ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> عدم پیشرفت شهرستان هیرمند در چیست؟ | عصر هامون
تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۵۵
شهرستان هیرمند با مرکزیت شهر دوست‌محمد در نقطه صفر مرزی با فاصله تقریبی کمتر از 1000 متر نزدیکی با مرز مشترک کشور افغانستان و در 35 کیلومتری شرق شهرستان زابل واقع شده است.

به گزارش عصر هامون به نقل از  ندای هیرمند؛ شهرستان هیرمند با دارا بودن حدود 110 کیلومتر مرز مشترک آبی و خاکی با دو ولایت نیمروز و فراه در کشور افغانستان دارای ظرفیت‌های خاصی است که با استفاده از آن می‌توان وضعیت اقتصادی منطقه را رونق بخشید که با توجه بیشتر به این مقوله از گذشته و با بهره‌گیری صحیح از این ظرفیت‌ها می‌تواند این شهرستان را به قطب اقتصادی مهم در منطقه تبدیل کند.

اما تحولات محیطی و تداوم بحران متوالی خشکسالی در چند سال اخیرکه بسیاری از آن به قهر طبیعت یاد می‌کنند با مسدود شدن مرز به عنوان تنها روزنه امید مردم که نتیجه آن فقر، نیازمندی و در نتیجه مهاجرت بی‌رویه به دیگر شهرها و استان‌ها بوده است از یک سو و سوء مدیریت در ایجاد تعامل و تفاهم در بین نهادها و سازمان‌ها و عدم توجه به خواسته‌های مردم در رفع نیاز و وضعیت اقتصادی نامناسب از سوی دیگر شرایط سختی را برای مرزنشینان هیرمند رقم زده است.

​این شهرستان با مرکزیت شهر دوست‌محمد در نقطه صفر مرزی با فاصله تقریبی کمتر از 1000 متر نزدیکی با مرز مشترک کشور افغانستان در 35 کیلومتری شرق شهرستان زابل واقع شده است.

یک کارشناس اقتصادی میگوید پس از شهرستان شدن هیرمند، تغییر در ساختارهای مدیریتی یکی پس از دیگری انجام شد، اما آنچه امروزه شاهد هستیم عدم تغییر در ساختار شهری و حتی روستایی است.

ملاشاهی افزود : همیشه کمبود اعتبارات و امکانات مطرح بوده تا این شهرستان نتواند پیشرفتی داشته باشد این در حالی است که پایانه مرزی میلک و دو بازارچه مرزی گمشاد و گلشاه در این شهرستان شرایط مناسب اقتصادی مناسبی را می‌تواند برای مردم منطقه با مبادلات کالا و ارز فراهم کند.

منطقه میانکنگی که امروزه با نام شهرستان هیرمند مطرح است در گذشته‌ای نچندان دور به عنوان قطب برتر کشاورزی منطقه  سیستان مطرح و بخش وسعیی از محصولات کشاورزی مربوط به این شهرستان بوده است که همین سوء مدیریت‌ها سبب شده تا امروز در زمان کشت محصولات این شهرستان نتواند همچون گذشته درخششی در بخش کشاورزی داشته باشد زیرا عدم انتقال آب در فصل کاشت باعث شد تا بخش وسیعی از زمین‌های حاصلخیز این  منطقه لم یزرع باقی بماند و بخشی دیگر در پشت  دیوار مرز قرار گیرد.

محمدعلی پیری فرماندار شهرستان هیرمند  با رویکردی مشارکتی در تمام  زمینه‌های اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، معیشت وحق و حقوق شهروندی قرار بود تحولی جدید را در این شهرستان ایجاد کند.

فرماندار هیرمند،در بدو ورود به شهرستان اقداماتی همچون پیگیری استفاده از ظرفیت‌های بازارچه‌های مرزی میلک و گمشاد را برابر دستورالعمل‌ها و مقررات تعریف شده  قانونی در راستای منافع مرزنشینان و همچنین راه‌اندازی تجارت چمدانی یا کوله باری در بازارچه‌های موقت گلشاه، ماککی و ...  در نظر داشت.

وی معتقد بود راه‌اندازی و ایجاد پلیس مرزی،گذر مرزی با برگه راهداری برای ساماندهی تردد ساکنان دوسوی مرز در محدوده دوست‌محمد و قرقری برای تعداد افرادی که فاقد پاسپورت هستند را تا شعاع مشخص (حداکثر 30 الی 40 کیلومتر) از ضروریات منطقه است.

اما این فعالیت های مهم که در راستای معیشت خانواده ها تنظیم شده بود هیچگاه در شهرستان هیرمند عملی نشد.

جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی با فراهم کردن شرایط مناسب برای سرمایه‌گذاری‌های بخش خصوصی با نگاه به بازار مصرف در آن سوی مرز و تلاش به منظور جذب وجلب سرمایه‌گذاری‌های دولتی در تولید و اشتغال با نگاه به نیاز در سوی دیگر مرز کرد و ایجاد تعامل و هماهنگی مناسب با متولیان مرز برای مدیرت صحیح بر مرز و استفاده مطلوب از پتانسیل‌های بی‌بدیل آن در امر تجارت و برداشتن موانع موجود و تسهیل در امر مبادلات به منظور ترغیب بیشتر تجار و استفاده از طرح‌ها، راهکارها و نظرات کارشناسی شده صاحب نظران و متخصصان در امر تجارت برای تبدیل قاچاق کالا و سوخت به فرصت‌های قانونی برای اشتغال و درآمدزایی با مدیریت مناسب از دیگر برنامه‌های مورد توجه در شهرستان است که میتواند جهت پیشرفت و آبادانی شهر مثمر ثمر واقع شود.

انتهای پیام/و.ش

https://www.asrehamoon.ir/vdcds90n.yt0n56a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما