ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> پرورش مرغ خزک در راستای اقتصاد مقاومتی تصاویر | عصر هامون
تاریخ انتشار :سه شنبه ۵ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۵۵
پرورش مرغ خزک و تولیدات آن در راستای اقتصاد مقاومتی موثر بوده است.
پرورش مرغ خزک در راستای اقتصاد مقاومتی/ تصاویر
پرورش مرغ خزک در راستای اقتصاد مقاومتی/ تصاویر

 به گزارش سرویس اجتماعی عصر هامون به نقل از  تفتان ما،یک جوان با تلاش، پشتکار و هزینه شخصی خود در راستای لبیک به فرمایش مقام معظم رهبری در زمینه تحقق اقتصاد مقاومتی که همان تکیه بر تولیدات داخلی و استفاده از توان و فکر بومی برای برطرف کردن مشکلات اقتصادی است، گامی هرچند کوچک برداشته است و اقدام به پرورش مرغ خزک کرده است.
اجرای این طرح با همکاری بسیج سازندگی ناحیه مقاومت بسیج سپاه خاش و جهادکشاورزی و توسط فرهاد حوران یکی از جوانان این شهرستان بصورت الگویی در روستای شکاری به مرحله اجرا در آمده که فاز نخست مجری طرح به تعداد ۵۰۰ عدد تخم مرغ خزک و تبدیل به جوجه در هر دوره که در حال حاضر تعداد ۵۰۰ عددتخم مرغ دیگر نیز جهت دستگاه جوجه کشی خریداری شده و نیز ۲۰۰ قطعه مرغ بالغ در کل جهت تخمگذاری و مابقی در سنین ۲ ماه به بالا به بازار با توجه به نیاز منطقه عرضه می گردد.
khazak (2)
امان الله طوقی مدیر جهادکشاورزی شهرستان خاش در این خصوص در گفت و گو با خبرنگار ما اظهار کرد: مرغ خزک(khazak) یکی از گونه های بومی استان پهناور سیستان و بلوچستان( منطقه سیستان) است که با پرورش این مرغ در هر مقیاس علاوه بر نجات آن که در معرض انقراض قرار دارد
می توان به دلیل نیاز نداشتن به تکنولوژی بالا موجبات اشتغال تعداد زیادی از افراد جامعه را فراهم کرد.
وی با بیان اینکه این گونه محلی کمک شایانی به تولید در راستای اقتصاد مقاومتی خواهد کرد، تصریح کرد: تهیه و تدوین الگوی مناسب دستورالعمل های مختلف و ترویجی مربوط به تغذیه، بهداشت و بهبود جایگاه ها، پرروش و اصلاح نژاد یکی از ضروریات حفظ این گونه ارزشمند است.
طوقی گفت: توجه به مرغ خزک و مرغ دشتیاری در کنار پرورش گاو سیستانی، گاو دشتیاری، گوسفند بلوچی و نر بومی تاثیر زیادی در تامین گوشت سفید و قرمز استان و بلکه کشور خواهد داشت.
وی خاطرنشان کرد: مرغ خزک دارای قدی کوتاه با پاهای کوچک و پر دار است و میزان تخمگذاری آن در سال بین ۷۰-۸۰ و حتی ۱۰۰ عدد است.
وی با بیان اینکه این مرغ محلی دارای رنگ های قرمز یا سفید و یا مخلوطی از رنگها است، ادامه داد: سن بلوغ آن ۶ یا ۷ ماهگی بوده و اندازه تخم بین ۳۵ تا ۵۰ گرم و به رنگ سفید است.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان خاش اذعان کرد: وزن این مرغ بین ۵/۱ تا ۵/۲ کیلوگرم متغییر است و تخم های آن استعداد زیادی در تبدیل جوجه در دستگاه جوجه کشی را دارد و درصد باروری تخم مرغ بسیار زیاد است.
طوقی اظهار کرد: به دلیل کوچک بودن پاهای این مرغ و شباهت آن به خزندگان به آن خزک گفته می شود و می توان به ارزش خوراکی آن در جهت بهبود بیماری ها و جلوگیری از سرطان و الزایمر ه دلیل داشتن عناصری سفید در گوشت آن از جمله آهن و نیاسین اشاره کرد.
وی مقاومت در برابر بیماری ها و شرایط نامساعد، بالابودن تعداد تخم در هر دوره، کمک به بهود و تغذیه روستاییان و عشایر، ایجاد اشتغال به صورت مستقیم و غیر مستقیم، تولید محصول سالم و ارگانیک در صورت رعایت مسایل مختلف و تغذیه ای و راه اندازی واحد پرورش مرغ خزک با امکانات و اعتبار کمتر را از مهمترین دلایل توجه به این گونه مرغ بومی دانست.
.
.
.
انتهای پیام/4382
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcaouni.49nai15kk4.html
منبع : تفتان ما
نام شما
آدرس ايميل شما