کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

یادداشت؛

تحقق ‌مطالبات ‌اجتماعی‌ مردم‌‌؛کلید توسعه‌ تدریجی

23 آبان 1396 ساعت 12:58

ایجاد فوری منطقه آزاد سیستان، عوامل مثبتی در استان همچون امید به زندگی ،دلبستگی بیشتر مرزداران وعدم تخلیه نقاط مرزی از سکونت را در پی خواهد داشت.


به گزارش عصر هامون به نقل از  ندای هیرمند؛ تمامی کنشگران علوم سیاسی اتفاق نظر دارند که سیاست گذاری عمومی و دقت نظر به رای مردم و سیال بودن سرمایه اجتماعی شکل گرفته بعد انتخابات  و فراهم نمودن زمینه های تحقق مطالبات وخواسته های مردم و پیشرفت منطقه ای  وبه بازی گرفتن مستقیم مردم درتحولات پیش روی و اداره بهینه و مطلوب استان باهمدیگر  رابطه مستقیم دارد.

جناب آقای مهندس محبی استاندارسیستان‌وبلوچستان؛باتوجه به تجارب سالهای گذشته  و حساسیت های خاص استان سیستان و بلوچستان شخصیت جامع نگربا تلفیق اندیشه سیاسی،استراتژی تعامل عزتمند،داشتن روحیه کارجمعی وهمفزایی و همگرایی با نهادهای حاکمیتی، حکومتی، علما،معتمدین، کنشگران سیاسی، اجتماعی، فرهنگی باهدف ایجاد توازن منطقی بین اقوام ومذاهب ،گفتمان هاو جریان های سیاسی در راستای بسیج اراده عمومی مردم برای تغییرباورهاوهمراه شدن با راهبردهای توسعه ای؛ازویژگی های خاص شیوه مدیریتی یک استاندار میباشد.

اگر چه استان  سیستان و بلوچستان در اکثرشاخصه ها زیر نرم منطقه ای قرار دارد تا چه رسد به شاخصه های کشوری و از نظر اقتصادی نسبت به بسیاری از نقاط ایران عقب مانده تر بوده و نیازبه توجه بنیادی دارد؛ اما باید گفت که عوامل فرهنگی، فکری نقش حیاتی در توسعه استان دارد تا دیگر عوامل.

نکته بسیار مهم که جناب استاندار مدنظرقرار دهند ؛مشاوره های فرهنگی  اجتماعی است که از ظرفیت های افراد آگاه وصاحبان فکراصلح استفاده بهینه داشته باشند ؛مسلما چنین مشاوره هایی که بدور از مسایل قومگرایی و بازیهای سیاسی معمول جامعه امروز ما خواهد بود ؛یاریگرشناخت بیشتر جنابعالی  از ظرفیت ها وپتانسیل های آشکار وپنهان جامعه این استان پهناورمیباشد.

بدون کوچکترین تردیدی مردم این استان خواهان توجه به خواسته هاو مطالبات اجتماعی آنها می باشند رعایت عدالت اجتماعی در  توزیع امکانات و منابع و مشاغل ومناصب،ورود دولت در تامین زیرساخت های آموزشی و حذف مشکلات این حوزه حیاتی بعنوان رکن اساسی توسعه وتامین منابع انسانی مورد نیاز جامعه؛ اعتماد دولت به مردم و پیوند دولت- ملت از مهمترین خواسته های اجتماعی جمعیت ساکن دراین استان پهناور می باشد.

لذاتوجه به این خواسته هاست که زمینه توسعه اقتصادی را فراهم میسازد؛زیرا تا زمانی که امنیت نباشد؛ توسعه اقتصادی امکان پذیر نمی باشد.انتظار است الویت کار خودرا توجه عملی به خواسته های اجتماعی مردم قرار دهد تا الویت سیاسی و...

با این نگرش از امنیتی شدن آنها جلوگیری نماید تا زمینه برای امنیت پایدار ایجادوحاصل این تدبیر امکان بهره برداری مطلوب از پتانسیل های طبیعی منطقه را میسرمی سازد.

باتوجه به داشتن منطقه آزاد چابهار به عنوان مدخل ورودی تجارت و تبادل کالا و لحاظ کردن تنها بندر اقیانوسی جهان و دسترسی آسان به آبهای آزادوموقعیت جغرافیایی ومرزی، ایجاد فوری منطقه آزاد سیستان به عنوان مدخل خروجی و هم مرز بودن با کشورهای افغانستان و پاکستان و غول نوظهور اقتصادی جهان چین و بازار کشورهای آسیای میانه وتوسعه ترانزیت آسیا ،اروپا وآفریقا با ایجاد زیرساخت ها؛قطعا در تامین منافع ملی، امنیت ملی،اشتغال زایی، افزایش امید به زندگی ،دلبستگی بیشتر مرزداران وعدم تخلیه نقاط مرزی از سکونت، همبستگی و همگرایی بیشتر باتوجه به اشتراکات فرهنگی، قومی، مذهبی،تاریخی  و استفاده از ظرفیت و پتانسیل دوطرف مرزها ضرورتی انکار ناپذیر میباشد.

ازآنجا که فراوانی آبهای دائمی در کشور تاجیکستان اثبات شده است با بستن قرارداد وانتقال آب از تاجیکستان به هیرمند از فاجعه زیست محیطی و مرگ دریاچه هامون و خالی شدن  منطقه استراتژیک سیستان ازسکنه جلوگیری به عمل آید،فعال کردن دیپلماسی آب ازواجبات حیاتی قلمداد میگردد.

درنهایت با توجه به سرمایه گذاری عظیم دولت تدبیر وامید برای توسعه سواحل مکران ،راه آهن ،گاز،راههای مواصلاتی، پتروشیمی، فولاد و مرز ریمدان ودیگر بازارچه های مرزی ،صنعت گردشگری، پیگیری ،نظارت هدفمند ، مدیریت جهادی استاندار با نیت تسریع و شتاب در کارها برای حصول نتیجه را می طلبد.

 

یادداشت: پرویز سارانی

انتهای پیام


کد مطلب: 99616

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/video/99616/تحقق-مطالبات-اجتماعی-مردم-کلید-توسعه-تدریجی

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir