تاریخ انتشار :پنجشنبه ۳۰ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۲۳
گزارشی از فشار فقر در جنوب شرق؛

وقتی یک کیسه آرد آرزوی خانواده 11 نفره می شود

خانواده های بسیاری در سیستان عمدتا توان مهاجرت به شهرهای دیگر را ندارند، به طوری به اجبار در این نقطه از مرز زندگی کرده و به زحمت مایحتاج خود را تامین می کنند.

به گزارش عصر هامون به نقل از  ندای هیرمند؛ شهرستان هیرمند یکی از پنج شهر منطقه سیستان است؛ که نزدیک به دودهه با مشکلاتی همانند خشکسالی، فقر، اقتصاد ضعیف در منطقه دست و پنجه نرم می کند، عمده مشکلات مردم در این شهرستان پس از بسته شدن مرز آغاز شد، جایی که با کشیده شدن دیوار مرزی کسب و کار پیر و جوان نیز به اغما فرو رفت.

خانواده های بسیاری که کسب و کارشان وابسته به مرز بود به شهرهای جنوبی استان مهاجرت کردند و فعالیت خود را در آن قسمت از استان آغاز کردند، برخی دیگر از خانواده ها نیز جهت کشاورزی و دامداری در شهرهای شمالی کشور سکنا گزیدند.

از این رو خانواده های باقی مانده در سیستان و شهرستان هیرمند عمدتا توان مهاجرت به شهرهای دیگر را ندارند، به طوری به اجبار در این نقطه از مرز زندگی کرده و به زحمت مایحتاج خود را تامین می کنند.

با از بین رفتن پوشش گیاهی و همچنین خشکی تالاب هامون، دامداری یک ریسک بزرگ در سیستان تبدیل شده است، عمدتاً تامین علوفه دام ها بر عهده زمین های حاصلخیز اطراف تالاب هامون بوده است که با گذشت زمان امروزه از بین رفته اند.

در سال های گذشته دامداران می توانستند دام های خود را در زمین های کشور افغانستان نیز رها کنند تا دلی از عزا در بیاورند اما دیوار این موهبت را نیز از مردم سیستان سلب کرد تا به طور کل دروازه های امید به زندگی برای مردم دیار آفتاب بسته شوند.

با این حال با توجه به رسالت رسانه ای تیم تحریریه ندای هیرمند این بار به سراغ یکی از خانواده های محروم در روستاهای بخش قرقری شهرستان هیرمند رفته است، جایی که یکی از مادران این سرزمین برای تهییه نان شب خود چشمانش اشکبار می شود.

 

 

 

 

وی که دارای 9 فرزند دختر و پسر است، مهمترین دغدغه اش تهیه کیسه ای آرد در طول ماه است، او به پخت و پز نان علاقه ای بسیاری دارد و همان نان خالی را به عنوان شام و ناهار میل می کند، اولین باری که به دیدن این خانواده دفته بودیم تقاضای کیسه آرد کرد.

این مادر دلسوز که در حال پختن چلبک (نان محلی کوچکی که با آرد ،روغن و شکر تهیه می شود) بود گفت: چلبک باعث می شود تا مقدار کمتری آرد مصرف شود و در نتیجه زودتر باعث سیری شکم شود.

 

 

 

 

وی که از هیزم و آتش بجای اجاق گاز استفاده می کرد افزود: از آنجایی که پخت این نوع نان مقدار زیادی زمان می برد بهتر است بر روی هیزم پخته شود تا مصرف گاز پایین بماند.

فرزندآوری این خانواده به طوری برایم جالب بود، وضعیت معیشتی آنها به زحمت پاسخگو یک خانواده دو نفره بود اما با این وجود این خانواده یازده نفره همچنان پا برجا مانده بودند و با امید به خدا زندگی را در نقطه صفر مرزی می گذراندند.

 

 

 

انتهای پیام/

 
https://www.asrehamoon.ir/vdccp0qo.2bq4m8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما