم اقتصادی است که تمرکز بر باروری ظرفیت های آن کلید تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی، ایجاد اشتغال و تقویت مناسبات عدالت اجتماعی است و همچنین پیاده‌سازی اقتصاد مقاومتی مستلزم اجرای سیاست‌های مربوط به حوزه تولید است و در این مسیر باید از ظرفیت‌های بخش تعاون نیز استفاده شایسته صورت گیرد.


به گزارش عصرهامون، به نقل از تفتان ما، تعاون به معنای، همکاری متقابل و مشارکت و معاونت دو جانبه است؛ به معنای دیگر می توان گفت، افراد جامعه در جهت آسایش و رفاه خود ناچار به کمک به همدیگر هستند و این اقدام در جهت خیر و اصلاح حال یا وضعیت یکدیگر است.
بنابرگفته ی بزرگان دین مبین اسلام بر پایه تعاون و همکاری متقابل استوار است و ابعاد مختلف تعاون در این طریقت مقدس مطرح است؛ برای مثال تعاون در بُعد اجتماعی وسیاسی: چون حج و نماز، جهاد، امر به معروف و غیره.
به طور کلی تعاون در اسلام همان گونه که در قرآن کریم آمده است، بر پایه نیکی و نیکوکاری است که می توان آن را همکاری و مشارکت امت اسلامی بر دو اصل بسیار مهم یعنی تقوا و نیکوکاری نیز معنا کرد.
در جمهوری اسلامی ایران تعاونی ها، واحدهای کوچک اقتصادی ویژه ای هستند که به صورت مستقیم یا غیرمستقیم، در تولید ملی، کارآفرینی و جذب نیروی کار، با افراد جامعه مشارکت می کنند.
 
 
در واقع، آن ها سازمان هایی مردمی هستند که از سوی خود اعضا و با اختیار کامل آنها تشکیل و برای رفع تعدادی از مشکلات آن ها تلاش می کنند.
تعاون به معنای، همکاری متقابل و مشارکت و معاونت دو جانبه است؛ به معنای دیگر می توان گفت، افراد جامعه در جهت آسایش و رفاه خود ناچار به کمک به همدیگر هستند و این اقدام در جهت خیر و اصلاح حال یا وضعیت یکدیگر است.
عده ای در این میان معتقدند که جامعه بر پایه تعاون و همکاری مردم شکل می گیرد و نمی توان جامعه ای را تصور کرد که میان مردم آن تعاون و همکاری ها وجود نداشته باشد. آن ها براین باورند که هر چه سطح تعاون در میان افراد جامعه افزایش یابد، جامعه از ظرفیت و استعداد بیش تری برای رشد و شکوفایی بهره خواهد برد؛ البته افزایش سطح تعاون خود نیازمند زمینه ها و بسترهای چندی از جمله افزایش همدلی افراد آن می باشد که تنها از طریق تاثیرگذاری روی بینش ها و نگرش ها شدنی است.
 
 
افراد جامعه می بایست از نظر شناختی، عاطفی و رفتاری چنان متاثر شوند تا تعاون نه تنها به عنوان یک وظیفه و تکلیف بلکه به عنوان بنیاد روابط اجتماعی و خاستگاه سعادت و خوشبخت تلقی شود. در این صورت است که افراد جامعه افزون بر همکاری و همیاری و همراهی، در مقام همدلی و همدردی هم چون تنی یکتا و یگانه عمل می کنند و درد عضوی همه تن را به درد می آورد و تا زمان از میان بردن درد از پا نمی نشینند.
 
* فعالیت بیش از 40 جوان در شرکت تعاونی کار آفرینان برتر خاش
ناهید تیره عیدوزهی مدیر و  موسس آموزشگاه آزاد فنی و حرفه ای هفت قلم شهرستان خاش و مدیرعامل شرکت تعاونی کار آفرینان برتر در گفت و گو با خبرنگار  تفتان ما اظهار کرد: در این آموزشگاه و شرکت تعاونی بیش از 20 نفر خانم سوزن دوز، 15 نفر قالیباف و 10 نفر خیاط مشغول به کار هستند.
وی بیان کرد: در این آموزشگاه و شرکت تعاونی از تاجرین فرش شهرستان بیرجند سفارش گرفته می شود و به کارآموزان می دهیم و سپس نمونه کار را تحویل داده و با پرداخت دستمزدکار آموزان توانسته در ایجاد اشتغال آنها نقش بسزایی داشته باشیم.
 
 
عیدوزهی گفت: همچنین در زمینه سوزن دوزی نیز از کارخانجات و مراکز تولیدی مشهد برای کارآموزان سفارش گرفته می شود و در نهایت پس از تحویل کار دستمزد آنها را پرداخت خواهد شد.
وی با بیان اینکه دولت باید در این خصوص حمایت کند، اذعان کرد: کسب مهارت های فنی و حرفه ای با توجه به رکود در بازار اشتغال بسیار حائز اهمیت است چرا که با یادگیری آموزش های مهارتی فنی و حرفه ای فرد به تنهایی قادر خواهد بود شغلی برای خود ایجاد و از آن طریق علاوه بر کسب درآمد باری را از دوش دولت بردارد.
 
عیدوزهی اظهار کرد: با توجه به گستردگی معضل اشتغال در سیستان و بلوچستان در حال حاضر شمار زیادی از مردم استان با کسب مهارت های فنی و حرفه ای توانسته اند به اقتصاد خانواده خود کمک کنند به طوری که حتی در صورت عدم اشتغال در این زمینه فرد میتواند با تولیدات خود حداقل بخشی از نیازهای خانواده خود را رفع کنند.
 
انتهای پیام/3028
 


کد مطلب: 98145

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/video/98145/شرکت-های-تعاونی-تحقق-شعار-اقتصاد-مقاومتی-تولید-اشتغال-نقش-بسیار-مهمی-دارن

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir