تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۵ آبان ۱۳۹۲ ساعت ۰۸:۵۶
علایق و منافع مشترک ایران و قزاقستان، گسترش حداکثری روابط و مبادلات اقتصادی و تجاری را اقتضا می‌کند و مجلس شورای اسلامی در این خصوص آماده هرگونه همکاری و مساعدت است.
منافع مشترک ایران و قزاقستان، گسترش حداکثری مبادلات اقتصادی را اقتضا می‌کند
به گزارش عصر هامون،علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار رئیس کمیته امور بین‌المللی، دفاعی و امنیت مجلس قزاقستان از این کشور به عنوان یک همسایه خوب و ارزشمند برای جمهوری اسلامی ایران نام برد و با اشاره به اشتراکات متعدد میان دو کشور، گفت: مؤلفه‌های راهبردی گوناگونی دو کشور را به هم نزدیک کرده است که باید با بهره‌گیری کامل از تمام ظرفیت‌های موجود به ویژه قابلیت‌های اقتصادی مناسبات دو کشور را در زمینه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی، تجاری و فرهنگی هرچه بیشتر تقویت کرد.

وی افزود: علایق و منافع مشترک گسترش حداکثری روابط و مبادلات اقتصادی و تجاری را اقتضا می‌کند و مجلس شورای اسلامی در این خصوص آماده هرگونه همکاری و مساعدت است.

رئیس مجلس در ادامه با اشاره به نقش فعال قزاقستان در موضوع هسته ای ایران تأکید کرد: مذاکرات هسته‌ای ایران و مجموعه ۱+۵ روند مثبتی به خود گرفته است و مجلس شورای اسلامی از فضای به وجود آمده برای حل و فصل موضوع هسته‌ای حمایت می‌کند.

لاریجانی در مورد افغانستان نیز گفت: جمهوری اسلامی ایران از همان ابتدای اشغال افغانستان مخالف مداخله خارجی در این کشور بود و اکنون نیز بر این باور منطقی است که مسائل منطقه‌ای باید با همکاری و اشتراک مساعی اعضای آن منطقه حل و فصل شود.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران و قزاقستان می‌توانند علاوه به همکاری در زمینه موضوعات مختلف همچون رژیم حقوقی دریای خزر و تأمین امنیت آن، در زمینه مقابله با تروریسم و قاچاق مواد مخدر نیز با یکدیگر همکاری کنند.

در ادامه این دیدار همچنین "مئولن اشیمبایف" رئیس کمیته امور بین المللی، دفاعی و امنیت مجلس قزاقستان ضمن ارائه گزارشی از مذاکرات خود با مقامات کشورمان طی سفرش به تهران از جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک کشور قدرتمند و دوست خوب برای قزاقستان نام برد.

وی گفت: توسعه روابط پایدار در زمینه‌های مختلف با جمهوری اسلامی ایران برای قزاقستان حایز اهمیت است.

اشیمبایف افزود: مجالس دو کشور که از قدرت و اختیارات زیادی برخوردارند، نقش کلیدی و تأثیرگذار در تسهیل مبادلات اقتصادی و تجاری میان دو کشور دارند و این امر به توسعه همه‌جانبه مناسبات ایران و قزاقستان کمک شایانی می‌کند.

وی میزان مبادلات تجاری و اقتصادی دو کشور را پایین تر از سطح انتظار و ظرفیت‌های موجود دانست و اظهار داشت: یکی از اهداف اصلی سفر هیئت قزاقی به تهران تأکید بر ضرورت بهره‌گیری از تمام ظرفیت‌های ممکن برای توسعه روابط در زمینه‌های اقتصادی و تجاری در کنار روابط خوب سیاسی و پارلمانی بوده است.

اشیمبایف در ادامه با اشاره به موضوع هسته‌ای کشورمان نیز گفت: قزاقستان از پیشرفت حاصل شده در مذاکرات هسته‌ای ایران با مجموعه ۱+۵ خرسند است و همچون گذشته آمادگی دارد هر‌گونه مساعدت ممکن را در این خصوص انجام دهد.

رئیس کمیته امور بین‌المللی، دفاعی و امنیت مجلس قزاقستان در پایان افزایش همکاری‌ها و رایزنی‌های مشترک را در حل و فصل مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی خواستار شد.

بنابراین گزارش، در این دیدار علی لاریجانی از همتای قزاقی خود برای سفر رسمی به جمهوری اسلامی ایران دعوت به عمل آورد.

انتهای پیام/۵۰۸۲ https://www.asrehamoon.ir/vdcaa6ny.49nyy15kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما