تاریخ انتشار :شنبه ۹ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۵۳
کارشناس مسئول بیماری های واگیر شهرستان خاش و مسئول اجرایی طرح ایمنسازی فلج اطفال گفت: به بیش از ۲۹ هزار کودک ایرانی و افغانی زیر ۵ سال در خاش واکسن فلج اطفال خورانده شد.
بیش از ۲۹ هزار کودک زیر ۵ سال خاش واکسینه شدند
بیش از ۲۹ هزار کودک زیر ۵ سال خاش واکسینه شدند
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از تفتان ما،الله بخش کرد در خصوص اتمام مرحله دوم اجرای طراح واکسیناسیون فلج اطفال در شهرستان خاش ضمن اشاره به اینکه این طرح به طور همزمان در سراسر استان انجام شده است، اظهار کرد: مرحله نخست اجرای این طرح از چهارم لغایت هفتم بهمن سال جاری بود و مرحله دوم نیز از سوم تا هفتم اسفندماه ماموران به درب منازل برای خوراندن قطره فلج اطفال مراجعه کردند.

وی افزود: ۲۹ هزار و ۵۰۰ کودک زیر ۵ سال ایرانی و افغانی قطره فلج اطفال خورانده شد که درصد پوشش ایمنسازی این شهرستان به ۱۱۰ درصد رسید.

کارشناس مسئول بیماری های واگیر شهرستان خاش با تاکید بر اینکه از میان بیش از ۳۶۱ هزار خانوار مورد بازدید؛۴ هزار و پانصد خانوار افاغنه ساکن این شهرستان هستند، گفت: دلیل پوشش بالای ۱۰۰ درصد مهاجرت پذیری ۲/۴ درصدی و افزایش تعداد تولدها از ابتدای سال تا کنون بوده است.

کرد گفت: در این مرحله ۱۸۵ تیم عملیاتی و بالای ۵۰۰ نیروی بهداشتی متشکل از پزشک، کاردان، بهورز، رابط بهداشتی، نیروهای خدماتی و کارشناسان ناظر ستادی مشارکت داشتند.

وی با بیان اینکه گروه سنی هدف دراجرای این طرح متولدین ۴ بهمن ماه ۱۳۸۸ به بعد هستند، تصریح کرد: نظر به اینکه کشور ما بخصوص استان سیستان و بلوچستان  هم مرز با دو کشور پولیو آندمیک؛ افغانستان و پاکستان می باشد خطر ورود و چرخش مجدد ویروس وحشی پولیو وجود دارد، طرح ایمن سازی فلج اطفال خاش در ۴ مرحله  با نظارت و حساسیت   ویژه ای برگزار می شود.

کرد با اشاره به اینکه در این طرح از واکسن دوظرفیتی خوارکی استفاده می شود، بیان کرد: این واکسن داری عارضه خاصی نیست و با واکسیناسیون روتین متفاوت است.

مسئول اجرایی طرح ایمنسازی فلج اطفال ادامه داد:‌ بیماری فلج اطفال یک بیماری حاد ویروسی است که دستگاه عصبی و سیستم گوارش رادرگیر می کند و متاسفانه این بیماری درمان ندارد و افراد مبتلا به آن تا آخر عمر فلج می شوند و به همین علت است که با هدف ریشه کنی فلج اطفال هرسال درکشورهای درمعرض خطر واکسیناسیون کودکان زیر ۵سال خانه به خانه انجام گرفت.

کرد تاکید کرد: با توجه به اینکه استان سیستان و بلوچستان بعنوان سدی برای پیشروی ویروس فلج اطفال به کل کشورمحسوب می شود، حساسیت ما مسئولین اجرایی در پیشبرد هر چه بهتر طرح بالا خواهد رفت.

وی اذعان کرد: موفقیت این طرح را مدیون عملکرد کلیه واحدهای بهداشتی وپشتیبانی هستیم که با اولویت قرار دادن اجرای طرح، اکثر نیروهای پشتیبانی درکنار نیروهای بهداشتی و با حساسیت و دقت بالا  به خوراندن قطره فلج اطفال به کودکان زیر۵سال پرداختند.

کرد در پایان اظهار کرد: افرادی که به هر دلیل فرزند آنها قطره فلج اطفال دریافت نکرد در اسرع وقت به نزدیکترین پایگاه  و یا خانه بهداشت محل زندگی خود مراجعه نمایند.

به گزارش خبرنگار تفتان ما، همچنین جاوید ناظر کشوری و داودی کارشناس ناظر معاونت بهداشتی استان با حضور در مسیر تیم های عملیاتی سطح و حاشیه شهرستان(کهن مولاداد)، روستای میرزآباد ناصری از توابع مرکز بهداشتی درمانی ناصری و روستای شهرک پیمان از نزدیک با روند اجرای طرح فلج اطفال بازدید کردند.

بازدیدکنندگان با پرس و جو از سرپرستان خانوارهای هدف، مشاهده نحوه ثبت مستندات و نحوه انجام کار تیم های عملیاتی سطح شهرستان اجرای دقیق طرح را رصد کردند و دپوی واکسن شهرستان خاش برای کودکان زیر ۵ سال را یکی از بهترین زنجیره های سرد دانشگاه علوم پزشکی زاهدان دانستند.

.

.

قطره فلج اطفال خاش

.

vaksan.

vaksan (2)
انتهای پیام/4382 https://www.asrehamoon.ir/vdcai0ni.49nm015kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما