ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> سورکمب گنجینه ای تاریخی در دل کنارکروستایی با جاذبه های گردشگری،تاریخی و مذهبی اما ناشناخته | عصر هامون
تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۲۴
عضو شورای اسلامی روستای سورکمب شهرستان کنارک گفت: سورکمب با قدمت تاریخی و جاذبه های گردشگری، تفریحی به دلیل عدم معرفی و کمبود امکانات هنوز برای بسیاری از گردشگران و مسافران ناشناخته مانده است.
سورکمب گنجینه ای تاریخی در دل کنارک/روستایی با جاذبه های گردشگری،تاریخی و مذهبی اما ناشناخته
سورکمب گنجینه ای تاریخی در دل کنارک/روستایی با جاذبه های گردشگری،تاریخی و مذهبی اما ناشناخته
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از طلوع کنارک،گردشگری موضوع مهمی است که می‌تواند رونق یک منطقه و رونق کشور را به دنبال داشته باشد و در کشور ما مناظر طبیعی فوق العاده زیبا و مکان‌های تاریخی ناشناخته فراوانی وجود دارد که تا کنون به درستی معرفی نشده‌اند و رسانه‌ها در معرفی مناطق مرتبا به مناطقی ضریب می‌دهند که قبلا شناخته شده‌اند.

“بجار بلوچ” با اشاره به اینکه این روستا در محورترانزیتی چابهار- کنارک – نیکشهر واقع شده است ،اظهار داشت: روستای سورکمب بدلیل برخورداری از جاذبه های تفریحی، تاریخی و مذهبی میتواند استراحتگاه و محل مناسبی برای پذیرایی از مسافرین نوروزی که هر ساله در ایام نوروز و سایر مناسبت ها و تعطیلات سال از این منطقه عبور می کنند، باشد.

وی با اشاره به مکان های تاریخی و مذهبی این روستا گفت: مکان هایی از جمله مقبره “حاج شیخ حسین” و “شهمحید” با قدمت ۵۰۰ تا ۷۰۰ سال و قبرستان ˈدمکˈ مربوط زمان های خیلی دور در این روستا مورد توجه گردشگران و مسافران است.

عضو شورای اسلامی روستای سورکمب کنارک با بیان اینکه مقبره “حاج حسین” در شمال روستا و “شهمحید” در جنوب روستا قرار دارد ادامه داد: طبق روایات رایج بین اهالی، حاج حسین یکی از همراهان و دوستان شهمحید بوده است، که یکی پس از برگشت از سفر حج در این مکان فوت نموده و دیگری از بومیان روستا و مورد توجّه واحترام مردم بلوچ این منطقه بوده اند و از این مکانهای تاریخی بعنوان زیارتگاه یاد میکنند.

بجار با بیان اینکه در شمال غرب روستا نیز گورستان قدیمی قرار دارد،تصریح کرد: بر روی یک رشته تپه ماهورهای خاکی گورستان عظیمی دیده می‌شود که سنگهای عجیب و شگفت انگیز بسیاری در آن دیده می‌شود و به آن قبرستان “دمک” گفته میشود.

قبرستان “دمک” گورستانی عجیب و نیاز به مطالعات باستان شناسی

وی با اشاره به اینکه طول هر قبر به ۳ تا ۵ متر می رسد،گفت: قدمت این گورستان بسیار طولانی و به احتمال زیاد به دوران قبل از اسلام باز می‌گردد که به دلیل مشکل اعتقادی مردم آن دوران و تصاویر حک شده روی سنگ مزارها، گورستان در دست تخریب است و به کار باستان شناسی نیاز دارد.

بجار بلوچ خاطرنشان کرد: همچنین غار “پیزگلی” به طول یک کیلومتر در دل کوههای سربه فلک کشیده نمونه ای از جاذبه های تفریحی روستای سورکمب است و درآن سنگ نگاره ها و نقوش زیبا،همچنین آب سردی جریان دارد.

رودخانه پیر گریک تفریگاهی مناسب برای گردشگران

عضو شورای اسلامی روستای سورکمب کنارک،ادامه داد: رودخانه “پیر گریک” در کنار کوههای چشم نواز و سربه فلک کشیده روستا محل مناسبی برای تفریح و شنا می باشد.

وی گفت رودخانه “پیرگریک” که از کوههای بیشمنت وپیرگریک در۱۵کیلومتری این روستا سرچشمه می گیرد.

عدم وجود راه دسترسی و تابلوهای اطلاع رسانی یکی از مشکلات روستا/ گردشگری یکی از مولفه های رشد اقتصاد مقاومتی است

بلوچ با اشاره به اینکه در آستانه فرارسیدن عید نوروز جاذبه های تاریخی، مذهبی و تفریحی روستایی سورکمب برای استقبال از مسافرین نوروزی بهسازی و پاکسازی شده است، بیان کرد:متاسفانه این روستا با قدمت تاریخی و جاذبه های گردشگری، به دلیل عدم معرفی و کمبود امکانات هنوز برای بسیاری از گردشگران و مسافران ناشناخته مانده است.

عضو شورای اسلامی روستای سورکمب با بیان اینکه تابلو مناسبی برای شناساندن این منطقه در مسیر و یا مکان های دیگر برای شناساندن روستا انجام نگرفته است ،گفت:با نزدیک شدن به ایام نوروز و فصل مسافرت‌های نوروزی، مسئولین مربوطه در سروسامان دادن به چنین اماکن توریستی در جذب توریست و گردشگر تلاش کنند تا هم قدر چنین آثاری به دیگران شناسانده شود و هم در توسعه صنعت توریسم گامی اساسی برداشته شود.

وی همچنین با اشاره به اینکه متاسفانه راه دسترسی مناسبی برای بازدید گردشگران از آثار تاریخی که در روستای سورکمب کنارک قرار دارد، نیست، تاکید کرد: مسائلی نظیر راه دسترسی مناسب و آسان، اطلاع رسانیهای شهری و ایجاد تابلوهایی راهنمایی گردشگران به عنوان اصول اولیه توسعه زیرساختها و توسعه گردشگری و یکی از مولفه های رشد اقتصاد مقاومتی باید مورد توجه قرار گیرد.

وی درمورد وجحه تسمیه سورکمب نیز گفت: سور به معنای شور و کمب به مکانی که محل تجمع آب قرار دارد،گفته می شود و خاطرنشان کرد: روستای سورکمب در ۳۵ کیلومتری شمال شهر کنارک واقع شده است، و هر فصل سال پذیرای مسافران و گردشگران می باشد.

بر اساس این گزارش، روستای تاریخی سورکمب  با جمعیت ۱۳۵۰ نفر و ۳۲۰ خانوار در دهستان جهلیان یا کهیر از توابع بخش مرکزی شهرستان کنارک در استان سیستان و بلوچستان قرار دارد.
لازم به ذکر است: در این روستا هنوز طرح هادی روستایی انجام نشده است و باوجود داشتن امکانات زیربنایی و خدماتی اولیه، با مشکلاتی همچون نبود درمانگاه و راهنمایی دخترانه و دبیرستان، عدم راه دسترسی مناسب و وجود آبنما در راه و نبود سیل بند مواجه است.

گزارش تصویری آثار تاریخی روستای سورکمب را در اینحا مشاهده نمایید.
انتهای پیام/4382

https://www.asrehamoon.ir/vdcaeani.49nmo15kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما

حسین
باسلام
مطلب خوبی بود. یکی از وظیفه رسانه ها معرفی جاذبه های گردشگری است.
mojearasejolfa.ir