مسعود فیروز کوهی در گفتگو با
عصرهامون افزود: سلامت مادر برای حفظ سلامت نوزاد از اهمیت بسزایی برخوردار است و زنانی که در دوران بارداری همراه با مراقبتهای حین بارداری از تغذیه مناسب و فعالیت خوبی برخوردار هستند، مشکلات کمتری در حین بارداری دارند و نوزاد سالمتری را به دنیا خواهند آورد ضمن اینکه تغذیه مادر در حین بارداری، سلامت کودک در کل زندگی را فراهم میکند.
وی با اشاره به اینکه وزن گیری در دوران بارداری اهمیت زیادی دارد گفت: بانوان قبل از بارداری نیز باید به سلامت جسمی، روحی و وزن خودشان اهمیت دهند و اگر لازم باشد اقدامات درمانی یا کاهش و افزایش وزن را انجام دهند و سپس برای بارداری تصمیم بگیرند که در این صورت هم سلامتی خودشان حفظ می شود و هم سلامتی جنین مطلوب خواهد بود.
وی در خصوص برنامه غذایی روزانه یا هفتگی در ایام بارداری گفت: تنوع و تعادل در برنامه غذایی باید وجود داشته باشد و همچنین آب و مایعات کافی استفاده شود تا نیاز انرژی مادر باردار بر اساس دوره بارداری افزایش یابد البته همراه وعده غذایی از انواع سبزیجات رنگارنگ هم باید استفاده شود.
این کارشناس تغذیه به مادران باردارتوصیه کرد: استفاده از مغزهای خام، میوه های خشک، آبمیوه های طبیعی، شربت عسل و جوانه های تازه نیز برای مادر بار دار مفید است و غذاهای کنسروی، تنقلات کم ارزش، مواد حاوی کافیین، چربی ها و سرخ کردنی ها در طی بارداری باید محدود شود.
وی در خصوص استفاده از مکمل ها در بارداری گفت: قرص آهن از هفته 16 بارداری تا 3 ماه پس از زایمان روزی یک عدد بعد از غذا مصرف و همچنین کپسول یا قرص مولتی ویتامین از هفته 16 بارداری تا 3 ماه پس از زایمان روزی یک عدد باید استفاده شود.
به گفته فیروز کوهی سقط جنین، ناهنجاری های مادرزادی، کم هوشی، اختلال در رشد جنین، پوکی استخوان، کم خونی و دردهای عضلاتی و استخوانی از مشکلات تغدیه ای نادرست است که بر مادر باردار اتفاق می افتد و این افراد باید روازانه متوسط 30 تا 60 دقیقه تحرک و فعالیت نرمشی هوازی داشته باشند در حدی که حین ورزش بتوانند به راحتی صبحت کنند.
انتهای پیام/