تاریخ انتشار :سه شنبه ۲ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۰۸:۴۱
امام جمعه اهل سنت شهرستان سراوان با انتقاد از عدم مدیریت منابع موجود در استان، گفت: سد ماشکید علیا با هزینه هنگفتی ساخته شد اما امروزه عدم بهره برداری از آب های موجود در این منطقه موجب خشک شدن رودخانه ماشکید شده است.
به گزارش عصرهامون، به نقل از شستون، کلنگ احداث آغاز عملیات ساخت سد ماشکید سفلی در بخش بم پشت شهرستان سراوان با حضور علی اوسط هاشمی استاندار سیستان و بلوچستان و دیگر مسیولین شهرستانی صبح روز جمعه ۲۸ مهرماه سال جاری به زمین زده شد.
این سد با اعتباری بالغ بر ۵۰۰ میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی با هدف مهار آب های مرزی و تأمین آب شرب، کشاورزی و صنعتی منطقه تأمین شده است.
روز گذشته انتقادات امام جمعه اهل سنت شهرستان سراوان نسبت به عدم مدیریت منابع موجود در این منطقه در خروجی کانال رسمی تلگرامی وی قرار گرفت.
 
مولوی ساداتی در مراسم کلنگ زنی آغاز عملیات اجرایی سد ماشکید سفلی به ظرفیت ها و توانمندی های مهم این منطقه در راستای آبادانی اشاره کرد و افزود: تا چه زمان سیستان و بلوچستان به ویژه شهرستان سراوان متصف به صفت محرومیت باشد.
 
وی سد ماشکید سفلی را پروژه بسیار مهم و پرهزینه برای تأمین آب شرب، کشاورزی و دامداری مردم منطقه برشمرد و اضافه کرد: سد ماشکید علیا نیز با اعتبار هنگفتی ساخته شد و تمامی آب های فصلی ماشکید را در خود جای داده اما هیچگونه بهره برداری از آب های این سد انجام نشده به طوریکه منجر به خشک شدن رودخانه بزرگ ماشکید و تلف شدن آبزیان و پرنده های گوناگون شده است.
 
امام جمعه اهل سنت شهرستان سراوان گفت: سد ماشکید علیا درگذشته و قبل از مسدود کردن آب، دارای طبیعت بکر و محل گشت و گذار مردم بوده اما امروزه به کویر تبدیل شده است که باید چاره ای جهت جلوگیری از تبخیر آب در دراز مدت اندیشیده شود.
سد مخزنی ماشکید علیا با ظرفیت ۶۷ میلیون مکعبی با هدف جلوگیری از سیلاب های مخرب و به منظور تأمین ۴ میلیون مکعب آب شرب مصرفی و کشاورزی بر روی رودخانه ماشکید احداث شده است.
عملیات اجرایی این سد از سال ۸۵ با اعتباری بالغ بر ۴۰۰ میلیارد ریال آغاز و در دی ماه سال ۹۲ با حضور وزیر وقت نیرو، استاندار و دیگر مسیولین شهرستانی افتتاح شد.
 
این سد که بزرگترین زیستگاه پرندگان مهاجر آبزی و کنار آبزی در جنوب شرق کشور به شمار می رود و با توجه به کثرت جزیره ها هرساله پذیرای گردشگران بی شماری از اقصی نقاط کشور و استان است.
 
مولوی ساداتی در ادامه فراهم سازی و استفاده از مرز را برای مردم این منطقه با اهمیت و از اولویت های ضروری برای مردم مرزنشین و خواسته به حق آنان دانست و ایجاد گذرهای رسمی و ساماندهی مرز جهت مبادله کالا و تجارت را برای عموم مردم برشمرد تا بتوانند از طریق آن امرار معاش کنند چرا که در این منطقه کشاورزی، دامداری، کارگاه و کارخانه وجود ندارد.
 
وی تجارت مرزی را راه برون رفت مردم منطقه از وضعیت نامناسب فعلی بیان و اضافه کرد: مردم مرزدار این منطقه از مرز کشور خود حفاظت می کنند و حق آنان است که از مزایای آن نیز بهره مند شوند.
 امام جمعه اهل سنت سراوان خاطر نشان کرد: تجارت مرزی و مبادله کالا از مرز کوهک سراوان که نزدیک ترین مسیر به بندرگاه بزرگ کراچی و نزدیک ترین مسیر به هندوستان است می تواند تحول عظیم اقتصادی برای این منطقه و کشور رقم زند.
 
 مولوی ساداتی با اشاره به اینکه مردم برای بردن اندک سوخت مسیر را ۲۰ الی ۳۰ ساعت با مشکلات عدیده ای طی می کنند گفت: این در حالی است که طی کردن مسیر قانونی این مسیر سه تا چهار ساعت می باشد.
وی با طرح این سوال که چرا این همه مشقت و سختی برای مردم باشد؟ اظهار داشت: فرصت مرز یکی از راه ها و زمینه های اقتصاد مقاومتی مورد تاکید مقام معظم رهبری است.
 
گفتی است درویش نارویی فرماندار سراوان پس از بازدیدی که در اوایل اسفند سال ۹۵ از جانمایی محل گذرهای رسمی صادرات و واردات کالا در منطقه کوهک سراوان داشت، به خبرنگار ایرنا گفته بود زندگی مردم منطقه در بخش بم پشت وابسته به مرز است که باید از مرز به نحو مطلوب و بهینه برای تقویت اقتصادی مرزنشینان و راه اندازی تجارت کوله بری استفاده کرد.
 
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdchkznw.23nwmdftt2.html
منبع : شستون
نام شما
آدرس ايميل شما