کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

استان شناسی؛

ناهوک، مازندران بلوچستان/ از سنگ نگاره های عصرحجری تا دره نگاران، تابلوی مجسم تاریخی ایران

13 اسفند 1397 ساعت 11:57

شهرستان سراوان که به زادگاه خورشید ایران معروف است با وجود برخورداری از ده‌ها جاذبه طبیعی و تاریخی بی‌نظیر یکی از شهرستان های سیستان وبلوچستان به شمار می رود که در ایام نوروز پذیرایی مسافران می باشد.


به گزارش عصرهامون، سراوان گهواره تاریخ، تمدن و موزه ای از تکامل بشریت در عصر شکار، شبانی و کشاورزی است که در منتهی‌الیه شرقی‌ترین نقطه کشور به عنوان زادگاه خورشید ایران شهرت یافته و همه ساله در اوایل بهار منتظر قدوم سبز مسافران نوروزی است.
 
این شهرستان دارای ده‌ها جاذبه طبیعی و تاریخی بی‌نظیر است، از سنگ نگاره های سراوان می توان به عنوان برجسته ترین و مهمترین عامل فرهنگی انسان های عصر شکار یاد کرد، دره نگاران تابلوی مجسم تاریخی است و تپه های تاریخی عظمت حضور انسان را نشان می دهد و قلعه ها از تلاش انسان ها برای حفظ این آب و خاک سخن ها دارند.
 
 

تمدن آبی سراوان نماینده تمدن ایران زمین از دوران باستان تا به امروز است به گونه ای که بیش از 330 رشته قنات در این شهرستان وجود دارد که طول برخی از آنها بیش از 20 کیلومتر است.
 
قنات کهن داوود، قنات کوزه ای، سیاه دگ، شستون، زنگیان، دزک، کلپورگان، اسپیچ، پیرآباد، کردان، کوهک، پرکنت، محمدی، توک مارک، آی بیک،فهره، شندش کند، باغچه، لجی، گیشه، کله هوک، کرگان، سردن یا سردشت، مورت، اسفندک، توران، خوشاب، ناهوک،چگرد، دوموکی، کشان، قنات های سرجوو کله گاوان از جمله آن 330 قنات به شمار می رود.
 
 
 
به گفته محمد برشان کارشناس و پژوهشگر آب، ناهوک که سنگ نگاره های ده هزار ساله از قدمت آن سخن می گویند، مازندران بلوچستان است و سنگ نگاره های آن به دوره شکار مربوط است، این روستا در اولین روزگاران رشد خود آناهیتا و ناهید نام گرفته بود.
 
 در خصوص قنات زنگیان نیز گفته شده  که در زمان سلطه پرتغالی ها در جنوب ایران بسیاری از بردگان کشور زنگبار که همراه پرتغالی ها آمده بودند به این سامانه کوچ و قنات زنگیان را حفر می کنند.
 
 

روستای سب، روستای قلعه جانی، آبشار پالیزوک، آبشار چوتین گون، آبشار کوهک، موزه محلی تاس و کپل، رودخانه ماشکید، موزه خاک (سفال زنده کلپورگان) از دیگر جاذبه های گردشگری و دیدنی شهرستان سراوان است.
 
انتهای پیام/


کد مطلب: 109472

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/report/109472/ناهوک-مازندران-بلوچستان-سنگ-نگاره-های-عصرحجری-دره-نگاران-تابلوی-مجسم-تاریخی-ایران

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir