تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۱ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۰۷:۲۶
امروز از ساعت 17 تيم ملي کشورمان در يک بازي دوستانه اما حساس به مصاف ژاپن خواهد رفت.
امتحان بزرگ شاگردان کي‌روش‌
به گزارش سرویس ورزشی عصرهامون: بازي امروز بيستمين تقابل 2 قدرت سنتي فوتبال آسيا محسوب مي‌شود. در 19 بازي قبلي ژاپن 9 بار توانسته مقابل تيم ملي کشورمان به پيروزي برسد. ‌5 ‌بار هم ايران تيم برنده بازي حساس قاره کهن بوده و 5 بار نيز 2 تيم به نتيجه تساوي رضايت داده‌اند. ايران و ژاپن براي اولين بار در هفدهم اسفند ماه سال 1329 مقابل هم قرار گرفتند که آن بازي در‌نهايت با نتيجه تساوي بدون گل به اتمام رسيد. اما آخرين بازي ايران و ژاپن با اتفاق تلخش به يک بازي خاص در تقويم فوتبال کشورمان تبديل شد. پنجم فروردين ماه سال 1384 بود که 2 تيم در انتخابي جام‌جهاني‌ 2006 در يک بازي حساس به مصاف هم رفتند. ايران در آن بازي توانست با گل‌هاي وحيد ‌هاشميان حريف قدرتمند خود را با نتيجه 2 - يک شکست دهد، اما اتفاقات بعد از بازي اين برد شيرين را به کام فوتبال ايران تلخ کرد. ازدحام جمعيت در هنگام خروج هواداران از استاديوم آزادي باعث شد تا برخي از تماشاچيان پس از فرو افتادن در آهني ورزشگاه روي زمين افتاده و 46 نفر به صورت جدي آسيب ‌ببينند که در‌نهايت 7 نفر آن‌ها فوت شدند‌. حالا بعد از گذشت 10 سال و 7 ماه يک‌ بار ديگر ايران و ژاپن در ورزشگاه آزادي به مصاف هم مي‌روند و قطعا مثل سال 84 ديگر خبري از حضور پرشور‌100 هزار هوادار مشتاق در استاديوم آزادي نيست.

 

تقابل 2 سبک متفاوت

چندي پيش خاوير آگيره‌، سرمربي سرشناس دنياي فوتبال به دليل دست داشتن در تباني‌هاي دوران حضورش در رئال ساراگوسا، از نيمکت تيم ملي ژاپن اخراج شد ولي حالا وحيد هليلهوژيچ، سرمربي سرشناس بوسنيايي هدايت سامورايي‌ها را بر‌عهده دارد. اين مربي بوسنيايي در جام‌جهاني‌، سرمربي الجزاير بود که به همراه اين تيم موفق شد به دور دوم جام‌جهاني‌ 2014 صعود کند و در‌نهايت تيم شايسته او در وقت‌هاي اضافه، مغلوب آلمان شد. هليلهوژيچ‌10 بازي است که روي نيمکت ژاپن مي‌نشيند و 6 برد، 3 تساوي و يک باخت حاصل کار اين مربي 62 ساله بوده. هليلهوژيچ با تفکرات تهاجمي خودش توانست در جام‌جهاني‌ از الجزاير يک تيم شگفتي‌ساز بسازد و حالا در تيم ملي ژاپن هم تفکرات تهاجمي اين سرمربي بوسنيايي کاملا به چشم مي‌آيد. زدن 26 گل در‌10 بازي گوياي اين واقعيت است که تيم اين مربي حمله کردن را بهتر از هر کار ديگري بلد است. در واقع تقابل ايران و ژاپن تقابل 2 مربي با 2 سبک کاملا متفاوت است. در يک‌سو کارلوس کي‌روشي است که حتي مقابل تيم‌هاي ضعيف‌تر هم دفاع کردن را به حمله ترجيح مي‌دهد و در سوي مقابل هليلهوژيچي که در جام‌جهاني‌ حتي مقابل تيم ملي آلمان هم از حمله کردن نترسيد و با الجزاير توانست در وقت قانوني بازي قهرمان جهان را متوقف کند. در آن بازي الجزاير با 25 حمله موفق و خلق 11‌موقعيت مسلم گلزني مقابل قهرمان جهان مورد تحسين بسياري از کارشناسان قرار گرفت.

 

ژاپن و کلي لژيونر

بعد از جام‌هاي جهاني 1998 و به خصوص 2002 بود که درخشش تيم‌هاي آسيايي باعث شد تا نگاه بسياري از تيم‌هاي مطرح اروپايي به قاره کهن دوخته‌ و پاي بسياري از فوتباليست‌هاي آسيايي به فوتبال پويا و جذاب قاره‌سبز باز شود. در اين بين کشورهاي ايران،کره‌جنوبي و ژاپن بزرگ‌ترين صادرکننده بازيکن به ليگ‌هاي معتبر اروپايي بودند. اما متاسفانه مدتي است که ايران سهم پررنگي در صادرات بازيکن به اروپا ندارد و حالا ليگ‌هاي بي‌کيفيت کشورهاي حاشيه خليج‌فارس به پايگاه اصلي لژيونرهاي ايراني تبديل شده‌اند. در مقابل ژاپن نه تنها جايگاه خود را به عنوان بزرگ‌ترين صادرکننده بازيکن به فوتبال اروپا حفظ کر‌ده، بلکه توانسته بازيکناني را پروش دهد که تا رسيدن به ترکيب اصلي تيمي همچون منچستريونايتد نيز پيش بروند. درحالي که فوتبال ما در ليگ‌هاي بزرگ اروپايي هيچ نماينده‌اي ندارد و اند‌ک لژيونرهاي اروپايي ما در بوندس‌ليگاي 2 و ليگ روسيه حضور دارند و عليرضا جهانبخش با حضور در اردويژه هلند موفق‌ترين لژيونر اين روزهاي فوتبال کشورمان است. در روزهاي بي‌رونقي فوتبال ما، اين ژاپني‌ها هستند که روز به روز به تعداد لژيونرهاي اروپايي خود اضافه مي‌کنند. ژاپن در حال ‌حاضر 18 لژيونر دارد که همگي در ليگ‌هاي مطرح اروپايي بازي مي‌کنند.‌ گوتوکو ساکايي (‌هامبورگ‌)، يوتو ناگاتومو ‌(‌اينترميلان‌)، هيروکي ساکايي‌(‌هانوفر‌)، مايا يوشيدا‌(‌ساوتهمپتون‌)، گنکي ‌هاراگوچي‌(‌هرتابرلين‌)، شينجي کاگاوا‌(‌دورتموند‌)، ماکوتو ‌هاسه‌به‌(‌اينتراخت‌فرانکفورت‌)، کيسوکه هوندا‌(‌ميلان‌)، شينجي اوکازاکي‌(‌لسترسيتي‌)، يوشينوري موتو (‌ماينتس‌)، آتسوکو اوچيدا‌(‌شالکه‌)، هيروشي کيوتاکه‌(‌هانوفر‌)، تاکاشي اينويي‌(‌ايبار‌)‌، هاجيمه هوسوگي‌(‌بورسا‌اسپور‌)، يوي اوزاکا‌(‌کلن‌)، يوايچيرو کاکيتاني‌(‌بازل‌)، ميکه ‌هاوه نار‌(‌دن‌هاگ‌) و جونيا تاناکا‌(‌اسپورتينگ ليسبون‌)، لژيونرهايي هستند که در تيم‌هاي خود جزو بازيکنان تاثيرگذار هستند. نکته جالب در اين ليست، 8 لژيونر پاياني هستند که در آخرين اردوي تيم ملي ژاپن، وحيد هليلهوژيچ از آن‌ها دعوت نکرده است.

 

يک امتحان جدي

ژاپن اکنون با داشتن بازيکناني مانند کيوسکه هوندا، بازيکن تيم ميلان، يوتو ناگاتومو، بازيکن تيم اينتر، مايا يوشيدا از ساوتهمپتون، گوتوکو ساکايي از ‌هامبورگ، ماکوتو‌ هاسه‌به از اينتراخت فرانکفورت، شينجي کاگاوا از دورتموند و لژيونرهاي ديگري که در ليگ برتر انگليس، بوندس‌ليگاي آلمان و ساير ليگ‌هاي معتبر اروپا جزو مهره‌هاي اصلي تيم‌شان هستند، به يک تيم جهاني بدل شده است. تيمي که مطمئنا برترين قدرت آسياست و حالا بايد با ايراني مصاف بدهد که با تيمي جوان و آينده‌دار رتبه نخست آسيا را در اختيار دارد و اين بازي مي‌تواند يک محک جدي براي هر 2 تيم باشد.

انتهای پیام/2563 https://www.asrehamoon.ir/vdcau6n0.49nim15kk4.html
منبع : خراسان
نام شما
آدرس ايميل شما