کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

گزارشی از عروس گردشگری سیستان و بلوچستان؛

روستای دهک چشم انتظار باستان شناسان/ وجود 6 دستکند در این روستا

شستون , 10 آبان 1396 ساعت 10:26


به گزارش عصرهامون، به نقل از شستون، شهرستان سراوان که به دیار نخل و نگاره و زادگاه خورشید ایران شهرت دارد، دارای آثار تاریخی فراوان با رموز متفاوتی است.
 قدمت برخی از آثار کهن در شهرستان سراوان به قبل از تاریخ باز می گردد و نیازمند کاوش باستان شناسان برای تخمین دقیق قدمت دارند.
محمد صدیق دهواری کارشناس میراث فرهنگی شهرستان سراوان در گفت و گو با شستون اظهار داشت: روستای دهک در 35 کیلومتری و در شرق شهرستان سراوان قرار دارد که تعدادی از آثار تاریخی را در خود جای داده است.
 وی با اشاره به وجود سه قلعه در این روستا، گفت: یکی از قلعه ها بر روی تخته سنگی بنا شده است و با توجه به مشاهده فسیل های حلزونی بر روی تخته سنگ ، احتمال می رود آنجا مرداب و یا دریاچه بوده است.
 کارشناس میراث فرهنگی شهرستان سراوان با بیان اینکه قلعه دهک مربوط به دوران قبل از تاریخ و یا دوره های گذشته است، اضافه کرد: در بالا دست قلعه و پایین دست روستا چند تپه خاکی وجود دارد که کنده کاری ها و یا غارهای کوچک (دستکند)، بر روی آن کنده کاری شده است.
دهواری تعداد دستکند های موجود در روستای دهک را 6 عدد عنوان کرد که از این تعداد چهار دستکند سالم و دو عدد نیمه سالم هستند و در ادامه بیان کرد: دستکند ها قبل از اینکه انسان زندگی مسکونی خود را در ساختمان ها و بناهای مدرن آغاز کند، در واقع محل زندگی، نشیمن و استقرار آدمی بوده است.
وی خاطر نشان کرد: تاریخ دقیق از قدمت دستکند به دلیل اینکه مطالعات باستان شناسی دقیق در منطقه انجام نشده است، در دسترس نیست.
کارشناس میراث فرهنگی سراوان ادامه داد: در سالیان اخیر که بافت مسکونی روستا تغییر کرده است و مردم برای خود سرپناه خشت و گلی و یا طرح های دیگر طراحی کرده اند، دستکند ها محل نگهداری احشام و علوفه دام ها شده است، و هم اکنون نیز رها و بلا استفاده است.
دهواری ادامه داد: قلعه دهک از خشت وگل ساخته شده است که هم اکنون به صورت کامل تخریب و برخی از قسمت های دیواره های آن سالم مانده است.
وی افزود: در ضلع شرقی قلعه نیز مسجدی قرار دارد که این بنا هم فاقد سقف و تقریبا دیوار های آن سالم هستند.
کارشناس میراث فرهنگی سراوان در پایان خاطر نشان کرد: در ساخت قلعه از خشت خام و برای مسقف کردن آن از تنه نخل خرما استفاده شده است.

انتهای پیام/


کد مطلب: 99347

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/video/99347/روستای-دهک-چشم-انتظار-باستان-شناسان-وجود-6-دستکند-این-روستا

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir