تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۲ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۵۷
فعال رسانه ای سیستان و بلوچستان به یکی دیگر از آسیب های حوزه خبرنگاران اشاره کرد و گفت: عدم نقد پذیری جامعه مدیریتی استان یکی دیگر از آسیب های حوزه خبرنگاران است.

به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از اوشیدا: شاید این شغل برای آنهایی که از بیرون به نظاره نشسته اند شغلی جذاب باشد اما باید درون گود باشی تا مشکلات را ببینی، شاید گزاف نباشد که بگوییم پس از کار در معدن، خبرنگاری از سخت ترین و پرمخاطره ترین مشاغل است.
شاید مهم ترین مشکل که بسیار بیش از تنگناهای معیشتی آزاردهنده است، ترش رویی و بی اعتنایی برخی مدیران در پاسخگویی به پرسش هاست؛ خصوصا اگر درباره مشکلات حوزه مدیریتی و ناکارآمدی در فلان اداره و سازمان باشد. این جاست که برخی مدیران از زیر بار وظیفه حتمی خود که همانا پاسخگویی به نمایندگان افکار عمومی است، طفره می روند و به سماجت و جسارت خبرنگاران نیز اهمیتی نمی دهند.
در همین رابطه خبرنگار اوشیدا به سراغ چند خبرنگار با سابقه رفته و مشکلات این حوزه را در سیستان و بلوچستان بررسی کرده است.
ظرفیت پایین مدیران در نقد پذیری
احمد عارف نژاد باسابقه ترین خبرنگار صدا و سیما در سیستان نیز به پاره ای از مشکلات و دغدغه های فعالان حوزه رسانه و مطبوعات را اشاره کرد و گفت: ظرفیت پایین مدیران در نقد پذیری، عدم تمایل برخی مدیران در انتشار اخبار دستگاه های خود، نبود بیمه برای بسیاری از خبرنگاران سیستانی و در سطح استان، آنها را با مشکلات بیشماری روبرو کرده است.
وی نبود چاپخانه ای در استان برای انتشار هفته نامه های محلی را از جمله مشکلات خبرنگاران استان دانست و افزود: من هم در بسیاری از مواقع با این موارد مواجه بوده ام و علاوه بر این مهمترین مشکلی که در این حرفه وجود دارد، امنیت پایین شغلی است.
عارف نژاد به عدم نقد پذیری برخی از مدیران اشاره کرد و بیان داشت: در دهه ۶۰ تا ۷۰ با پخش اندکی گزارش از کم کاری و بعضا به توجهی مسئولان سیاسی و اجرایی سریعا واکنش نشان داده و علیه خبرنگار اعلام جرم می کردند به طوریکه بنده یک بار بازداشت و چندین بار مورد لطف زبانی مسئولان قرار گرفته ام اما این مسائل هرگز مانع از فعالیت در انجام وظیفه خطیر خبرنگاری من نشده است و از سوی دیگر درگیری کاری با مسئولان سیاسی و اجرایی که بعضا از مشکلات مردم دلخور و خشمگین می شده اند و شاید اگر اغراق نکرده باشم، مدیران خبر استان مرا خبرنگار انقلابی و مرد طوفان ها خطاب می کردند.
ناامنی شغلی و نبود بستر لازم برای یک رسانه
مهدی طباطبایی مدیر مسئول سایت خبری گندم پرس، ناامنی شغلی را به‌عنوان یکی از مشکلات اصلی خبرنگاران نام‌ برد و گفت: مشکلات حوزه رسانه و خبرنگاران یک ریشه چند وجهی دارد. بخشی از این مشکلات به نگاه نهادهای حاکمیتی به خبرنگاران و فعالان رسانه‌ای طی سال‌های گذشته مربوط می‌شود و روشن است که هر چقدر بر استقلال و آزادی آنها تأکید کنند فرصت بهتری برای رسانه فراهم می‌شود تا به وظایف اصلی خود در حوزه اطلاع‌رسانی بپردازند.
طباطبایی افزود: بسترسازی لازم برای یک رسانه باید فراهم باشد و مهم ترین اتفاق در این عرصه وجود قانونی است که رسانه بتواند ذیل آن احساس امنیت کند.
مدیر مسئول سایت گندم پرس به برخی از مشکلات این حوزه اشاره کرد و گفت: نبود بیمه برای بسیاری از خبرنگاران استان، نداشتن امنیت شغلی، هیچ خبرنگاری نه در رونامه و نه در خبرگزاری به آینده شغلی و ثبات آن مطمئن نیست.
طباطبایی گفت: در جامعه ما کسانی که در حوزه اطلاع رسانی فعالیت می کنند با مشکلات و محدودیت های بسیاری مواجهند و همواره در جا می زنند و یک خبرنگار اگر بخواهد که در این حوزه دوام بیاورد باید خارج از چارچوب های شغلی به این حرفه عشق و ایمان داشته باشد.
وی با اشاره به این‌که فردی که وارد عرصه خبر می‌شود از لحاظ مادی نمی‌تواند روی آن حساب کند؛ گفت: در این شغل تنها علاقه، پشتکار و دقت ملاک است بدون وجود علاقه ادامه کار سخت می‌شود و متاسفانه جنبه مادی بسیار ناچیز است.
طباطبایی با بیان اینکه اشکالات قانونی برای حمایت از خبرنگاران وجود دارد، مطرح کرد: حقوق خبرنگاری یک دهم حقوق یک کارمند هم نیست که البته این موضوع با توجه به مشکلات این حرفه است.
عدم ایجاد واحد صنفی مستقل
حسین گزمه سردبیر روزنامه مندیل و پیشکسوت حوزه مطبوعات در سیستان به بخشی از دایره وسیع مشکلات این حوزه اشاره کرد و گفت: عدم همکاری و پاسخگویی مسولان به مجموعه خبرنگاران، عدم ایجاد واحد صنفی مستقل همانند خانه مطبوعات در سیستان به جهت هم اندیشی خبرنگاران یکی از مشکلات جدی در این حوزه است.
گزمه افزود: عدم وجود امنیت شغلی در میان خبرنگاران حوزه سیستان و بعضا سطح کشور، عدم امکانات ویژه همانند سایر ادارات برای خبرنگاران همانند مسکن و شرکت تعاونی یکی دیگر از مشکلاتی است که بیشتر خبرنگاران با آن مواجه هستند.
نداشتن پشتوانه مالی و درآمد
مهدی کشته گر مدیر مسئول پایگاه خبری نیزار نیز به مشکلات حوزه خبرنگاری اشاره کرد و گفت: یکی از مسائل بسیار حساس که خبرنگار با آن روبرو است، همراه نبودن مدیران و مسئولین با خبرنگاران می باشد.
وی افزود: بسیاری از مدیران ادارات خبرنگار را در مقابل خود می بینند در حالیکه رسالت یک خبرنگار پیگیری و رفع مشکل و بیان حقیقت است.
کشته گر گفت: یکی از حادترین مشکلات خبرنگاران نداشتن امنیت شغلی و تعلق نگرفتن بیمه به این قشر فداکار و دلسوز جامعه است.
وی افزود: نداشتن پشتوانه مالی و درآمد یکی از دغدغه های اصلی خبرنگاران است که می طلبد اداره فرهنگ و ارشاد و مسئولین مربوطه از راههای گوناگون به این قشر کمک کنند.

 



در اروپا دولت به روزنامه ها و رسانه های نقد کننده دولت مورد حمایت قرار می گیرند چرا که نقد رسانه منتقد را سبب پیشرفت و رشد و تعالی جامعه می بینند.
وی افزود: اداره ارشاد از طریق گرفتن تبلیغات از ادارات برای سایت ها بویژه سایت های دارای مجوز می تواند کمک شایانی به این حوزه کند.
رسانه هایی با تاریخ انقضای مشخص به آسیب جدی در حوزه مطبوعات استان تبدیل شده است
حمزه خلیلی فعال سیاسی رسانه ای در سیستان و بلوچستان در خصوص بررسی آسیب های حوزه خبرنگاری در استان سیستان و بلوچستان اظهار داشت: در جوامع دموکراتیک مطبوعات به عنوان رکن چهارم دموکراسی محسوب می شوند، یعنی کارکرد این نهاد در یک اجتماع به قدری قوی و موثر است که از آن به عنوان رکن چهارم دموکراسی یاد می شود.
وی به آسیب های حوزه خبرنگاران در استان اشاره کرد و گفت: یکی از آسیب های که متاسفانه در حوزه خبرنگاران در استان با آن دچار هستیم ،در واقع سایت ها، روزنامه ها و جراید به تعبیری خود ساخته هستند که به عنوان یک آسیب جدی در این حوزه قلمداد می شوند.
خلیلی ادامه داد: این سایت ها و روزنامه ها به فراخور تغییر قدرت و آمدن مدیریت های جدید تعطیل و دوباره شکل می گیرند و در واقع باید گفت اینها سایت های با تاریخ انقضای مشخص هستند ،یعنی با آمدن مدیریت ها پررنگ و با کمرنگ شدن مدیریت ها آنها هم تعطیل می شوند.
فعال سیاسی استان با بیان اینکه از این موارد در این استان کم نداریم، افزود: اینگونه سایت ها در جهت تقویت یک فرد و یک جریان و بدون توجه به بایدها و نباید های رسالت خبرنگاری به تعریف و تمجید می پردازند و یا بر عکس سایت های که برای تخریب یک جریان بوجود می آیند که اینها از جرگه اطلاع رسانی خارج هستند و این بزرگترین آسیب در رسانه های استان است.
وی با بیان اینکه حضور برخی از افراد در پوشش رسانه یکی از بزرگترین آسیب های حوزه خبرنگاران در استان است، افزود: در حال حاضر به این آسیب دچار هستیم و شاهد حضور افرادی هستیم در پوشش رسانه که اینها اصلا خبرنگار نیستند و در واقع چهره های سیاسی هستند که خود را تحت پوشش خبرنگار به مردم معرفی می کنند.
خلیلی تصریح کرد: البته گذشت زمان اینها را برای مردم معرفی خواهد کرد، کما اینکه برای جامعه مطبوعاتی استان کاملا شناخته شده هستند.
فعال رسانه ای سیستان و بلوچستان به یکی دیگر از آسیب های حوزه خبرنگاران اشاره کرد و گفت: عدم نقد پذیری جامعه مدیریتی استان یکی دیگر از آسیب های حوزه خبرنگاران است.
وی عنوان کرد: یک روزنامه، هفته نامه و سایت خبرگزاری تا زمانی یک سایت خوب است و یک خبرنگار تا زمانی یک خبرنگار خوب است که به تعریف و تمجید از فعالیت های یک مدیر بپردازد، کافی است که این خبرنگار نقدی را در جهت منافع مردم به یک مدیریت و سیستم وارد کند، آنجاست که برخوردها شروع می شود.
حمزه خلیلی بیان داشت: از نهاد اطلاع رسانی که رسالتش شفاف کردن اتاق شیشه ای قدرت است، حمایتی نمی شود.
وی اظهار کرد: در این خصوص مسئولین در برخورد های خود با رسانه ها تجدیدنظر و تساهل بیشتری داشته باشند کما اینکه تعطیلی چند رسانه را در سال گذشته در استان داشتیم.
فعال سیاسی استان به یکی از ضعف های خانه مطبوعات اشاره کرد و گفت: یکی از مسائلی که خانه مطبوعات استان در آن ضعف دارد ،عدم ارتباط گیری قوی با سایت های محلی در شهرستانها است.
وی تصریح کرد: خانه مطبوعات جراید و مطبوعات را در شهرستانها پوشش نمی دهد و عاجز از ارتباط گیری با سایت های محلی در شهرستانهای استان است.
خلیلی با اشاره به عدم ساماندهی سایت های اطلاع رسانی استان در سامانه وزارت ارشاد، افزود: این ضعف به متولی مطبوعات و در وهله اول به وزارت فرهنگ و ارشاد و در وهله دوم به خانه مطبوعات برمی گردد.
این فعال رسانه ای با بیان اینکه مشکلات صنفی و بیمه ای در حوزه خبرنگاری داریم، گفت: چرا روزنامه ای با ده سال سابقه فعالیت تنها اکتفا به بیمه 2 الی 3 نفر می کند .
وی با تاکید بر اینکه سندیکای برای خبرنگاران وجود ندارد، گفت: خبرنگاران صنفی هستند که سندیکای برای آنها دیده نشده در صورتیکه برای تمام اقشار شغلی این سندیکاهای حمایتی وجود دارد.
خلیلی در پایان خاطر نشان کرد: امنیت شغلی از سوی کارفرما و جامعه برای یک خبرنگار وجود ندارد و اینها تنها بخشی از مشکلات حوزه خبرنگاران در این استان است.
انتهای پیام/4382
https://www.asrehamoon.ir/vdcauwna.49nuo15kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما