تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۰ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۵۹
واردات دام زنده و ذبح آنها در کشتارگاه های داخل سيستان و بلوچستان باعث ايجاد اشتغال برای مردم می شود و اين امر، باعث پويايی و توسعه استان می شود که لازم است در زمينه حمايت دامداران برای تأمين گوشت مورد نياز اقدامات لازم انجام گيرد.
وضعیت دامدار سیستانی در سایه غفلت مسئولین
وضعیت دامدار سیستانی در سایه غفلت مسئولین
به گزارش سرویس اقتصادی عصرهامون به نقل از زاهدانه، سيستان و بلوچستان که در جنوب شرق ايران واقع شده، داراي هزار و100 کيلومتر مرز مشترک خاکی با کشورهای افغانستان و پاکستان و 300 کيلومتر مرز آبی با دريای عمان می باشد که به دليل قرارگيری در موقعيت استراتژيک و دسترسی به آب های آزاد و همجواری با کشورهای افغانستان و پاکستان، از موقعيت ترانزيتی و راهبردی ويژه ای برخوردار است.يکی از قابليت های ويژه اين استان، تأمين بخش اعظم گوشت قرمز مورد نياز کشور می باشد که اين امر در صورت فراهم شدن شرايط، از طريق توليدات دامی استان و نيز واردات صورت می گيرد.
دامدارى و دامپرورى در زندگى مردم سيستان و بلوچستان نقش مهمى را ايفا مى‏كند و در كنار كشاورزى يكى از مهمترين منابع در آمد مردم استان به شمار مى‏ رود. وجود خشكسالى متعدد، كمى بارندگى و از بين رفتن مراتع استان، شيوع بيماريهاى دامى به علت مجاورت با كشورهاى افغانستان و پاكستان خطرى جدى براى دام‏هاى اين استان به شمار مى ‏رود.
با این تفاسیر هستند کارآفرینانی که مشکلات مختلف سد راهشان نبود و افزون بر سرمایه شخصی که در این راه صرف کرده، تمام سعی و تلاش خود را نیز برای ایجاد اشتغالزایی در این خطه از کشور جزم کردند تا هم منبع درآمدی برای خود باشند و هم چندین نفر دیگر را در امرار معاش زندگی تامین کنند.
به گزارش زاهدانه، «اسحاق کیخا» کارآفرین میانسال سیستانی و یکی از شهروندان این مرزوبوم است که علاقه زیادی به تولید کار برای جوانان در استان محرومی همچون سیستان و بلوچستان دارد.
همت این کارآفرین باعث شد تاعلی رغم مشکلاتی که سد راه پیشرفت او برای تولید کار و اشتغالزایی در استان شده، امید خود را از دست ندهد و همچنان به فعالیت و سرمایه گذاری مشغول باشد. او که در این راه نه تنها سرمایه خود را صرف تولید کار برای جوانان این مرز و بوم کرد و سودی برایش در بر نداشت بلکه تمام رنج ها و زحماتش به علت غفلت برخی مسئولان زیر غبار فراموشی خاک می خورد.
این کارآفرین در روستای«شهید اکبری» شهرستان میرجاوه مشغول به فعالیت دامداری از نوع دام های سنگین بود که فعالیت در این زمینه را از سال 85 با سرمایه ای بالغ بر 250 میلیون تومان آغاز کرد.
او در این مکان علاوه بر دامداری مشغول به پرورش ماهی، کشاورزی و علوفه بوده و در این راستا برای حداقل 10 جوان بیکار، اشتغالزایی بوجود آورده است.
اسحاق کیخا در گفت و گو با خبرنگار زاهدانه می گوید: با گذشت سالها فعالیت این دامداری در میرجاوه که روزانه بالغ بر 70 دام را وارد استان می کرد، هم اکنون چند سالی می شود که به علت عدم حمایت از سوی مسئولان این مکان تعطیل شده است.
این کارآفرین ادامه می دهد: در زمینه پرورش ماهی چندین نوبت شیلات به ما ماهی داد اما پس از مدتی همکاری خود را با این مکان قطع کرد .
از طرفی اداره دامپزشکی و بازارچه های مرزی در بازدیدی که از مراکز دامداری در استان داشتند این مکان را جزو قرنطینه های مرزی اعلام نکردند آن هم به این دلیل که باید قرنطینه آن صنعتی ایجاد شود که این قرنطینه را در ست کردیم اما همچنان در سایه فراموشی مسئولان این دامداری غیرفعال است.
کیخا این کارآفرین اقتصادی از مسئولان تقاضا دارد که برای راه اندازی مجدد این دامداری و اشتغالزایی برای جوانان منطقه که این مکان را جزو قرنطینه های مرزی محسوب کنند تا سازمان دامپزشکی مجوز و پروانه دامداری را به آنها بدهد.
این کار آفرین پرتلاش سیستانی علاوه بر سرمایه گذاری بر روی این دامداری چندین مکان اشتغال زایی دیگر همچون پرورش ماهی ، باغداری، نانوایی و کارخانه نیز در استان تاسیس کرده است با این وجود وی همچنان در حال سرمایه گذاری بر روی تولید و اشتغال زایی در استان است تا بتواند در راستای منویات مقام معظم رهبری قدمی بردارد.
انتهای پیام/4382 https://www.asrehamoon.ir/vdcba8bz.rhbggpiuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما