تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۲ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۵۳
مدتی است در شهرستانهای سیستان و بلوچستان چندین فروشگاه ویژه و مجلل با ظاهری جذاب و فریبنده سلامت جوانان را نشانه گرفته اند.
تجارت مرگ زیر گوش منجیان بهداشت؛ اوقات فراغت برای جوانان و زنگ هشدار برای مسئولین!
تجارت مرگ زیر گوش منجیان بهداشت؛ اوقات فراغت برای جوانان و زنگ هشدار برای مسئولین!
به گزارش خبرنگار اجتماعی عصر هامون، گسترش اعتیاد در هر جامعه ای می تواند تأثیرات سوء و غیر قابل جبرانی را به افراد آن جامعه وارد سازد که متاسفانه طی چند سال اخیر مصرف قلیان بطور فزاینده ای در استان سیستان و بلوچستان و به خصوص شهرستان زاهدان افزایش یافته است و در گوشه و کنار این شهر علاوه بر وجود قلیان سراهایی که با عدم مدیریت مسئولان روز به روز بر تعداد آنها افزوده می شود، شاهد فروشگاه های ویژه و مجلل با ظاهری جذاب و فریبنده در زمینه فروش دخانیات و لوازم جانبی در خیابان های اصلی شهر هستیم.
مواد مخدر خفیف یا به عبارتی دخانیات امروزه مهم‌ترین عامل قابل پیشگیری در کنترل مرگ و میر در سطح جهان و به نوعی تنها محصولی است که به صورت مستقیم باعث مرگ مصرف‌کنندگان به دست تولیدکنندگان می‌شود.
متاسفانه طی سال های اخیر به دلیل توزیع آسان دخانیات و نبود قوانین سختگیرانه در رابطه با مصرف دخانیات شاهد بودیم که اکثر متقاضیان قلیان در زاهدان از قشر جوان و تحصیل کرده جامعه اند و هر روز هم بر تعداد آنها افزوده می‌شود و به نوعی این عمل نوعی کلاس و پرستیژ در میان جوانان محسوب می شود.

بانوان سيستان و بلوچستان رتبه دوم مصرف قليان درکشور را دارند
با این وجود ذکر این نکته ضروری به نظر می رسد که رغبت بانوان سیستانی و بلوچستانی با دیدن این قلیان های رنگارنگ به مصرف آن افزایش چشمگیری پیدا کرده است به طوری که سید مهدی طباطبایی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان عنوان کرده بود بر اساس يک مطالعه کشوري که در سال 89 به منظور بررسي شيوع مصرف قليان در بين خانم هايي که در سنين بارداري قرار دارند، انجام شد، بانوان سيستان و بلوچستان با 17 درصد پس از استان بوشهر با 19 درصد در رتبه دوم کشور قرار دارند، این جا است که این درد به فاجعه ای بزرگ تبدیل شده و عمیق ترین مشکل را در خانواده و نهایتاً در جامعه بوجود میآورد.
وی با اشاره به شيوع مصرف قليان در بين جوانان و بانوان، اظهار داشت: متأسفانه مصرف قليان در بسياري از خانواده ها براي همه افراد با ممنوعيت مواجه نيست و حتي در اغلب موارد اعضاي خانواده با هم مبادرت به کشيدن قليان مي کنند.

مرگ و میر ناشی از سوء مصرف مواد مخدر در زنان سیستان و بلوچستان در مرز هشدار است
بابک دین پرست معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور نیز آمار مرگ و میر ناشی از سوء مصرف مواد مخدر در سیستان و بلوچستان نسبت به سال گذشته در حوزه زنان در مقایسه با آمار کشوری را در سطح بالاتر و مرز هشدار عنوان کرد.
با این وجود صنایع دخانی هر ساله میلیاردها دلار در سراسر دنیا برای تبلیغ و بازاریابی محصولات مرگبارشان هزینه می‌کنند و عمده فعالیت‌ها و اقدامات بازاریابی آنها با هدف جذب جوانان و مصرف‌کنندگان جدید است که امید به زندگی در آنها بالاست و این گروه به راحتی در این بازار جایگزین مصرف‌کنندگانی خواهند شد که در اثر بیماری‌های ناشی از مصرف دخانیات از دنیا رفته‌اند؛ لذا طراحی‌های جذاب و جوان‌پسند برای جذب مشتریان جوان یکی از سیاست‌های جهانی جریانات سوداگر مرگ است.
از همه این ها گذشته استان سیستان و بلوچستان از جمله استان هایی است که با كشور هايی همچون پاكستان و افغانستان كه مراكز كشت خشخاش در جهان هستند همجوار می باشد که این نکته می تواند زنگ خطری برای جوانان و بانوان استان باشد و لزوم توجه بیشتر به این مسئله به خوبی حس می شود.
طباطبایی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با تأکيد بر اين که خطرات مصرف قليان به مراتب بيشتر از سيگار است، بيان کرد: مصرف قليان و سيگار يک عامل خطر بسيار بزرگ در بروز انواع سرطان ها، فشار خون و ديابت است و در بانوان باردار نيز خطر سقط جنين و تولد نوزاد با سن کم را افزايش مي دهد.

15 درصد ابتلایان به سرطان ریه قلیان مصرف می کنند
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با بيان اين که 15 درصد موارد ابتلا به سرطان ريه در افرادي ديده مي شود که سيگاري نيستند، تصريح کرد: دودي که فرد مصرف کننده سيگار و قليان در هر دم به داخل ريه هاي خود وارد مي کند دود دسته اول و دودي که در بازدم او و محيط مصرف منتشر مي شود، دود دسته دوم نام دارد، که 50 درصد افراد دنيا در محل کار و زندگي شان در معرض دود دسته دوم سيگار قرار دارند که خطر آن کمتر از کشيدن سيگار نيست.
وي ادامه داد: دود دسته سوم از ترکيب دود دسته دوم با محيط به وجود مي آيد و در محيط رسوب مي کند و عمدتاً سلامت کودکان و شيرخواران را به خطر مي اندازد. جذب دود سوم از راه خوراکي است و کودکاني که اسباب بازي ها و اجسامي را که در دسترسشان قرار مي گيرد به دهان خود مي برندنيز در خطر هستند.
وي خاطرنشان کرد: با توجه به محدوديت هايي که در بحث قانون گذاري براي جلوگيري از مصرف قليان و سيگار در جامعه وجود دارد، تنها مي توان با فرهنگ سازي و آموزش به مردم براي کاهش مصرف قليان و سيگار و خطرات ناشي از آن تلاش کرد.
دین پرست معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور در ادامه در گفت و گو با یکی از رسانه ها ابراز داشت: درسال گذشته آمار مرگ و میر ناشی از سوء مصرف مواد مخدر 3 و سه دهم در کشور کاهش داشت که از این میزان مردان با 5 درصد کاهش و متاسفانه در زنان با 15 درصد افزایش همراه بود.
دین پرست اذعان داشت: وضعیت سیستان و بلوچستان و شرایط زندگی و همچنین دسترسی و استعمال مواد مخدر با هیچ استان دیگری قابل مقایسه نیست و باید در راستای ساماندهی زنان معتاد و خیابان گرد و همچنین مناطق حاشیه ای این شهر اقدامی اورژانسی در دستور کار قرار داد.



حراج مرگ از 10 تا 300 هزار تومان!
یکی از قلیان فروشان زاهدان در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی عصر هامون با اشاره به اینکه قیمت قلیان از 10 هزار شروع می شود تا 300 هزار تومان گفت: بیشتر خریداران ما را جوانان تشکیل می دهند و بیشتر آنها به دنبال قلیان هایی با قیمت های بسیار بالا هستند.
وی قلیان ها را به انواع چوبی، فلزی و مسی تفکیک کرد و افزود: بیشتر این قلیان ها از کشور های عربی وارد ایران می شوند.

تجارت مرگ زیر گوش منجیان بهداشت
متاسفانه با وجود همه این آمار ها که از سوی مسئولین بهداشتی عنوان می شود در سال های اخیر رشد قارچ گونه فروشگاه های مواد دخانی و چایخانه هایی که صرفا تنها اسم چایخانه را با خود یدک می کشند در زاهدان افزایش چشمگیری داشته است به گونه ای که فروشگاه هایی ویژه و مجلل با ظاهری جذاب و فریبنده ،دارای ویترینی زیبا از انواع و اقلام تجهیزات مصرف دخانیات در خیابان اصلی و در مجاورت مراکز بهداشتی و داروخانه ها فعالیت می کنند.

آنچه واضح است در بی خیالی و بی برنامگی مسئولان استان، پارک ها و مراکز تفریحی شهر به محل تجمع و عرضه انواع قلیان های رنگارنگ و طعم های کذایی تقلبی تبدیل شده است به گونه ای که در مجتمع تفریحی براسان دو مجسمه بزرگ قلیان درب ورودی این مجتمع تفریحی مشاهده می شود ،قطعا فعال شدن این‌گونه فروشگاه‌ها و چایخانه هایی که نظارتی از سوی مسئولین بر روی آنها انجام نمی شود بازار فروش محصولات دخانی را رونق بخشیده و اغلب جوانان و نوجوانان ماجراجو را جذب می‌کند.
با توجه به روند گسترش این پدیده نامیمون و نامبارک و رشد روزافزون چایخانه ها و تنوع قلیان هایی با طعم و رنگ های مختلف اقدامات پيشگيرانه و اقدامات مقابله‌اي خاصي را مي‌طلبد که متناسب هنجار‌ها و قوانين هر کشوري تنظيم شده است که نگهداري، خريد، فروش، حمل، استعمال و تبليغ آن ممنوع است و مي‌توان براي آن مجازات در نظر گرفت با این وجود در سالی که از سوی رهبر حکیم انقلاب به عنوان سال فرهنگ و اقتصاد نامگذاری شده است تا اين معضل تبديل به تهدید بزرگی برای جامعه ایران نشده و امار ها رشد صعودي را نشان نداده اند با اقدامات اصولي و فرهنگ سازي ها و با اعمال محدودیت‌های قانونی و خارج کردن از نقاط پرتردید شهر و به حاشیه راندن آنها مانع از افزايش آمار اعتیاد به این ماده در كشور شويم چرا كه نادیده گرفتن و یا توجه اندک به این معضل در آینده ای نه چندان دور عواقب ناگواری را بر اجتماع تحمیل می کند.
البته نباید از این نکته غفلت کرد که آموزش نقش مهمی در مقابله و پیشگیری از مصرف مواد مخدر و دخانی دارد؛ لذا والدین باید بیش از گذشته به آموزش فرزندان خود و آگاهی‌بخشی به آنان نسبت به خطرات مصرف مواد دخانی از جمله سیگار و قلیان بپردازند.
به امید جامعه ای سالم و به دور از دود و دم و جوانانی به دنبال تحصیل، تهذیب و ورزش
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdcb5fbs.rhbszpiuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما

توروخدا با این گزارشاتون کاری نکنید چایخونه ها پلمپ بشن بعد ما کجا بریم تفریح توی این استان وامونده
والا ما هم جوون بودیم ، ولی حالا اینقدر جوون جوون می کنن که انگار قراره هر اشتباهی که ممکنه باید انجام بدن تا جوونا سرگرمی داشته باشن نمی دونم به خدا قلیان کشیدن کجاش سرگرمیه !!!!!
dream
صالح میدونم این کامنت رو میبینی دو تا نون بخر واسه افطاری بیا خونه
مسئولین لدفا قرارداد کیروش رو تمدید کنید
کاظم
اقا نکنین این کارو
بابا ما همین یه خوشی رو داریم فقط
لطفا نکنین!!!!