تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱۱ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۵۱
15رمضان میلاد دومین امام شیعیان امام حسن مجتبی(ع)،سید جوانان بهشت است.
اقای جوانان بهشت،امام حسن مجتبی(ع)
اقای جوانان بهشت،امام حسن مجتبی(ع)
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از  پهره، امام حسن فرموده اند:<<بین حقّ و باطل به اندازه چهار انگشت فاصله است، آنچه با چشمت بینى حقّ است و چه بسا با گوش خود سخن باطل بسیارى را بشنوى>>دومین امام شیعیان، حضرت امام حسن مجتبی (ع) که حاصل ازدواج حضرت علی(ع)  و  حضرت زهرا (س)،  سیده زنان عالم بود،که در پانزدهم رمضان سال سوم هجرت در شهر مدینه چشم به جهان گشود.

هنگام تولد امام حسن مجتبی (ع)، پیامبر (ص) در شهر مدینه حضور نداشتند ؛ امیر مؤمنان و حضرت فاطمه که دوست داشتند نام فرزندشان از سوی پیامبر  انتخاب شود و به همین علت  تا برگشت  پیامبر(ص)  از سفر تجاری خود صبر پیشه  کردند؛ پیامبر اکرم(ص) همیشه عادت داشتند که پس از بازگشت از سفر به دیدن حضرت فاطمه(س) بروند  و در این هنگام که پیامبر(ص) به دیدن دخترشان رفتند، با دیدن امام حسن(ع) بسیار خشنود شدند.

حضرت علی(ع) از پیامبر خواستند تا نام فرزندشان را انتخاب کنند؛ در روایاتی آمده است که پیامبر فرمودند: « در نامگذاری از خداوند پیشی نمی گیرم.» در آن هنگام حضرت جبرئیل آمده اند و گفته اند: خداوند دستور داده نام فرزند را حسن بگذارید و پیامبر نیز چنین کردند و به این صورت شد که نام ان حضرت حسن گذاشته شد.

امام حسن (ع) القاب زیادی داشتند که میتوان از القاب ایشان زکّی، مجتبی، سیّد، نقی، تقی، طیّب، ابو محمّد را نام برد.

آن بزرگوار حتی با سن کم، منش و بزرگی زیادی داشتند، به گونه ای که در برخی عهدنامه ها پیامبر(ص) ایشان را گواه می گرفت، همچنین آن حضرت شباهت های زیادی به پیامبر عظیم الشأن اسلام داشتند،هم از نظر صورت، هم از نظر راه رفتن و صحبت کردن.

از ائمه نقل شده است که پیامبر(ص) امام حسن(ع) و امام حسین(ع) را بسیار دوست می داشته و فرموده است:« آن دو، سید جوانان اهل بهشتند.»

امام حسن(ع) پیشوای دوم شیعیان، نه تنها از نظر علم، تقوی، زهد وعبادت مقامی برگزیده و ممتاز داشت،بلکه از لحاظ بذل و بخشش و دستگیری از بیچارگان و درماندگان نیز در عصر خود زبانزد خاص و عام بود،سخاوت ایشان به حدی بود که هیچگاه نیازمند یا درمانده ای را رد نمیکرد به همین خاطر ایشان را «کریم آل طه» می خواندند.

یکی دیگر از خصوصیات اولین پسر فرخنده حضرت فاطمه (س)، بردباری و شکیبایی ایشان است که این صفت، هنگام روبرو شدن با مشکلات و دشمنان کاملا آشکار بود.

فرزند با سخاوت حضرت علی (علیه السلام) چنان خوب و پاک بودند که الگویی زیبا برای جوانان ما هستند؛ و چه شایسته است الگو قرار دادن ایشان در زندگی؛در روایاتی از ان حضرت آمده است که <<اگر فردی در زندگی اش دارای گذشت باشد؛ از نظر آن امام راحل به عظمت و بزرگی می رسد.>>؛ به گفته بسیاری از علما امام حسن (ع) از بارز ترین الگو ها برای جوانان ما هستند.

انتهای پیام/4382

 

https://www.asrehamoon.ir/vdcbw8bz.rhbg0piuur.html
منبع : سایت پهره
نام شما
آدرس ايميل شما