ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> رشد 66 درصدی بیمه‌ها در کشور 35 هزار میلیارد تومان در سیاست‌های رفاهی دولت هزینه شده است | عصر هامون
تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۷ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۲۴
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی از تخصیص مبلغ 35 هزار میلیارد تومان در سرفصلهای حوزه رفاهی سال 93 خبر داد و گفت: در سال جاری با رشد 66 درصدی در حوزه بیمه‌های کشور مواجه بوده‌ایم.
رشد 66 درصدی بیمه‌ها در کشور / 35 هزار میلیارد تومان در سیاست‌های رفاهی دولت هزینه شده است
رشد 66 درصدی بیمه‌ها در کشور / 35 هزار میلیارد تومان در سیاست‌های رفاهی دولت هزینه شده است
به گزارش سرويس اجتماعي عصر هامون، علی ربیعی وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی شب گذشته با حضور در برنامه نگاه یک به سوالات مختلف پیرامون سیاستهای حوزه رفاهی بویژه توزیع بسته امنیت غذایی، معیشت کارگران، بهبود وضعیت بیمه کارگران و بهبود وضعیت بازنشستگان و . . . پاسخ گفت که به موضوعات مطرح شده در قالب این گزارش می‌پردازیم.

وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی ابتدا در خصوص موضوع سیاستهای رفاهی دولت به ویژه در بحث توزیع بسته امنیت غذایی عنوان کرد: در حوزه رفاهی و در راستای گسترش تامین اجتماعی دولت تدبیر و امید به دنبال سیاستهای رفاهی منسجم و در قالب نظام چند لایه تامین اجتماعی است.

وی اتخاذ سیاستهای رفاهی مشخص و منسجم را از ویژگیهای بارز دولت عنوان کردو افزود: دولت سیاستهای رفاهی را وظیفه اخلاقی و دینی برای خود قلمداد می‌کند و در کنار توجه به نقش آن در رشد و توسعه کشور این موضوع را به عنوان حقی برای مردم می‌داند که درآن دیگر بحث هزینه مطرح نیست بلکه اولویت اصلی مربوط به سرمایه گذاری است که در این راه با پرهیز از حرکات تند و در پیش گرفتن کارهای کارشناسی و همچنین انجام مطالعات گسترده رو به جلو حرکت می‌کند و در بخشهای مختلف مربوط به این حوزه از جمله سالمندان، کودکان، معلولان، زنان سرپرست خانوار، بیکاران و بازنشستگان، سیاستهای مشخصی را دنبال می‌کنند.
 
ربیعی در ادامه با اشاره به تخصیص مبلغ 35 هزار میلیارد تومان در حوزه رفاهی سال 93 اظهار داشت: این اعتبار بدون در نظر گرفتن پول درمان و بدون در نظر گرفتن پول ناشی از هدفمندی‌ها در نظر گرفته شد که این رقم نسبت به کل بودجه مبلغ قابل توجهی است و اگر بودجه مربوط به هدفمندی را هم به آن اضافه کنیم بیشتر نیز خواهد شد.

وی ادامه داد: در سال جاری همچنین شاهد رشد خوبی درحوزه بیمه‌ها به میزان 66 درصد بوده‌ایم که مقدار زیادی از آن در صندوق‌های بیمه‌ای هزینه شده است .

ربیعی با تاکید بر اینکه هزینه‌های قابل توجهی از سوی دولت در حوزه‌های رفاهی در نظر گرفته شده افزود: ما در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به دنبال اخذ سیاستهای رفاهی ملموس برای مردم هستیم تا از درد و رنج آنها کاسته و خدمات مطلوب‌تری را به آنها ارائه کنیم که دراین راستا به عنوان مثال در حوزه سالمندان برنامه‌ریزیهای مناسبی صورت گرفته و به صورت فعال نیز پیگیری می‌شود که عمده این برنامه‌ها نیز در راستای مسائل پیش روی سالمندی و توجه به افزایش سالمندان در کشور به ویژه درسالهای آینده است.

وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در خصوص توزیع بسته امنیت غذایی نیز گفت: از جمله سیاستهای منسجم رفاهی دولت هدفمند کردن توزیع یارانه های رفاهی است که در این زمینه تیمی منسجم با همکاری مرکز آمار، سازمان هدفمندی و دستگاه‌هایی نظیر نیروی انتظامی و سازمان ثبت احوال ایجاد شده تا برنامه‌های مربوط به توزیع بسته امنیت غذایی را بر اساس اطلاعات به دست آمده و شناسایی افراد در قالب لایحه های مختلف اجتماعی و دهک‌های متنوع از پایین به بالا شناسایی و نسبت به اخذ سیاستهای حمایتی اقدامات لازم صورت گیرد که البته در این راه با توجه به منابع محدود دولت برنامه‌ها را در قالب توزیع بسته‌های امنیت غذایی در چهار مرحله مورد توجه داریم و در آن نیازهای مختلف افراد در نازل ترین سطوح و به منظور رفع حداقل مشکلات مربوط به سوء تغذیه در دهک‌های پایین و مبارزه با فقر غذایی در نظر گرفته‌ایم و در مراحل بعد نیز به دیگر سیاستهای رفاهی از جمله بیمه‌های تکمیلی و یارانه های آموزشی خواهیم پرداخت.

ربیعی در ادامه با اشاره به اینکه در مرحله اول توزیع بسته امنیت غذایی 7 میلیون و 500 هزار نفر مشمول واقع شدند تصریح کرد: در مرحله دوم تعدادی از این افرادحذف و با مطالعات صورت گرفته تعداد دیگری اضافه شدند واین مطالعات همچنان به صورت مداوم در جریان است. تا دیگر شاهد هیچگونه تبعیضی در ارائه این بسته‌های امنیت غذایی نباشیم. حتی امکان بروز خطا همواره در این گونه مسائل وجود دارد ولی ما سعی کرده‌ایم تا با انجام مطالعات گسترده افراد را در معرض بانکهای اطلاعاتی مختلف قرار دهیم تا میزان بروز خطا را کاهش دهیم.

وی افزود: در سال جاری بحث بسته حمایتی با هدف فقر زدایی را مورد توجه قرار داده‌ایم و در سال آینده نیز موضوع بیمه‌ تکمیلی را به شکل جدی‌تر پیگیری خواهیم کرد. همچنین در صدد هستیم تا سامانه رفاه ایرانیان را نیز که به عنوان تکلیف قانونی بر دوش ما است به کمک سایر دستگاه‌های مرتبط هرچه زودتر راه‌اندازی کنیم.

* بیش از 145 هزار شغل در حال از بین رفتن است

وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در ادامه برنامه به موضوع حمایت از معیشت کارگران پرداخت و گفت: آمارها و شاخصهای موجود در کشور حاکی از مهار تورم است که این امر در نگاه بعضی افراد شاید به اشتباه تصویری از کاهش قیمتها را ایجاد کند اما این امر تنها موجب مهار سیر صعودی تورم شده است به طوری که ما شاهد افزایش قیمتها بانرخ کمتر از 35 درصد در کشوربوده‌ایم. که این به معنی مهار تورم 35 درصدی بوده است و این موضوع که زندگی کارگران ممکن است همچنان سخت باشد را می‌پذیریم اما نمی‌توانیم واقعیت های اجتماعی را نیز نادیده بگیریم و در این راستا می‌توانیم با حفظ تولید سطح اشتغال را حفظ کرده و از بیکاری قشر عظیمی از کارگران جلوگیری کنیم چرا که به دلیل وضعیت نامناسب اقتصادی شاهد هستیم که بیش از 145 هزار شغل در کشور درحال از دست رفتن است که باید با کار کارشناسی مناسب از بروز این رویداد نامطلوب جلوگیری کنیم.

*28.5درصد افزایش دستمزد داشته‌ایم
 
ربیعی در ادامه با اشاره به اینکه رشد 25 درصدی برای افزایش دستمزدها در نظر گرفته شده بود  افزود: در عمل شاهد رشد 28.5 درصدی دستمزدها بوده ایم که در خصوص افزایش دستمزدها باید به ظرفیت‌های اقتصادی کشور نیز توجه کرد. همچنین در بخش دولتی امسال شاهد افزایش 20 درصدی و در بخش کارگری نیز شاهد حداقل دریافتی یک میلیون تومان هستیم که البته این امر ممکن است در تمامی کارگاه‌ها مراکزی که کارگران مشغول به فعالیت‌ هستند رعایت نشود.

وی ادامه داد: در سال آینده برنامه‌های ما باید به سمت مهار بیشتر تورم و افزایش سطح اشتغال پیش رود و همچنین کار‌فرمایان نیز باید فعالیت های خود را گسترش دهند تا دستمزدها نیز رشدی قابل توجه پیدا کند.

* بیش از 39 میلیون و 300 هزار نفر تحت پوشش تامین اجتماعی هستند

وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در خصوص سوال مطرح شده پیرامون برنامه‌های این وزاتخانه‌ها در زمینه بهبود وضعیت بیمه کارگران گفت: در حال حاضر بیش از 12 میلیون و 900 هزار بیمه شده اصلی و 2 میلیون و 639 هزار نفر مستمری بگیر و در مجموع نیز 39 میلیون و 394 هزار بیمه شده در سازمان تامین اجتماعی هستند. همچنین در حوزه بیمه روستائیان و عشایر نیز حدود 4.5 میلیون نفر تحت پوشش قرار دارند، در صندوق بازنشستگی کشوری تعدادی قابل توجهی تحت پوشش و یک میلیون و 250 هزار نفر نیز مستمری بگیر هستند و در مجموع می‌توان گفت: 63 درصد جمعیت بیمه شده کشور تحت پوشش بیمه‌های مربوط به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هستند.

وی افزود: در خصوص افزایش ارزش این دفترچه ها نیز اقدامات خوبی صورت گرفته و امروز به جرات می‌توان از این افزایش ارزش  یاد کرد.که در این راستا در سازمان تامین اجتماعی و در بحث تامین منابع 12 هزار میلیارد تومان هزینه شده است که 6 هزار میلیارد تومان در تامین منابع درمانی به صورت مستقیم و در بیمارستان‌های تحت پوشش سازمان و6هزار میلیارد تومان هم در مراکز غیر درمانی هزینه شده است.  

وی در ادامه اظهار داشت: در بحث افراد فاقد دفترچه بیمه نیز حدود 5 میلیون نفر شناسایی شدند و دفترچه بیمه در اختیار این افراد قرار گرفت که با مطالعات صورت گرفته در این خصوص مشخص شد بیشتر این افراد جزء حاشیه‌‌نشین‌های شهری بوده‌اند و درحال حاضر از دفترچه بیمه سلامت برخوردار هستند.

ربیعی ادامه داد: در سال جاری با اجرای طرح سلامت و ارائه دفترچه دیگر کسی مجبور نیست در مراجعه به مراکز درمانی دولتی مبلغ زیادی را پرداخت کنم.

علی ربیعی در ادامه در خصوص اجرای خدمات به بازنشستگان نیز اظهار داشت: اولین اقدام در این راستا انجام به موقع افزایش حقوق 25 درصدی بازنشستگان بوده است. همچنین در بحث رفاهی نیز پرداخت وام‌های 2 الی 3 میلیون تومانی، سفرهای ویژه مستمری بگیران با حضور 25 هزار نفر، و مسائل مربوط به مسکن این افراد که از امسال با بودجه‌های پیش بینی شده به نوعی کار خود را  آغاز کرده است و امیدواریم در سال آینده با دست‌آوردهای بیشتری همراه شود و همچنین پیگیری بحث کارت طلایی مستمری بگیران تامین اجتماعی و بیمه تکمیلی بازنشستگان مورد توجه است.

گسترش خانه‌های امید نیز در سطح استانهای کشور و توسعه سفرهای کارمندان به همراه برنامه‌ریزی برای ارتقای کیفیت دوران بازنشستگی از دیگر برنامه‌های در دست اقدام در حوزه رفاهی است.

* ایمنی شغل کارگران در سایه افزایش تقاضای کار، تحقق می‌‌یابد

وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در خصوص ضرورت امنیت شغلی کارگران نیز اظهار داشت: با احیای شغل‌های از دست رفته و ایجاد رقابت و تقاضای نیروی کار است که ایمنی شغل تا حدود زیادی ایجاد می‌شود و تا زمانی که واحدهای کسب و کار شغل خود را از دست می‌دهند امنیت شغلی کارگران نیز در خطر است همچنین جلوگیری از قرار دادهای کار سفید امضا و حفظ اشتغال موجود و کاهش قرار دادهای موقت و جایگزینی آن با قرار دادهای دائمی می‌تواند از راهکارهای امنیت شغلی باشد.

انتهای پیام/ 4030 https://www.asrehamoon.ir/vdcaeeni.49nwo15kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما