تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۳ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۱۱
بازگشایی بندر چابهار مسیر ترانزیت کالا بین سه کشور ایران، هند و افغانستان کاهش داده است .

به گزارش عصر هامون به نقل از  ندای هیرمند؛ مراسم ورود اولین محموله گندم ترانزیتی در ولایت نیمروز افغانستان با حضور مسئولین محلی دو کشور برگزار شد.

محمد سمیع والی ولایت نیمروز افغانستان در مراسم ورود اولین محموله گندم ترانزیتی هند به افغانستان گفت: بازگشایی بندر چابهار، افغانستان را به نزدیکترین بندر آبی یعنی چابهار وصل می کند.

وی افزود: امید است همکاری سه کشور ایران، افغانستان و هند باعث رشد بیشتر ترانزیت، صادرات و واردات گردد و باعث شود تا تجار برای سرمایه گذاری بیشتر در بندر چابهار ترغیب شوند.

والی نیمروز ادامه داد: رونق بندر چابهار ولایت نیمروز را به بزرگترین قطب اقتصادی افغانستان و کشورهای منطقه تبدیل خواهد کرد و این ولایت بندر خشک بسیار مناسبی برای ترانزیت کالا از افغانستان به کشورهای منطقه خواهد شد.

همچنین محمد حمید طهماسی وزیر ترانسپورت زمینی کشور افغانستان هم گفت: اولین محموله گندم اهدایی کشور افغانستان از چابهار با همکاری کشور جمهوری اسلامی ایران از طریق پایانه مرزی میلک وارد خاک افغانستان می شود.


وی افزود: این حرکت بزرگ نماد دوستی بین سه کشور بزرگ جمهوری اسلامی ایران، هند و افغانستان است، و بدون شک این همکاری های سه جانبه باعث شکوفایی منطقه خواهد شد.


وزیر ترانسپورت زمینی افغانستان بیان داشت: بندر چابهار کشور جمهوری اسلامی ایران از لحاظ اقتصادی بسیار دارای اهمیت است، و از آنجایی که افغانستان گذرگاه انتقال اموال تجاری به کشورهای آسیای میانه است باعث خواهد شد تا از این طریق هر سه کشور میلیون ها دلار سود کنند.


طهماسی افزود: توسعه زیربناهای ترانسپورتی فرصتی خوبی برای هند برای سرمایه گذاری در زمینه زیرساخت های ترانسپورتی افغانستان فراهم کرده که در نهایت این توسعه ما را به بازارهای جدیدی در خاورمیانه و یا حتی اروپا وصل می کند.


وی افزود: هزینه کم و مسیر کوتاه بندر چابهار به کشور افغانستان نسبت به بندرعباس و بندر کراچی برای ترانزیت کالا فرصت خوبی برای تجار افغان فراهم کرده تا اموال خود را بیست درصد زودتر صادر نمایند و برمبنای این اصل هزینه هر کانتینر برای تاجر از ۸۰۰ تا هزار دلار ارزانتر تمام می شود.


وی گفت: بندر چابهار می تواند موجب اشتغالزایی مردم منطقه از لحاظ ترانزیت کالا به کشور های آسیای میانه شود، و تعداد زیادی از مردم هر سه کشور می توانند در این مسیر به کار مشغول شوند.


انتهای پیام / و.ش

https://www.asrehamoon.ir/vdcgq39y.ak9yx4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما