تاریخ انتشار :يکشنبه ۹ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۰۵
رییس اداره امور عشایری خاش گفت: بیش از۷۰ خانوار عشایر مستقر در ارتفاعات کوه تفتان بر اثر سرما و یخبندان برای چرای دام خود به مراتع دامنه های دشت تفتان کوچ کردند.
عشایر ارتفاعات تفتان به دامنه های دشت کوچ کردند
عشایر ارتفاعات تفتان به دامنه های دشت کوچ کردند
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از تفتان ما،محمد کوهساری در خصوص کوچ عشایر به خاش  به اقلیم خاص و منحصر به فرد خاش اشاره کرد و اظهار کرد: به همین دلیل کوچ عشایر خاش همواره در طول سال متناسب با نیازهای آنان صورت می گیرد.
وی ادامه داد: حدود چهار هزار خانوار عشایر خاش با جمعیتی افزون بر ۳۰ هزار نفر در مناطق حاشیه قله تفتان، گوهرکوه، چاه احمد، سرتلاپ، دشت آبخوان، ایرندگان، دشتهای رباط، جارو، کروجی، خان بی بی شوگه، تل گزی و اسپیتک سکونت دارند.
کوهساری با بیان این‌که ۷۰ خانوار عشایر به مراتع شهرستان خاش کوچ کردند، تصریح کرد : این خانوارها با هدف بهره‌برداری از مراتع دشت‌های «گوهرکوه»،«چاه احمد » ، »پشت کوه»،«دشت آبخوان» و «دشت گران» در این مناطق مستقر شدند .
وی افزود: در زمان حاضر مهمترین نیاز عشایر در خاش تامین علوفه دامی و آب شرب سالم است.
رییس اداره امورعشایری خاش بیان کرد: ارائه‌ی خدمات از جمله آبرسانی سیار برای تامین آب شرب انسان و دام در مدت زمان کوچ توسط اداره‌ی عشایری شهرستان انجام می‌شود.
وی گفت: با توجه به استمرار و فقر مراتع مناطق استان، نگهداری دام برای عشایر با مشکلات و صرف هزینه زیاد روبروست که از همین‌رو دو گلوگاه تولید کنسانتره در شهرستان‌های خاش و زابل توسط شرکت‌های تعاونی عشایری، بخشی از جیره‌ی غذایی دام را تولید می‌کنند.
وی اظهار کرد: عشایر سیستان و بلوچستان به زبان فارسی و بلوچی سخن می گویند و ویژگی مهم آنان کوچ دورانی است که بیشتر بصورت کوچ عشایر منطقه بلوچستان انجام می شود.
رییس اداره امور عشایری خاش بیان کرد: ضرورت دارد دستگاههای ذیربط به مشکلات این قشر زحمت کش که مولد فعال در جامعه هستند، توجه ویژه داشته باشند.
وی اذعان داشت: طبق آمار آخرین سرشماری مرکز آمار ایران، عشایر خاش ۴ هزار نفر از جمعیت این شهرستان را تشکیل می دهند.
انتهای پیام/4382 https://www.asrehamoon.ir/vdcbwgb0.rhbz8piuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما