تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۰ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۱۰
نوبخت در واکنش به مصوبه مجلس مبنی براینکه از صندوق توسعه ملی وام ازدواج پرداخت شود گفت: ما راضی نیستیم که از صندوق وامی برای ازداواج پرداخت شود.
راضی به پرداخت وام ازدواج از صندوق توسعه ملی نیستیم/ برنامه اضطراری دولت با افزایش تحریم ها
راضی به پرداخت وام ازدواج از صندوق توسعه ملی نیستیم/ برنامه اضطراری دولت با افزایش تحریم ها
به گزارش سرويس اقتصادي عصر هامون، محمدباقر نوبخت معاون برنامه‌ریزی  و نظارت راهبردی رییس جمهور با بیان اینکه کارهای این سازمان در سه دسته بودجه‌ریزی برنامه‌ریزی و تخصیص منابع دسته‌بندی می‌شود گفت: به دلیل اینکه همواره منابع واصل به خزانه به اندازه پیش‌بینی‌ها نیست باید اولویت‌بندی مناسبی در این زمینه صورت گیرد.  
 
وی در ادامه اظهار داشت: در ارتباط با بودجه سال گذشته همین ایام کار دولت را آغاز کردیم و از آنجا که بودجه سال 92 یک بودجه واقع‌بینانه نبود برای اجتناب از کسری بودجه استقراض از بانک مرکزی که تورم را به دنبال داشت به اصلاح قانون بودجه دست زدیم.
 
نوبخت گفت: در اسفند سال 92 وصولی خزانه نشانگر آن بوده که تقریباً همان عددی که برای سال 92 پیش بینی کردیم واصل شده است.
 
 وی تصریح کرد: در سال گذشته همچنین لایحه بودجه را قبل از 15 آذر و در زمان تعیین شده به مجلس برای تصویب ارائه کردیم.
 
نوبخت همچنین از دیگر اقدامات صورت گرفته از سوی دولت یازدهم در یک سال گذشته در بودجه نیز گفت: همه آیین‌نامه‌های اجرایی بودجه 93 را در سال 92 برای اولین بار تأثیر دادیم.
 
معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور همچنین از دیگر اقدامات در دست اجرای این دولت نیز گفت: سال گذشته برنامه پنجم را ادامه می‌دادیم اما با توجه به اینکه این برنامه سال آینده به اتمام می‌رسد باید برنامه ششم را آغاز میکردیم و تلاش داریم تا پایان سال کار تهیه و تدوین برنامه ششم که مبنای بودجه‌ریزی سال 94 و 95 است را به اتمام برسانیم. 

وی در ادامه با اشاره به اینکه بودجه همواره با اتکا به سیاست‌‌های کلی تدوین می‌شود افزود: این سیاست ها از سوی دولت ارائه و از سوی مقام معظم رهبری به دستگاه ها و دولت ارائه می‌شود که اکنون دولت پیش‌نویس را در 14 جلد پیوست به دفتر رهبری تقدیم کرده است تا با اصلاحات و صلاحدید ایشان به ما ابلاغ بفرمایند.
 
نوبخت با اشاره به اینکه اولویت اولمان تخصیص اعتبار به طرح‌های عمرانی است ادامه داد: در سال گذشته میزان تخصیص و پرداخت‌های عمرانی 21 هزار میلیارد تومان بوده است که با رقم اوراق مشارکت به 23 هزار میلیارد تومان رسیده است.
 
وی ادامه داد: این میزان پرداختی‌ها نسبت به سال 91، 10 هزار میلیارد تومان افزایش داشته است.
 
نوبخت در ادامه با اشاره به اینکه در سال 93 با گذشت 5 ماه از سال 93 و شرایط تحریم‌ها گفت: مجموع منابع بودجه عمومی 71 هزار و 800 میلیارد تومان بوده است که نسبت به سال گذشته رشد 1.5 برابری را نشان می‌دهد و نشان از بی‌اثر بودن تحریم‌هاست.
 
معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور در ادامه تصریح کرد: منابع رفع توقیف شده که  حدود 4.2 میلیارد تومان بوده در هیچ کدام وارد بودجه نشده است و این منابع رفع توقیف شده مکانیزم دیگری دارد.
 
نوبخت همچنین در خصوص اعتبارات هزینه‌ای نیز گفت: اعتبارات هزینه‌ای بالغ بر 56 هزار میلیارد تومان بوده که نسبت به سال گذشته 1.3 بیشتر شده و نشان از افزایش 30 درصدی است.
 
وی همچنین در خصوص اعتبارات تملک سرمایه‌ای نیز گفت: این اعتبارات نیز نسبت به دوره مشابه 3.7 برابر رشد داشته و همچنین تملک دارایی سرمایه‌ای ملی نیز رشد 3.2 برابری و تملک دارایی سرمایه‌‌‌ای استانی نیز رشد 8.1 درصدی را داشته‌ایم که این خود نشان از تحقق کل درآمدها تا پایان سال خواهد بود.
 
وی با اشاره به تخصیص 78 درصدی اعتبارات جاری گفت: تلاش کرده‌ایم تا در هزینه‌های جاری صرفه‌جویی و به جای آن به طرح‌های عمرانی بپردازیم که این امر نقش مؤثری در خروج از رکود خواهد داشت.
 
نوبخت با اشاره به محاسبات مرکز آمار در خصوص نرخ مثبت نیم درصدی اقتصاد کشور گفت: تلاش می‌کنیم تا پایان سال نزدیک به  2 درصد رشد اقتصادی داشته باشیم.

*رشد اقتصادی تا پایان سال نزدیک 2 درصد خواهد شد
 
وی همچنین در خصوص سفرهای استانی خود نیز گفت: تا به امروز اعتبارات استانی به خوبی تخصیص داده شده است و استاندارها هم باید بر اساس سیاست‌ها برای ادامه این مسیر تصمیم‌گیری‌های مناسبی داشته باشند.
نوبخت با بیان اینکه تا پایان سال تمامی اعتبارات عمرانی را خواهیم داد افزود: همه اعتبارات عمرانی استانی به صورت 100 درصد تخصیص پیدا می‌کند.
 
وی با اشاره به اینکه همه طرح‌هایی که قابلیت اتمام در سال 93 را داشته باشند که چیزی حدود 246 طرح خواهد بود اعتبارشان تخصیص داده خواهد شد افزود: در حال حاضر در مناطق سردسیر طرح‌هایی که در حال انجام است 70 درصد اعتباراتشان پرداخت شده تا پیش از شروع فصل سرما بخش عمده‌ای از این طرح‌ها به اتمام برسد.
 
وی با اشاره به اینکه 2 میلیارد دلار که بالغ بر 5 هزار میلیارد تومان است برای مهار آب‌های مرزی و تمام طرح‌‌های مربوط به آن می‌توانیم هزینه کنیم.
 
معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور اظهار داشت: تا 28 اسفند سال 92 ،‌4 هزار و 810 میلیارد تومان بدهی پیمانکاران پرداخت شد و در سال جاری برنامه‌های خوبی برای تعدیل بدهی پیمانکاران خواهیم داشت.
 
نوبخت در ادامه با اشاره به اینکه در بودجه سال جاری نیز به صورت عملیاتی رفتار خواهیم کرد و نظام بودجه‌ریزی شده را اصلاح شده تقدیم مجلس می‌کنیم گفت: تمام تبصره‌های تکراری بودجه حذف خواهد شد.

*برنامه ششم سناریوی رویایی و خوشبینانه نیست
 
وی همچنین با اشاره به برنامه ششم گفت: برای اینکه به مسئله فرهنگ در کنار اقتصاد و تورم بپردازیم به زودی همه دستگاه‌های مرتبط با فرهنگ دعوت می‌کنیم تا برنامه‌هایشان را به منظور اعتلای فرهنگ کشور ارائه دهند و مناسب‌ترین آنها را در برنامه ششم می‌گذاریم.
 
نوبخت با اشاره به اینکه اقتصاد مقاومتی موهبت و تاکتیک مناسب برای سند چشم‌انداز است گفت: متناسب با بند 24 سیاست‌های اقتصاد مقاومتی هر کدام از بندها به دستگاه‌های مربوطه برای چگونگی اجرای این سیاست‌ها ابلاغ شد و دستگاه‌های همکار نیز مشخص شد.
 
معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور با اشاره به اینکه تمامی بندهای سیاست اقتصاد مقاومتی در برنامه ششم آورده شده است تا کشور از شرایط کنونی خارج شود افزود: برنامه ششم سناریوی رویایی و خوشبینانه نیست بلکه استمرار وضع موجود است.

نوبخت همچنین افزود: برنامه ششم بدون اتکا به خارج و با اتکا به ظرفیت داخل تهیه خواهد شد.
 
*نظام اداری  کارایی لازم را ندارد

نوبخت مشکل مهم کشور را نظام اداری عنوان کرد و افزود: نظام اداری هزینه‌بر است و کارایی لازم را ندارد و نیاز به اصلاح دارد به همین منظور برنامه و نقشه راهی را مبتنی بر نظام اداری تهیه کرده‌ایم و پیش‌نویس این برنامه تهیه شده است.

*حقوق 12 میلیونی معاونان وزیر پیگیری خواهد شد

نوبخت در این نشست در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران مبنی بر اینکه در خصوص حقوق 12 تا 14 میلیونی معاونان وزرا سوال کردیم پیگیری‌های شما در این رابطه به کجا رسیده گفت: در این خصوص هنوز پیگیری نکردم اما پیگیر خواهم بود.
 
وی ادامه داد: حقوق من از عضو هیئت علمی دانشگاه داده می‌شود و از نهاد حقوقی نمی‌گیرم.
 
وی همچنین در پاسخ به دیگر سوال باشگاه خبرنگاران که چرا سازمان استاندارد بعد از 8 ماه هنوز نه سرپرست و نه معاون ترویج ندارد گفت: در این خصوص نیز پیگیری‌های لازم را خواهم کرد.

*بدهی 80هزار میلیارد تومانی به بانک مرکزی
 
وی در پاسخ به اینکه برای پرداخت بدهی به بانک مرکزی دارید چه برنامه‌ای دارید گفت: بخشی در بودجه و بخش دیگر بند ب ماده 26 قانون پولی و بانکی به ما اجازه اصلاحات قانونی را می‌دهد.
 
وی در خصوص بدهی دولت به نظام بانکی، اضافه کرد: عدد دقیق در اختیار بنده نیست اما بین 70 تا 80 هزار میلیارد تومان است اما مبانی ما این است که چه مواردی را بدهی بدانیم و چه مواردی بدهی ندانیم.در این خصوص تغییرات لازم به وجود آمده و در لایحه‌ای به مجلس به منظور اصلاح ارائه شده است.
 
*احیای سازمان مدیریت و برنامه ریزی تا یک ماه آینده

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور همچنین در خصوص احیای سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گفت: با توجه به اصل 126 قانون اساسی این اختیار به رییس جمهور داده شده که مسئولیت 2 معاونت برنامه‌ریزی و توسعه را بر عهده داشته باشد و آقای روحانی این مسئولیت را به من واگذار کرده است.
 
وی تصریح کرد: حداکثر تا ماه آینده تشکیل سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی را انجام خواهیم داد و در این مسیر نظرات کارشناسان و کمیته‌های تخصصی را در نظر خواهیم گرفت.
 
وی ادامه داد: اگر در کشور از نظر کارشناسان استفاده می‌شد وضع کشور به حالت فعلی در نمی‌آمد.
 
*بدهی عیدانه درحال پرداخت به صندوق توسعه ملی

نوبخت در خصوص رقم بازگشتی سال 1391 به صندوق توسعه ملی نیز گفت: طبق وعده طی سال گذشته و امسال و سال آتی این رقم 2.7 میلیاردی به صندوق باز خواهد گشت.
 
وی تصریح کرد: تاکنون اقساط آن را پرداخت کرده‌‌ایم و مابقی آن را نیز پرداخت خواهیم کرد.

*54 و نیم درصد درآمد نفتی تبدیل به ریال شد
 
معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور همچنین در خصوص درآمد نفتی نیز گفت: طبق قانون وقتی نفت به فروش می رسد 14 و نیم درصد به شرکت نفت برای سرمایه گذاری واگذار می‌شود و 31 درصد به صندوق توسعه ملی می‌رود و 54 و نیم درصد ریال می شود.
 
وی در ادامه تصریح کرد: 32 هزار و 458 میلیارد تومان درآمد نفتی یعنی 54 و نیم درصد درآمد نفتی تبدیل به ریال می شود.
 
*راضی به پرداخت وام ازدواج از سوی صندوق توسعه ملی نیستیم


نوبخت در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه ازصندوق توسعه ملی برای پرداخت وام ازدواج استفاده شود گفت: ما چندان موافق این موضوع نیستیم چرا که معتقدیم بهتر است منابع صندوق توسعه ملی در توسعه طرح‌های عمرانی و زیربنایی کشور هزینه شود.
 
وی با بیان اینکه طبق وعده پرداخت وام ازدواج با تمهیداتی بعد از عید فطر آغاز شد گفت: هدف ما این است که رقم و اعتبارات را صرف طرح‌ها و اقدامات مهمتر کنیم.
 
*الویت بندی پرو‍ژه های عمرانی

وی درباره دستاوردهای سفرهای اخیرش نیز اضافه کرد: در هر سفر تعدادی از طرح ها و پروژه‌هایی که در سال 93 یا نیمه اول سال 94 قابل تکمیل شدن است در دستور کار است.

معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور با بیان اینکه 2 هزار و 906 طرح به صورت نیمه تمام است، تصریح کرد: هر کدام از این طرح‌ها خود چندین پروژه است، 400 هزار میلیارد تومان برای تکمیل آن اعتبار نیاز است و خیلی از این طرح‌ها از توجیه کافی اجتماعی هم برخوردار نیست، بنابراین باید اولویت‌بندی و تخصیص بهینه را در دستور کار داشته باشیم.

 *مهار نرخ تورم را در دستور کار داریم

نوبخت همچنین در خصوص قدرت خرید مردم و ارزش پول ملی نیز گفت: این دولت تورم را از یک سو کاهش داده اما به هر میزان که تورم بالا رود قدرت خرید مردم پایین می‌آید؛در خصوص پول ملی نیز آن را نسبت به گذشته تقویت و ثباتی را در بازار ایجاد کردیم، تمامی این اقدامات لازم اما کافی نبوده است.
 
نوبخت افزود: مهار نرخ تورم را در دستور کار داریم و اجازه افزایش آن را نمی دهیم و از سوی دیگر تلاش ما این است که پول موجود جامعه در اقتصاد گردش کند.

*به صنعت پول نقد نمی دهیم

 
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور افزود: تولید فقط صنعت نیست بلکه کشاورزی هم است، قرار این است با تسهیلات ارزان قیمت به تولید کمک کنیم و پول نقد به تولیدکننده ندهیم و اکنون نیز در حال بررسی کردن میزان اعتبار برای برای فعال کردن واحدهای تولیدی نیمه تعطیل و تعطیل هستیم.  

انتهای پیام/ 4030 https://www.asrehamoon.ir/vdcb8gbs.rhb9zpiuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما