تاریخ انتشار :يکشنبه ۸ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۰۷:۴۶
مدیر کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان از افزایش 2برابری صادرات گوشت قرمز از استان به سایرنقاط کشور خبر داد و گفت: مشابه سال گذشته بیش از 2میلیون کیلو گرم گوشت قرمز به خارج از استان ارسال گردیده است.
سیستان و بلوچستان دروازه واردات گوشت قرمز از کشور همسایه
سیستان و بلوچستان دروازه واردات گوشت قرمز از کشور همسایه
به گزارش سرویس اقتصادی عصر هامون به نقل از زاهدانه، استان سیستان و بلوچستان در جنوب شرقی ایران، پهناورترین استان کشور و از سرزمین‌های اساطیری به‌شمار می‌آید که از دو ناحیه شمال (سیستان) و جنوب (بلوچستان) تشکیل شده است.
این استان از هر حیث توانایی ها و استعدادهای بالقوه ای دارد که در عرصه صنعت، معدن، تجارت، کشاورزی، دامداری و دامپروری و... توانسته نام سیستان و بلوچستان را بخوبی بدرخشاند. از اینرو با توجه به وسعت و پراکندگی این خطه از کشور همواره سیستان و بلوچستان بعنوان یکی از قطب های تامین کننده گوشت قرمز کشور به شمار می رود که باتوجه به موقعیت و توانمندی های موجود استعداد تامین گوشت کشور را دارا است.
گوشت در سبد غذایی ایرانیان جایگاه مهمی دارد و از آنجایی که گوشت قرمز یکی از پر مصرف ترین گوشت ها در ایران به شمار می رود، فواید بسیاری دارد و منبع غنی از پروتئین است از این جهت نخوردن این گوشت باعث بروز مشکلات و اختلالاتی در فرد می شود ، اما خوردن بیش از اندازه آن نیز باعث بروز بیماری های خطرناک خواهد شد. پس مواظب باشید گوشت قرمزی که تهیه می کنید چربی اشباع زیادی نداشته باشد زیرا چربی اشباع نه تنها در گوشت قرمز، بلکه در هر ماده پروتئینی دیگری مانند انواع لبنیات نیز می تواند اثرات مخرب و در نهایت ابتلا به دیابت نوع ۲ را در پی داشته باشد.
از این رو کیفیت بالای گوشت تولیدی در سیستان وبلوچستان توانسته طرفداران زیادی را به خود جذب کند که میزان صادرات بالای گوشت در سال از این استان به نقاط مختلف کشور، بیانگر قابلیت منحصر به فرد منطقه در تامین این ماده غذایی است.

سیستان و بلوچستان دروازه واردات گوشت قرمز از کشور افغانستان
اگر چه خشکسالی های چند سال اخیر در استان به خصوص منطقه سیستان صنعت دامپروری و کشاورزی در این منطقه را تحت تاثیر خود قرار داد اما باز هم جای شکرش باقیست که اغلب مردم این منطقه که به دامداری و کشاورزی مشغول بودند توانستند علاوه بر تامین گوشت مورد نیاز خود و مردم استان، نیاز مردم برخی نقاط دیگر کشور را نیز برطرف می کنند.
از آنجایی که مشکلات خشکسالی و کمبود آب مردم این منطقه را با مشکلات فراوانی روبرو کرد اما بهره گیری و استفاده از سایر توانمندی های موجود در استان همچون موقعیت مرزی بیش از پیش مورد توجه قرار گرفت و با سیاستگذاری های دولت، ورود دام برای تامین گوشت قرمز کشور در دستور کار قرار گرفت و سیستان و بلوچستان دروازه واردات گوشت قرمز از کشور افغانستان و ارسال آن به سایر نقاط ایران شد.
طی پنج سال گذشته تحولات چشمگیری در بخش تولید این ماده غذایی رخ داد به طوری که اکنون سیستان و بلوچستان در تامین گوشت مصرفی و صدور آن به خارج از منطقه به خودکفایی رسیده است.
کیفیت بالای گوشت و بهداشتی بودن کشتار در کشتارگاههای این استان که اکثر مردم و مسولین به این مهم اذعان دارند، مرهون نظارت دقیق متولیان و کارشناسان دستگاههای اجرایی دست اندرکار است که از زمان ورود دام به کشور تا قرار گرفتن در چرخه کشتار و سپس بسته بندی یا منجمد کردن گوشت، اجرای تمام مراحل را زیر نظر دارند.
مدیر کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار زاهدانه در خصوص توانمندی ها و موقعیت موجود استان در بخش صادرات گوشت قرمز به اقصی نقاط کشور اظهار داشت: استان سیستان وبلوچستان با دارا بودن 10 کشتارگاه صنعتی و 37 واحد بسته بندی گوشت قرمز توان بالقوه ای در تولید این گوشت و ارسال آن به نقاط مختلف کشور را دارد.
دکتر مهدی حسینی افزود: این واحدها در استان می توانند با رعایت دقیق تر ضوابط بهداشتی، اصلاح برخی ساختارها و آموزش به پرسنل موجود ظرفیت تولید خود را با شرایط موجود از نظر کمی و کیفی افزایش دهند.

افزایش 2 برابری صادرات گوشت در استان
وی در خصوص میزان صادرات گوشت استان از ابتدای امسال تاکنون بیان داشت: از ابتدای سال94 تاکنون به میزان 6میلیون و 607هزار و 533کیلو گرم گوشت قرمز بسته بندی شده بدون استخوان و 209 هزار و 745 کیلو گرم لاشه شتر از استان به سایر نقاز کشور ارسال شده است که استانهای تهران، البرز، خراسان رضوی، اصفهان و گلستان از جمله استان های مقصد حمل گوشت قرمز از استان سیستان و بلوچستان می باشند.
این مسئول با اشاره به اینکه میزان صادرات گوشت از استان نسبت به سال گذشته بیش از 2 برابر افزایش داشته است، گفت: میزان گوشت ارسالی به سایر نقاط کشور تقریبا افزایشی بیش از 2 برابر داشته است بطوریکه درست مشابه سال گذشته 2میلیون و 978 هزار و 411 کیلو گرم گوشت قرمز به خارج از استان ارسال گردیده است.
حسینی در ادامه بیان کرد: اگر روند تولید گوشت در استان به همین منوال صورت انجام گیرد رشد قابل ملاحظه ای در تامین گوشت مورد نیاز کشور به این استان اختصاص می یابد، از این جهت به مدیریت این واحدها اعلام می کنیم افزایش تولید و تولید پایدار وابستگی مستقیم به رعایت ضوابط بهداشتی دامپزشکی، انجام نظارتهای مستمر، نمونه برداری دوره ای منظم و بررسی آزمایشگاهی دارد؛ لذا باید در این راستا همکاری لازم با ماموران دامپزشکی را مدنظر خود قرار دهند.

وجود 70 قرنطینه فعال در سیستان وبلوچستان
وی با اشاره به وضعیت قرنطینه های موجود استان در نگهداری از دام ها گفت: اصلاحات لازم در ساختار قرنطینه های استان در سال گذشته انجام گردیده است و در حال حاضر 70 واحد قرنطینه اعم از دائمی و موقت در سیستان و بلوچستان وجود دارد.
وی در ادامه در خصوص حمایت از این صنعت توسط بخش های دولتی و خصوصی اظهار کرد: این اقدامات اعم از احداث کشتارگاه ها، بسته بندی ها، قرنطینه و کشتار دام توسط بخش خصوصی و با نظارت بخش دولتی انجام می گیرد.
مدیر کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان خاطر نشان کرد: در این زمینه با توجه به کمبود شدید نیروی انسانی به خصوص در شهرستان های مرزی، نیاز به اخذ مجوز جهت بکارگیری ناظرین دامپزشکی دولتی را داریم تا با استفاده از توان بخشی خصوصی و نظارت عالیه دامپزشکی و با توکل به خداوند بتوانیم تولید گوشت در استان را هم از نظر کمی و هم از نظر کیفی ارتقا دهیم.
در پایان شایان ذکر است که استان سیستان و بلوچستان با داشتن مراکز کشتارگاهی و بسته بندی مجهز، رتبه اول کشوری را در تولید گوشت به خود اختصاص داده است.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdcbzsbz.rhbfgpiuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما