تاریخ انتشار :دوشنبه ۹ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۵۰
مشاور و کارشناس مرکز مهر گفت: یکی از مهم ترين محدوديت ها در ازدواج فاميلی فرزندآوری است لذا افراد قبل از بچه دار شدن باید آزمايش های ژنتيکی را انجام دهند تا نگرانی برای بارداری و فرزند آوری خود نداشته باشند.
ریسک بالای ازدواج های فامیلی و افزایش بیماری های ژنتیکی
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از  زاهدانه، ازدواج پیوند مقدس آسمانی است که طی احکام و رسوم خاصی بین زن و مرد برقرار می شود تا به تشکیل خانواده منجر گردد. یکی از رسم و رسومات دیرینه در این امر مقدس، ازدواج فامیلی است که دست کم همه ما در بین اطرافیان خود بارها این جمله را شنیده ایم که عقد دختر عمو و پسر عمو را در آسمان بسته اند.
در سالهای اخیر که الگوی ازدواج در بین افراد شکل تازه ای به خود گرفته این مهم منجر به افزایش سن ازدواج در جامعه شد اما هنوز هم ازدواج های فامیلی جای خودشان را در فرهنگ ایرانی حفظ کرده اند و شاید اینگونه ازدواج ها مانند گذشته زیاد باب میل افراد نباشد اما هنوز هم فامیل، یکی از منابع مهم همسریابی برای دختران و پسران در بین خانواده ها است.
ازدواج فامیلی سنتی است که از دیر باز رواج داشته و سیستان و بلوچستان از آن دسته استان هایی است که هنوز هم در بین بیشتر خانواده هایش ازدواج فامیلی جایگاه ویژه خود را حفظ کرده و بدان اهمیت داده می شود به طوریکه بافت قومی، قبیله‎ای، ازدواج‎های فامیلی و فرهنگ خاص مردم در این استان از مهم‎ترین عوامل بروز بیماری‎های ژنتیکی در این منطقه است.
هرچند که ازدواج فامیلی همیشه منجر به بروز بیماری های ژنتیک نمی شود اما این سنت قدیمی نیازمند آگاه سازی و مشاوره ژنتیک برای زوجین است.
در این راستا کارشناس و مشاوره مرکز مهر در گفت و گو با خبرنگار زاهدانه با بیان اینکه ازدواج از سنت ها و ارزش های دین مبین اسلام است، اظهار داشت: در هر نوع ازدواجی لازم است افراد یکدیگر را مورد ارزیابی قرار داده که آیا با یکدیگر از لحاظ فرهنگی و اعتقادی هم کفو هستند یا خیر، زیرا این مهم یکی از عوامل اساسی در ازدواج بشمار می آید که باید قبل از برقراری پیوند مقدس زناشویی به آن اهمیت داده شود.
حمیرا مهدوی فر یکی از معایب در ازدواج های فامیلی را مساله تشابه‌های ژنتیکی و بیماری‌های ارثی عنوان کرد و افزود: در ازدواج‌های فامیلی اگر اختلافی بین زن و شوهر جوان ایجاد شود مشکل آنها به خانواده‌هایشان و در نتیجه به کل فامیل بسط داده می‌شود و این مهم بزرگترین عیب در ازدواج های این چنینی است.
این کارشناس در ادامه با توجه به دخالت های نابجای خانواده ها در زندگی زوج های جوان بیان کرد: این دخالت ها در زندگی زوج هایی که تن به ازدواج فامیلی داده اند بیشتر دیده می شود، از اینرو به این دسته از افراد توصیه می شود که اجازه ندهند دیگران در زندگی شان دخالت کنند همچنین اطرافیان نیز با توجه به حساسیت موضوع باید از دخالت در زندگی این زوج های جوان بپرهیزند.
وی با بیان اینکه اینگونه اختلافات نقطه شروع دعوا و تنش در بین افراد است، افزود: در این مواقع بهتر است افراد قبل از هر گونه اقدامی جهت ازدواج با یک مشاو صحبت کنند تا با آموزش برخی نکات و مهارت‌هایی که در این زمینه به شما داده می شود جزو آن دسته از افرادی باشید که از ازدواج خودراضی هستند.
این کارشناس با اشاره به اینکه ازدواج فاميلی، ازدواجی است که در آن زوج ها با يکديگر فاميل هستند، ادامه داد: در این مواقع افراد دارای ژن های مشابه ای هستند که گاهی اين خصوصيات مشترک مربوط به بيماری هايی است که به صورت نهفته و بدون علامت در فردی وجود دارد و چنانچه همسر او نيز اين بيماری ها را به صورت نهفته دارا باشد، احتمال دارد فرزندان اين زوج اين خصوصيت را به شکل شديد و علا مت دار به ارث ببرند و بيمار شوند.
در این زمینه مشاور مرکز مهر یکی از مهم ترين محدوديت ها در ازدواج فاميلی را فرزندآوری بیان کرد و گفت: اگر قبل از بچه دار شدن آزمايش های ژنتيکی لازم انجام شود و مشکلی وجود نداشته باشد، جای هيچ گونه نگرانی برای افراد بوجود نمی آید.
وی از جمله اختلالات شایع در ازدواجهای فامیلی را ناهنجاری های کروموزمی عنوان کرد و افزود: در بسیاری از موارد این اختلال باعث مرگ جنین می شود و تنها درصد کمی متولد می شوند که آنها نیز با مشکلاتی چون عقب ماندگی مواجه هستند. گروه دیگر از این ناهنجاری ها شامل اختلالات تک ژنی،معلولیت های جسمی، انحراف چشم، انسداد روده، اختلال در اندامها مثل پای پرانتزی و پای چمبری و همچنین نارسایی کبد و قلب می باشد.
مهدوی فر در پایان خاطر نشان کرد: افرادی که ازدواج فامیلی را ملاک انتخاب خود قرار می دهند هنگامی که تصمیم برای بچه دار شدن دارند باید زیر نظر پزشک خود را مدام چکاپ شوند. زیرا در سیستم ارجاع جامع در کشور، آزمایشهای تشخیص بیماری در هفته دهم بارداری صورت می گیرد که با استفاده از این سیستم و سونوگرافی می توان تا حدی اختلالات ژنتیکی را پیش از تولد تشخیص داد و از تولد نوزادهای دچار ناهنجاری جلوگیری کرد.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcb5sbz.rhbfspiuur.html
منبع : پایگاه خبری زاهدانه
نام شما
آدرس ايميل شما