کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

معاون علمی و فناوری ریاست‌جمهوری اعلام کرد

ثبت ۵ داروی دانش‌بنیان ایرانی در اروپا/ صادرات دانش‌بنیان‌ها به ۴۵۰ میلیون دلار رسید

8 ارديبهشت 1397 ساعت 18:49

معاون علمی و فناوری ریاست‌جمهوری گفت: پارسال صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان به ۴۵۰ میلیون دلار رسید و برای اولین بار است که دارو توسط شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی در اروپا ثبت می‌شود؛ امروز پنج داروی ما، در روسیه ثبت شده است.


به گزارش عصرهامون به نقل از فارس، مراسم امضای توافق‌نامه همکاری‌ بین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران امروز با حضور مدیرعامل شرکت فرودگاه‌ها، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، مدیرعامل هما، فرمانده پلیس فرودگاه‌های کشور و جمعی از دست‌اندرکاران صنعت حمل‌ونقل هوایی انجام شد. 
در این مراسم معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری اظهار داشت: در خانواده ما علاقه قلبی به حوزه حمل‌ونقل هوایی وجود دارد.
سورنا ستاری به برقراری اولین پروازها در ایران اشاره کرد و گفت: فرودگاه قلعه‌مرغی در سال 1301 راه‌اندازی شد.
ستاری ادامه داد: در ابتدای انقلاب ما بزرگترین نیروی هوای دنیا را بعد از آمریکا داشتیم اما در جنگ وقتی که مستشاران رفتند و قطر تحریم شد فهمیدیم که هیچ چیز نداریم. 
وی ادامه داد: دانشگاه‌ها در کشور ایجاد شد اما مدل بومی‌سازی برای توسعه علم و دانش در کشور نداریم.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری به اقتصاد نفت‌محور انتقاد کرد و گفت: اقتصاد نفتی فرهنگ مفت‌خواری با خود می‌آورد، اینکه نفت را از زیر زمین بیرون بیاوریم، 3 دلار خرجش کنیم و 70 دلار بفروشیم عایدی برای کشور ندارد و فقط موجب ایجاد رانت در اقتصاد کشور می‌شود. 
ستاری ادامه داد: در اقتصاد نفتی فکر می‌کنیم دانش، علم و آدم را می‌توان خرید یا اینکه در اقتصاد نفتی فکر می‌کنیم می‌توانیم دانشمند و تکنولوژی تحویل دنیا دهیم در حالی که تکنولوژی خریدنی نیست بلکه یاد گرفتنی است.
وی افزود: ما چهارمین تولیدکننده مهندسی دنیا هستیم، تعداد فارغ‌التحصیلان مهندسی ما معادل کشور آمریکاست در حالی که در اقتصاد نفتی نیازی به مهندس نداریم، زیرا همه چیز را داریم و هر چه را بخواهیم می‌خریم، در حالی که آدم‌ها، کارآفرین‌ها و دانشمندان خریدنی نیستند، ساختنی هستند.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری ادامه داد: در اقتصاد دانش‌بنیان درباره آدم‌ها صحبت می‌کنیم و این تفاوت آن با اقتصاد نفتی است،ما راهی نداریم جز حرکت به سمت‌ اقتصاد دانش‌بنیان زیرا با پول نفت دیگر این کشور نمی‌چرخد و هزینه‌ها و سطح رفاه افزایش یافته است.
ستاری افزود: تحصیل‌کرده‌های دانشگاه‌های سطح بالا رفتار کارمندی را نمی‌پذیرند و ما با استخدام آنها در واقع نوآوری را در آن نابود می‌کنیم، زیرا حس نوآوری بشر است که پیشرفت را می‌آفریند. 
وی با تأکید بر اینکه دانشگاه‌ها باید مبدأ اقتصاد باشند، گفت: در حال حاضر 60 هزار میلیارد تومان شرکت دانش‌بنیان داریم.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری به برخی قراردادهای دولتی‌ها با شرکت‌ها و کشورهای خارجی انتقاد کرد و گفت: در زمینه این قراردادها، موضوع انتقال تکنولوژی عنوان می‌شود، چهار مدیر، یک هفته‌‌ به کشورهای خارجی می‌روند و می‌چرخند و خروجی کاملی هم نداریم؛ همین گزینه‌ها مثل انتقال تکنولوژی و عدم توجه به تولید داخل، موجب فرار مغزها شده است.
ستاری ادامه داد: انتقال تکنولوژی در حیطه مهندسان، شرکت‌های دانش‌بنیان و شرکت‌های خصوصی است و شرکت‌های دولتی نمی‌توانند انتقال تکنولوژی انجام دهند.
وی گفت: امروز برخی شرکت‌های دانش‌بنیان ما به فروش بالای 5 هزار میلیارد تومان رسیدند و بیش از 20 شرکت دانش‌بنیان داریم که سالانه فروش بالای هزار میلیارد تومان داشتند، در حالی که در گذشته این گونه نبود. 
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، از استارت‌آپ‌ها به عنوان یکی از عوامل جذب نیروهای تحصیل‌کرده و باسواد یاد کرد و گفت: بزرگترین پلت‌فرم برگشت تحصیل‌کرده‌های ما از کشورهایی نظیر کانادا و یا آمریکای شمالی، همین استارت‌آپ‌ها هستند.
ستاری ادامه داد: سال گذشته صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان به 450 میلیون دلار رسید و برای اولین بار است که دارو توسط شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی در اروپا ثبت می‌شود، ضمن آنکه در حال حاضر پنج داروی ما، در روسیه ثبت شده است. 
وی ادامه داد: در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری 140 خدمت به شرکت‌های دانش‌بنیان ارائه می‌شود و در حوزه هوانوردی سیویل هم آمادگی حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان داریم.
انتهای پیام/


کد مطلب: 102246

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/news/102246/ثبت-۵-داروی-دانش-بنیان-ایرانی-اروپا-صادرات-دانش-بنیان-ها-۴۵۰-میلیون-دلار-رسید

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir