تاریخ انتشار :جمعه ۱۴ مهر ۱۳۹۶ ساعت ۱۹:۰۷
دامپزشکی علمی است تجربی که به شناخت، پیشگیری ودرمان بیماریهای حیوانات می پردازد و در این رشته همچنین به بیماریهای مشترک انسان و حیوانات پرداخته می‌شود.
به گزارش عصرهامون، به نقل از تفتان ما، در واقع دامپزشکی علمی دیرینه است و در ایران قدیم از دامپزشک به عنوان بیطار یاد می‌شده است و واژه انگلیسی دامپزشکی در سال 1364 برای اولین بار توسط توماس براون به کار گرفته شد.
سازمان دامپزشکی کشور به عنوان سازمانی مستقل   شناخته شده و رئیس سازمان دامپزشکی کشور تحت نظارت وزیر به وظایف خود می‌پردازد.
 علی ای حال وظیفه مهم دامپزشک در ایران بعد از اسلام درمان و جلوگیری از بیماری اسبان بود که از دو جنبه جهاد و انجام فرضیات حج اهمیت بسیار بالایی داشت و در ایران در تمام سالهای بعد از اسلام دامپزشکی در مدارس و مکانهای  خاصی تدریس می‌شد.
 * جایگاه حرفه دامپزشکی در ایران ناشناخته است
رییس شبکه دامپزشکی شهرستان خاش در گفت و گو با خبرنگار تفتان ما با تبریک هفته دامپزشکی و روز دامپزشک، اظهار کرد: جامعه دامپزشکی کشور تنها این روز را برای رساندن صدای خود به مسئولین  و برگزاری مناسبات می دانند.
محمد رخشانی با بیان اینکه دامپزشکی حرفه‌ای با دامنه وسیع و فعالیت‌های مفید است، اظهار کرد: دامپزشکی در حاشیه خود دارای اشتغال فراوان بوده و ارزش‌های اجرایی آن در جهان امروزه به عرصه ظهور وبالندگی رسیده است.
 وی گفت: از دلائل پیشرفت بسیاری از کشورها درزمینه بهداشت عمومی و اقتصاد توجه ویژه آنها به دامپزشکی و توسعه دامپزشکی با صنعت، آموزش و تحقیقات است.
رخشانی مهمترین حرفه دامپزشکی را ناشناخته بودن جایگاه آن در جامعه دانست و افزود: شاغلین حرفه دامپزشکی افراد سخت کوش و صبوری هستند که رسالت سنگین بهداشت عمومی جامعه را بر دوش دارند و در عین مظلومیت و گمنامی در امر پیشگیری از شیوع بیماری‌های مشترک انسان و دام باجان ودل فعالیت دارند.
وی با تأکید بر لزوم گذر از دامداری سنتی به سمت دامداری صنعتی، اظهار کرد: کشور برای رسیدن در زمینه خودکفایی در تولید گوشت نیازمند تقویت ساختارهای صنعت دام و طیور است.
انتهای پیام/3028
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcjyoeh.uqeoizsffu.html
منبع : تفتان ما
نام شما
آدرس ايميل شما