سوسیس وکالباس، غذاهای چرب و سرخ کردنی ها، فستفودها و غذاهای آماده از جمله مواد غذایی ممنوعه برای بیماران کرونایی است که باید مصرف آن به حداقل برسد.
به گزارش عصرهامون، هر سال با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان مطالب فراوانی درباره فواید و مضرات روزه داری برای بدن به گوش می رسد؛ اما طی دو سال اخیری که از حضور مهمان ناخوانده وسمج "ویروس کرونا" می گذرد برای عده این سوال پیش آمده که آیا روزه داری بر سلامت در سیستم ایمنی بدن انسان تاثیر دارد.
به عقیده کارشناسان؛ با تغذیه مناسب در زمان افطار و سحر میتوان هم از برکات روزه و ماه مبارک رمضان بهرهمند شد و هم از خطر کرونا و سوش های آن در امان بود.
روزه گرفتن باعث بالا رفتن سیستم ایمنی بدن می شود
مسعود فیروزکوهی، کارشناس تغذیه در گفت وگو با خبرنگار ما با اشاره به اینکه روزه گرفتن باعث بهبود شرایط جسمی و بالا رفتن سیستم ایمنی بدن می شود، بیان کرد: در دین اسلام علاوه بر ماه مبارک رمضان سفارش به گرفتن روزه در اول و وسط و آخر ماه های قمری شده، که اگر همه این سفارشات را اجرایی کنیم شرایط بهتر از آنچه که اکنون است، خواهد بود.
وی افزود: استفاده از آب کافی و مکرر در طی روز، تامین مواد پروتئینی، استفاده از سبزیجات و میوه ها برای تامین املاح،ویتامین ها، آنتی اکسیدان ها وفیبر ، عدم استفاده و یا استفاده کمتر از مواد قندی، استفاده از خرمای خشک، مویز ،کشمش و توت خشک برای خوردن چای و دمنوش راهکارهای تقویت سیستم ایمنی بدن به شمار می روند.
این کارشناس تغذیه با تاکید بر این مطلب که شیوع کرونا تغییرات چشمگیری در توصیه های پیشین برای افزایش ایمنی بدن ایجاد نمی کند، افزود: کرونا بیماری مرموزی است که هر ازگاهی خود را با علائم متفاوتی مانند سرماخوردگی ساده یا پیچیدهتر و به شکل آنفولانزا، مسمومیت و اسهال و استفراغ، از دست دادن حس بویایی و شنوایی و غیره خودنمایی می کند.
وی اضافه کرد: اگر همگان بهداشت فردی و عمومی را رعایت و از رفت وآمد در مکان های شلوغ پرهیز و استراحت کافی داشته باشند، مشکلی فریضه واجب روزه دار برایشان به وجود نمی آید.
فیروزکوهی تاکید کرد: با تدابیر ساده می توان سپری حفاظتی ایجاد کرد تا از ابتلا به ویروس در امان بود و یا شدت آن در بدن کم باشد.
استفاده از ماسک و رعایت پروتکل های بهداشتی راهکار در امان ماندن از کرونا
وی تصریح کرد: قرنطینه خانگی، استفاده از ماسک، رعایت بهداشت فردی با شستن مکرر دستها با آب و صابون، رعایت بهداشت عمومی، حفظ فاصله حداقل ۱.۵ متری با دیگران در بیرون از منزل و پرهیز از خوردن و آشامیدن در مراکز تجمیعی و عمومی از جمله اقدامات برای در امان ماندن از کووید۱۹ است.
فیروزکوهی در بخش دیگر سخنان خود به راهکارهای تقویت سیستم ایمنی اشاره کرد و گفت: تامین پروتئین کافی، مصرف مواد غذایی فیبردار، تامین کافی ویتامین ها، املاح، آنتی اکسیدانها به خصوص تأمین کلسیم و منیزیم، روی و ویتامینA ، B ، C و E، مصرف به اندازه آب و مایعات و کاهش مصرف غذاهای شیرین و حاوی قند و شکر، کاهش مصرف غذاهای شور و پرنمک و غذاهای چرب و سرخ کردنی از جمله اقدامات موثر در این زمینه به شمار می رود.
وی خاطرنشان کرد: در افراد مبتلا به کرونا تأمین انرژی و پروتئین بسیار مهم بوده بنابراین از گوشتهای سفید مثل مرغ و ماهی و از لبنیات کم چرب و پروبیوتیک، تخم مرغ و حبوبات باید به اندازه کافی مصرف کرد.
ممنوعیات تغذیه ای
این کارشناس تغذیه اظهار کرد: برای تامین فیبر و آنتی اکسیدان ها، املاح و ویتامینها و صیفی ها از سبزیها و صیفی جات و سالاد همراه با غذا استفاده شود، وجود سیر، پیاز، هویج و پیازچه در سبزی مفید بوده، همچنین از میوه ها در میان وعده ها استفاده شود، مرکبات کیوی توت فرنگی نیز مطلوب است، آب و مایعاتی همچون آب میوه طبیعی، دوغ، دمنوش ها مانند آویشن و پونه کوهی نیز به اندازه کافی مصرف شود.
فیروزکوهی تاکید کرد: سوسیس وکالباس، ماکارونی، غذاهای چرب و سرخ کردنی ها، چربی حیوانی، دنبه، سالاد الویه، سیب زمینی سرخ کرده، غذاهای حاوی پنیر پیتزا، فستفودها و غذاهای آماده پر ادویه و چربی ها، ترشی و سس های تند، مواد خیلی شیرین (قند و شکر)، شیرینی ها، گز، سوهان، نقل، نبات، کیک و کلوچه، آبمیوههای صنعتی، نوشابه های گازدار و مربا از مواد غذایی ممنوعه برای بیماران کرونایی است که باید مصرف آن به حداقل برسد.