تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱۰ آذر ۱۴۰۱ ساعت ۱۰:۱۴
رها سازی فاضلاب خانگی در کوچه و خیابان های شهرخاش در حالی یک چالش و معضل پیش روی شهروندان است که پیگیری این موضوع در بین دستگاه‌های مختلف بلاتکلیف مانده است.
واکنش آبفا به خبر فاجعه بهداشتی بیخ گوش کوه تفتان/ پاسکاری بین‌سازمانی معضل فاضلاب خانگی در خاش
دو روز قبل بود که مطلبی با عنوان "رهاسازی فاضلاب خانگی؛ چالش دیرینه خاش/ حل مشکل در گرو عملیاتی شدن طرح لوله کشی آب و فاضلاب" در تحریره خبر عصرهامون منتشر شد که پیرامون آن شمار از شهروندان از رهاسازی فاضلاب خانگی و مخاطرات زیست محیطی که برای آنان ایجاد شده است گلایه کرده وخواستار رفع اساسی این معضل شده بودند.

مهدی شهنوازی، شهردار شهرستان خاش که در این خصوص از پیگیری های این سازمان برای رفع مشکل خبر داده بود، به خبرنگار ما گفته بود که "یکی از شاکیان اصلی این امر شهرداری است که به دادگاه هم شکایت شده چراکه با این اقدام شهروندان آسفالت کوچه و معابر خراب شده است."

وی با اشاره به رفع مشکل رهاسازی فاضلاب خانگی به خبرنگار ما گفت: لایه روبی رودخانه ولی آباد راه حل موقتی است و تا زمانی که لوله کشی فاضلاب در این مناطق صورت نگیرد دوباره به حالت اولیه برمی گردد و بهترین اقدام لوله کشی آب و فاضلاب توسط متولیان است.

شهردار خاش افزود: طرح اجرایی لوله کشی آب و فاضلاب یک طرح مطالعاتی و پروسه زمانبری است و با این شرایط حفر چاه خانگی به دلیل شرایط جذب آب در زمین راه حل بهتری پیش روی شهروندان است.

این موضوع اما واکنش شرکت آب و فاضلاب را نیز به دنبال داشت، در این زمینه رضا نوذری نیا، روابط عمومی این شرکت در گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد: طرح مذکور صرفا جهت جمع‌آوری فاضلاب‌های خانگی طراحی می‌شود و جمع‌آوری روان‌آب‌های سطحی در معابر و سایر فاضلاب‌ها را شامل نشده و مدیریت آن‌ها در حوزه شهری به عهده شهرداری‌ها است.

وی افزود: با توجه به گستردگی استان و محدودیت اعتبارات ابلاغ شده اجرای طرح‌های جمع آوری فاضلاب در سطح شهرها و روستاها بر اساس منابع مالی و مشکلات حاد زیست‌ محیطی و بهداشتی صورت می‌گیرد.

روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب استان تصریح کرد: به منظور اجرای شبکه جمع آوری فاضلاب در شهر خاش، از سال ۱۴۰۰ مطالعات اجرای شبکه توزیع فاضلاب از محل اعتبارات داخلی در دستور کار شرکت آب وفاضلاب استان قرار گرفته است.

وی ادامه داد: در این راستا برای انجام مطالعات انعقاد قرار داد با مشاور ذیصلاح صورت گرفته است.

نوذری نیا گفت: پیش بینی می شود مطالعات طرح طی مدت مقرر تکمیل و پس از تصویب آن در وزارت نیرو و گرفتن مجوز ماده ۲۳ قانون بودجه اجرای شبکه جمع آوری فاضلاب در قانون بودجه سالیانه کشور لحاظ شود.

انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcbffb8srhbszp.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما