ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> وجود بیش از 3 هزار موقوفه در سیستان و بلوچستان 95 درصد مردم استان واقف هستند | عصر هامون
تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۳ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۵۸
مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان سیستان و بلوچستان گفت: 3 هزار و 700 موقوفه در استان است که از این میان با توجه به عشق و ارادت دیرینه مردم به اهل بیت(ع)، به ویژه حضرت اباعبدالله حسین(ع)، 85 درصد آنها به روضه خوانی و اطعام در ماه محرم اختصاص دارد.
وجود بیش از 3 هزار موقوفه در سیستان و بلوچستان/ 95 درصد مردم استان واقف هستند
وجود بیش از 3 هزار موقوفه در سیستان و بلوچستان/ 95 درصد مردم استان واقف هستند
به گزارش خبرنگار اجتماعی عصر هامون، حجت الاسلام اسماعیل تدینی در جمع خبرنگار  با اشاره به برگزاری هفته بزرگداشت وقف از 29 آذر تا 5 دی ماه، اظهار داشت: روز شنبه 29 آذرماه با عنوان وقف، عمل امینانه به نیات واقفان و رفع نیازهای بشری و روز  یکشنبه 30 آذرماه با عنوان وقف سنت نبوی و سیره ائمه اطهار(ع) نامگذاری و مراسم بزرگی در این روز برگزار می شود.
وی ادامه داد: روز دوشنبه اول دی ماه با عنوان وقف، علم و فن آوری و نقش حوزه و دانشگاه و سه شنبه 2 دی با عنوان وقف، تجلی مودت اهل بیت(ع) با تکریم امامزادگان نامگذاری شده است.
حجت الاسلام تدینی، تصریح کرد: وقف، جهاد اقتصادی، ارتقای بهره وری موقوفات، وقف، بانوان واقف و توسعه مشارکت های اجتماعی و وقف، نهاد ممتاز دینی و نشر فرهنگ قرآنی، برای نامگذاری ایام دیگر هفته وقف در نظر گرفته شده است.
همایش وقف و رسانه در سیستان و بلوچستان برگزار می‌شود
مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان به نقش رسانه ها در ترویج فرهنگ وقف در جامعه، تاکید کرد و افزود: به همین منظور در آستانه هفته وقف، ششمین همایش وقف و رسانه با حضور اصحاب رسانه استان برگزار می شود.
وی با اشاره به اهداف برگزاری همایش وقف و رسانه، بیان داشت: بهره مندی و استفاده از ظرفیت رسانه های جمعی در توسعه فرهنگ وقف، معرفی سنت حسنه وقف و جایگاه آن در جامعه، تبیین نقش رسانه ها در توسعه فرهنگ وقف و تبیین خدمات و برکات این سنت حسنه در جامعه از جمله اهداف و رویکردهای این همایش است.
اختصاص 85 درصد موقوفات به ماه محرم
وی بیان کرد: 3 هزار و 700 موقوفه در استان سیستان و بلوچستان ثبت شده است.
حجت الاسلام تدینی با اشاره به این که بخش اعظم این موقوفات وقف برپایی و برگزاری مجالس اهل بیت عصمت و طهارت(ع) است، تصریح کرد: در استان سیستان و بلوچستان 85 درصد موقوفات وقف بر سیدالشهداء و وقف بر روضه خوانی و برپایی مراسم عزاداری در ماه های محرم و صفر است.
وی با اشاره به اینکه در مراکز استان ها 50 درصد زنان واقف هستند، گفت: متاسفانه درصد مشارکت زنان و اهل سنت در استان ما بسیار اندک است که امیدواریم هر کس به اندازه توان خود در این امر خداپسند مشارکت نماید.
95 درصد مردم سیستان و بلوچستان واقف هستند
مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان با بیان اینکه مردم بدانند با هر شکل، نیت و مبلغی می توان وقف کرد، افزود: 95 درصد مردم جامعه واقف هستند و همه می توانند واقف باشند حتی برخی با وقف یک قرآن به یک مسجد می توانند واقف باشند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر احیای سنت حسنه وقف اظهار داشت: امام صادق(ع) می فرمایند بین دنیا و آخرت ارتباط بریده می شود الا برای کسانی که از خود صدقه جاریه بر جای گذاشته باشند که این صدقه جاریه می تواند وقف، اولاد صالح و یا عملی مثل تالیف یک کتاب باشد.
موقوفات جدید بر اساس نیازهای روز جامعه باشد
حجت الاسلام تدینی اظهار داشت: وقف توجه و دید عمیق خیران دلسوز به رفع گرفتاری های هر زمان بوده است و یکی از مواردی که مبلغان جدای از امر ترویج فرهنگ وقف و تبیین احکام آن، باید تبلیغ کنند ایجاد انگیزه در مردم برای موقوفات جدید مبنی بر اقتضائات و نیازهای روز جامعه است به این شکل که شخص وقف را به نیت خیریه وقف کنند تا بتوانیم در نیاز های روز جامعه استفاده نماییم.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه سیستان و بلوچستان افزود: در گذشته مصارف وقف تا اندازه ای با زمان فعلی متفاوت بوده است اما باید دید که نیاز حال حاضر جامعه ما چیست تا موقوفات در آن زمینه ها وقف شوند برای مثال ازدواج جوانان، تامین جهیزیه نوعروسان، مخارج دارو و درمان، مسکن، تامین مخارج تحصیل، ایجاد مراکز فرهنگی و آموزشی، مسجد و مراکز خدماتی بین راهی و … از جمله مسائلی است که نیازمند حمایت واقفان و خیران در این زمان است.
وی تصریح کرد: به همین منظور انتظار ما از رسانه ها این است که در راستای ایجاد اعتماد عمومی و افزایش آگاهی مردم از مسائل مختلف وقف، به مساعدت و حمایت اوقاف برآیند که امید است با این کار شاهد گسترش بیش از پیش این سنت اسلامی در جامعه باشیم.
حجت الاسلام تدینی افزود: تا کنون برای حدود 10 درصد از این موقوفات سند وقف صادر شده است.
وی گفت: سیستان و بلوچستان امسال در زمینه وقف جدید و اخذ سند مالکیت در حقوق ثبتی رتبه نخست کشوری را به خود اختصاص داده است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه سیستان و بلوچستان اظهار داشت: مردم خیر و نیک اندیش استان در این مدت 93 موقوفه را وقف کردند که این آمار نسبت به 60 مورد 12 ماه سال گذشته رشد 50 درصدی نشان می دهد.
وی با بیان اینکه در این مدت شهرستان زابل با 60 وقف رتبه نخست وقفیات استان را به خود اختصاص داده است اظهار داشت: بقیه موقوفات استان به ترتیب با 18 وقف به شهرستان زاهدان و 15 وقف به شهرستان ایرانشهر اختصاص دارد.
تدینی گفت: بیشترین این وقفیات زمین و ملک بوده که با نیت ساخت مسجد و نیات خیر و عام المنفعه مانند کمک به نیازمندان، بهداشت، آموزش و امثال آن وقف شده است. https://www.asrehamoon.ir/vdca6eni.49nuo15kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما