تاریخ انتشار :دوشنبه ۲ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۰۰
اختلاف ۱۵ ساله دو طایفه "عمرزهی و سنجرزهی " با میانجیگری و پیگیری مسوولان، ریش سفیدان، معتمدین و علمای تشیع و تسنن پایان یافت و دو طرف با یکدیگر صلح و سازش کردند.
نزاع خونین دو طایفه «عمرزهی» و «سنجرزهی» در خاش به صلح انجامید
نزاع خونین دو طایفه «عمرزهی» و «سنجرزهی» در خاش به صلح انجامید
به گزارش سرویس حوادث عصر هامون به نقل از تفتان ما، مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی امام جمعه مسجد مکی زاهدان در نشست نهایی صلح میان این دو طایفه که در روستای سرتلاپ از توابع بخش مرکزی خاش برگزار شد، با تاکید بر حفظ امنیت و برقراری صلح و وحدت و یکپارچگی، اظهار کرد: دامن زدن به اختلافات و ایجاد درگیری سبب نا امن شدن منطقه و دور شدن از مسیر پیشرفت و توسعه می گردد .

وی با بیان اینکه بی اهمیت نبودن در مقابل مشکلات و اتفاقات می‌تواند ما را در رسیدن به جامعه ایده‌آل یاری رساند، افزود: دامن زدن به اختلافات و ایجاد درگیری سبب نا امن شدن منطقه و دور شدن از مسیر پیشرفت و توسعه می گردد.

مولوی اسماعیل زهی با اشاره به اینکه نا امنی ها، منطقه را از پیشرفت،توسعه، عمران و آبادانی دور می کند، گفت: امیدواریم با تلاشها و پیگیری های علما و معتمدان طوایف دیگر که در شهرستان با هم اختلاف دارند بتوانند صلح کنند و امنیت و آرامش در منطقه حاکم شود.

وی خاطرنشان کرد: این صلح باید آغاز کننده کارهای بسیار شایست و نیک دیگری در آینده باشد و این دوطایفه برای همیشه اختلاف را از بین خود بردارند و با هم و درکنار هم با آرامش و خوش رویی زندگی کنند.

مدیر حوزه علمیه دارالعلوم مکی زاهدان گفت: امروز هم متاسف و متاثر شدم و هم خوشحال، متاسف از این نظر که تعدادی از مردم استان کشته، یتیم و بیوه شدند خوشحالیم که نشست صلح و سازش است و دیگر دشمنی و عداوت به پایان می رسد و این دو طایفه در کنار هم دیگر قرار می گیرند.

وی ادامه داد: متاسفانه این اختلاف باعث بروز ضربه های جبران ناپذیر به اقتصاد و فرهنگ منطقه شده است.

امام جمعه مسجد مکی اهل سنت زاهدان بیان کرد: اختلافات باعث دور شدن از شریعت اسلام می شود و مانند تیغی برنده معنویت را ریشه کن می کند لذا بهترین و موثرترین راه برای جلوگیری از به وجود آمدن چنین اختلافاتی این است که قاتل در همان مرحله نخست شناسایی و توسط خود مردم و سران قبایل تحویل مقامات قضایی و قانون شود تا به دنبال آن افراد بیگناه کشته نشوند.

وی اذعان کرد: هم اکنون ما در قبال ایتام و زنان بی سرپرست مسوولیم و در این راستا ریش سفیدان در طوایف به هر صورت که می دانند زمینه آرامش و آسایش این افراد را فراهم کنند.

بخشدار مرکزی خاش نیز در این مراسم، افزایش سطح آگاهی افراد و اطلاع رسانی در جامعه و هدایت اختلافات شخصی به سمت قانون را از راهکار های مقابله با درگیری های بین طایفه ای عنوان کرد و افزود: جهت رفع این نقیصه در شهرستان باید زیر ساخت های فرهنگی را توسعه بخشید و افراد را به سمت قانون هدایت کرد تا جهت هر اختلافی به اتتقام گیری شخصی متوسل نشوند.

مجتبی شجاعی با تاکید بر حفظ اتحاد و وحدت به جهت ارتقای امنیت پایدار منطقه، تصریح کرد: همراهی مردم و ریش سفیدان به تقویت برنامه ها و اقدامات راهبردی نظام و خدمت رسانی بهتر منجر خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه انتقام‌گیری فردی باعث دامن زدن به اختلافات بیشتر می‌شود، اذعان کرد: ارتقای فرهنگ صلح و سازش در جامعه یکی از رویکردها و برنامه های توسعه قضایی است که این مهم باید از راه اطلاع رسانی و تبیین جایگاه صلح و سازش و فواید آن و افزایش سطح آگاهی افراد در جامعه نهادینه گردد .

بخشدار مرکزی خاش ضمن تقدیر از خویشتن داری این دو طایفه در دامن زدن به ادامه درگیری ها و همکاری علماء، گفت: نقش علما در حل این اختلاف و پیشگیری از هرگونه درگیری بیشتر بسیار برجسته و قابل توجه بود.

وی صلح و سازش و گذشت را از سنت های  حسنه مورد تاکید اسلام دانست و افزود: برای پیشرفت شهرستان بایستی به اختلافات و نزاعها پایان داده شود.

شجاعی اظهار کرد: همه ما برادریم و اگر همدیگر را برادر نخوانیم مسلمان نیستیم بنابراین تاکنون هر چه میان این دو طایفه اتفاق افتاده به نادانی و نادرستی بوده پس باید از این پس حفظ ارزش ها را مقدم بشماریم.

 انتهای پیام/9031

https://www.asrehamoon.ir/vdcc1sqm.2bq1o8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما