تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۶ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۰۴
گزارش عصر هامون از قاچاق کالا بر اثر بی توجهی مسئولان؛

رتبه آخر توسعه یافتگی به سیستان و بلوچستان رسید

نماینده مردم خاش، میرجاوه و نصرت آباد در مجلس با انتقاد از بی توجهی مسئولان منطقه آزاد، گفت: طبق سند چشم انداز بیست ساله کشور قرار بود سیستان و بلوچستان رتبه نخست توسعه یافتگی را داشته باشد اما امروز رتبه 31 کشور را داراست.
رتبه آخر توسعه یافتگی به سیستان و بلوچستان رسید
رتبه آخر توسعه یافتگی به سیستان و بلوچستان رسید
به گزارش خبرنگار اقتصادی عصر هامون، حمیدرضا پشنگ ریگی نماینده مردم خاش در مجلس شورای اسلامی در آخرین اظهارات خود در خصوص وضعیت اشتغال و بحران محیط زیست در استان سیستان وبلوچستان عنوان کرده بود که در حال حاضر بالاترین نرخ بیکاری به استان سیستان و بلوچستان اختصاص یافته در حالی است که طبق سند چشم انداز بیست ساله کشور قرار بود سیستان و بلوچستان رتبه نخست توسعه یافتگی را داشته باشد اما در حال حاضر بر اساس برنامه سوم، چهارم و پنجم توسعه سیستان وبلوچستان رتبه 31 توسعه یافتگی در کشور را داراست.
وی تصریح کرده بود که: امروزه نه تنها بخش دولتی بلکه بخش خصوصی هم در استان سیستان و بلوچستان سرمایه گذاری نکرده است؛ اگرچه بر اساس اعتبارات متمرکز، سال 93 مبلغ 150 میلیارد و در سال 94 حدود 700 میلیارد به استان سیستان و بلوچستان اختصاص یافته که در صورت تخصیص تحول صد در صدی ایجاد خواهد شد اما تاکنون هیچ مبلغی نه در سال گذشته و نه در سال جاری به این استان اختصاص نیافته است.

ورود کالای قاچاق از بندر چابهار به دلیل بی توجهی مسئولان منطقه آزاد
پشنگ ریگی با بیان اینکه چابهار تنها بندر اقیانوسی استان سیستان و بلوچستان است، گفت: سهم استان از بارگیری و تخلیه کشتی ها صفر است و این به دلیل نداشتن خطوط ریلی است، در حالی که تجار و بازرگانان ترجیح می دهند در بندرعباس با داشتن خطوط راه آهن به فعالیت‌های اقتصادی بپردازند.
این نماینده مردم در مجلس با بیان اینکه بندر چابهار نقطه استراتژیک استان سیستان و بلوچستان است، گفت: سیستان و بلوچستان 300 کیلومتر ساحل دریای عمان را داراست که متاسفانه از این ظرفیت استفاده نشده است، بر اساس قوانین مناطق آزاد در منطقه چابهار باید سرمایه گذاری های عظیم صورت بگیرد.
مسئولان مناطق آزاد تنها به دنبال ثبت و ضبط مساحت‌های سرزمینی هستند
وی با اشاره به موضوع قاچاق در استان سیستان وبلوچستان، گفت: وجود نابرابری در اجرای قانون مناطق آزاد در سواحل این استان سبب ورود کالاهای قاچاق شده است، این در حالی است که امروز اجناس بی کیفیت چینی وارد کشور می‌شود و مسئولان مناطق آزاد تنها به دنبال ثبت و ضبط مساحت‌های سرزمینی هستند و اهداف اصلی خود که تولید است را فراموش کرده اند.

منطقه آزاد مسئولیتی در قبال قاچاق کالا ندارد
گفته های پشنگ ریگی در حالی بود که روز گذشته حامد علی مبارکی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی عصرهامون در واکنش به سخنان پشنگ ریگی ،بیان داشت: منطقه آزاد محدوده مشخص است که قالب بارهای در اسکله شهید کلانتری تخلیه و در گمرک قرار می گیرد، و در انبار های منطقه نگهداری می شود.
وی بیان داشت: در محدوده منطقه آزاد تنها بارهای مشخص که سیر مراحل گمرکی را طی کرده است قرار می گیرد و چیزی از منطقه قاچاق نمی شود.
این مسئول ضمن رد بی توجهی مسئولین منطقه آزاد به بحث قاچاق بیان داشت: اگر منطقه آزاد عامل قاچاق است چرا نمایندگان به دنبال چنین مناطقی در حوزه های انتخابات خود هستند، نمی شود گفت قاچاقی صورت نمی گیرد اما این موارد متوجه مسئولین منطقه آزاد نیست.
مدیرعامل منطقه آزاد تجاری چابهار در خصوص راه اندازی واحدهای تولید و ایجاد فعالیت های صنعتی در منطقه بیان داشت: نسبت به گذشته پیشرفت های زیادی در زمینه تولید در چابهار صورت گرفته است البته این طرح ها بلند مدت هستند که ماحصل آن در دراز مدت موجبات آبادانی منطقه را در پی خواهد داشت.

ایجاد بیش از ۳۰ هزار فرصت شغلی در چابهار
این مسئول در ادامه بیان داشت: حداکثر در یک برنامه 5 ساله پیش بینی بیش از 30 هزار شغل در منطقه شده است.
وی در خصوص شایعات جابه جایی خود اظهار داشت: بنده به عنوان سرباز این کشور تا زمانی که دولت نسبت به عملکردم رضایت داشته باشد در این پست خدمت می کنم، دولت مخیر است هر مدیری را جابه جا کند.
مبارکی در پایان بیان داشت: تفاوتی نمی کند در چه قسمتی خدمت کنیم مهم این است که برای سربازی این انقلاب آماده ایم، بنده از جایگزینی فرد دیگری در منطقه خبر ندارم و این مورد را قویاً تکذیب می کنم.
رتبه اول در امنیت؛ رتبه آخر توسعه یافتگی
پشنگ در ادامه صحبت های خود با تاکید بر اینکه استان سیستان وبلوچستان رتبه نخست امنیت در کشور را دارد، گفت: امنیت در سیستان وبلوچستان نسبت به سایر کلانشهرها پایدارتر است، البته تبلیغات منفی سبب شده تا مردم تصور ناامنی از استان سیستان و بلوچستان داشته باشند در حالی که جرم و جنایت در پایتخت کشور به مراتب بیشتر از سیستان و بلوچستان است.
نماینده مردم خاش، میرجاوه و نصرت آباد در مجلس نهم، تصریح کرد: با وجود رتبه 31 توسعه یافتگی استان سیستان و بلوچستان اما در شاخص معضلات اجتماعی همچون طلاق و قتل رتبه بالای 15 را داراست.
وی با اشاره به بازدید کمیسیون عمران مجلس از وضعیت معیشتی در استان سیستان و بلوچستان، گفت: 70 درصد استان سیستان و بلوچستان زیر خط فقر هستند، به شکلی که در برخی نقاط افراد باید حدود 4 کیلومتر راه طی کنند تا بتوانند از آب شرب استفاده کنند.
عضو کمیسیون عمران در مجلس شورای اسلامی از دولت درخواست کرد در برنامه ششم توسعه به وضعیت استان سیستان و بلوچستان توجه شود، ضمن اینکه اعتبارات مندرج در بودجه نیز به استان تخصیص داده شود.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdcc4iqm.2bqxe8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما