تاریخ انتشار :يکشنبه ۸ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۱۵
اقتصاد مقاومتی نه تنها خودکفایی در تولید کالاهای با کیفیت ایرانی را در پی دارد بلکه صنعت کشور را از قبیل :کشاورزی،دامداری و دیگر محصولات زراعی می توان بی نیاز از دیگر کشور ها بگرداند.
بررسی راهبرد های اقتصاد مقاومتی در سیستان
بررسی راهبرد های اقتصاد مقاومتی در سیستان

به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از ندای هیرمند،اقتصاد مقاومتی واژه ای آشنایی است که ستون محکمی در برابر تحریم های نا جوان مردانه استکبار جهانی می باشد.

استفاده از نیروی بومی و انسانی،اشتغال پایدار در هر منطقه،افزایش ثروت ملی،حس رقابت در میان تولید کنندگان از فواید اقتصاد مقاومتی می باشد که در روند افزایش کیفیت تاثیر به سزایی خواهد داشت.

این در حالی است که مقام معظم رهبری در سال های اخیر در سخنرانی های خود به اهتمام مسئولان برای بکارگیری اقتصاد مقاومتی برای گذر از این پیچ تاریخی تاکید های فراوانی داشته اند.

اقتصاد مقاومتی نه تنها  خودکفایی در تولید کالاهای با کیفیت ایرانی را در پی دارد بلکه صنعت کشور را از قبیل :کشاورزی،دامداری و دیگر محصولات زراعی می توان بی نیاز از دیگر کشور ها بگرداند.

استان سیستان و بلوچستان به خصوص خطه سیستان که روزگاری انبار غله ایران نامیده می شد از پتانسیل بالایی در زمینه های کشاورزی و دامداری و همچنین صید ماهی را دارد.

امروزه با توجه به خشکسالی ها و همچنین وجود تحریم های متعدد استکبار جهانی،سیستانیان دست از تلاس باز نداشته اند و به اقتصاد مقاوتی جامعه عمل پوشاندند.

اردشیر ارباب زهی بخشدار بخش قرقری در این رابطه می گوید:  اقتصاد مقاومتی به معنی تلاش برای کنترل و بی اثر کردن تاثیر تحریم ها علیه یک (منطقه ، کشور ) و تشخیص حوزه های فشار در شرایطی که صادرات و واردات موثر نباشد یعنی بر روی پای خویش ایستادن و خودکفا شدن ،کشورما به همت دولت مردان خود و با کمک و یاری مردم در پناه فرمایشات رهبری آیت الله خامنه ای توانست مصداق بارز اقتصاد مقاومتی را به مرحله عمل نشان دهد .

وی ادامه داد:گام بعدی اقتصاد مقاومتی اصلاح الگوی مصرف و جلوگیری از اسراف میباشد که همین عوامل باعث رفاه و آسایش مردم است ، توسعه روستاها به معنی توانمندی روستائیان است لذا آموزش روستائیان از مسائل مهم پیشرفت و تحکیم اقتصاد مقاومتی است .

در همین راستا جمعی از کشاورزان منطقه سیستان با ایده ای جالب دست به پرورش ماهی در استخر های دو منظوره زدند و پس از اتمام دوره پرورش ماهی آب درون استخر ها در زمین های زراعی استفاده می کنند.

photo_2015-11-28_09-53-51

استخرهای دو منظوره، استخرهایی هستند که جهت آبیاری از آب چاه و یا چشمه برای آبیاری زمین زراعی استفاده می‌کنند و در یک دوره 6 تا 8 ماهه، پرورش ماهی در آن صورت می‌گیرد آب خارج شده از چاه‌ها قبل از اینکه وارد مزراع کشاورزی شود وارد این استخرها شده و با اصلاح، نصب توری و دریچه در محل ورودی و خروجی در آنها  انواع ماهی ها پرورش داده می‌شود.

صرفه جویی آب،عدم پرداخت هزینه های سنگین و در نتیجه بازدهی بهتر و افزایش درآمد از مزیت های این صنعت می باشد.

photo_2015-11-28_09-52-51

اما صنعت سیستان فقط در کشاورزی و دامداری خلاصه نمی شود و صنعت فرش بافی یکی دیگر از هنر های این خطه بوده که توسط زنان زحمت کوش سیستان صورت می پذیرد.

با توجه به پیشینه قالی بافی در سیستان سرمایه‌گذاری در این صنعت نه تنها جلوی مهاجرت بی‌رویه مردم به مناطق دیگر را می‌گیرد بلکه باعث ایجاد اشتغال نیز می‌شود.

در همین راستا بانوان بخش قرقری واقع در شمال شهرستان مرزی هیرمند با الگو گرفتن از واژه اقتصاد مقاومتی زمینه اشتغال را برای بسیاری از بانوان روستا ایجاد کرده اند.

سید باقر حسینی نماینده مردم سیستان در خصوص اهمیت قالی بافی در سیستان گفت: امروزه صنعت فرش دستباف پس از صنایع نفت نقش بسیار مهمی در اشتغال‌زایی و درآمدزایی ایفا می‌کند، از آنجا که این صنعت به سرمایه‌گذاری سنگین اولیه نیاز ندارد، بنابراین با توجه بیشتر به آن می‌توان چرخ اقتصاد را به خوبی به گردش در آورد.

photo_2015-11-14_12-04-48-624x468

وی افزود: سرمایه‌گذاری در بخش‌های قالیبافی و فرش به جای دامداری و کشاورزی با توجه به کمبود آب و خشکسالی‌های اخیر منطقه سیستان از لحاظ اقتصادی سبب ایجاد اشتغال، کاهش بیکاری و افزایش درآمد می‌شود.

در کنار صنعت های ذکر شده پرورش مرغ و شتر مرغ از اهمیت و علاقه خاصی در بین مردم سیستان برخوردار است و تعداد زیادی از ساکنین منطقه به خصوص در روستا در این رابطه فعالیت دارند.

photo_2015-11-28_09-53-11

به دلیل شرایط اقلیمی مناسب و تنوع آب و هوایی و ورود کارشناس مجرب، سیستان و بلوچستان استعداد بالایی در پرورش انواع پرندگان، جانوران و به ویژه مرغ دارد و دانشگاه زابل یکی از مراکز علمی، تحقیقی جنوب شرق کشور است که در سالهای اخیر پیشرفت قابل توجهی در زمینه اجرای طرح‌های پژوهشی داشته است.

انتهای پیام/4382

https://www.asrehamoon.ir/vdcayon0.49nae15kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما