تاریخ انتشار :شنبه ۲ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۳۹
چند روزی است که علائم بیماری سرخک در استان سیستان و بلوچستان و به ویژه شهرستان زاهدان مشاهده شده است و مقابله با این بیماری به صورت جدی در دستور کار مسئولان دانشگاه علوم پزشکی قرار گرفته است.
سرخک مهمان سیستان و بلوچستان/ هشدار جدی در مشاهده هر گونه"تب"
سرخک مهمان سیستان و بلوچستان/ هشدار جدی در مشاهده هر گونه"تب"
به گزارش خبرنگار اجتماعی عصر هامون، سرخک یکی از بیماری‌های ویروسی واگیردار است که از طریق قطرات بینی، گلو و دهان فردی که به این ویروس مبتلا شده است، منتقل می‌شود و افراد مبتلا به این بیماری باید قرنطینه شوند تا بیماری به دیگران سرایت نکند.
در پی بروز موارد مشکوک و تایید شده بیماری سرخک در سطح شهر زاهدان و نیز سایر شهرستانها، اقدامات کنترلی در مواجهه با بیماری از جمله واکسیناسیون افراد در معرض خطر انجام شده است. لیکن، از تمامی مردم درخواست می شود در اولین فرصت افراد دارای تب و بثورات جلدی را به نزدیکترین مرکز بهداشتی درمانی معرفی نموده تا اقدامات لازم جهت آنها انجام پذیرد.

هشدار جدی در مشاهده هر گونه"تب"
مهدی زنگنه معاون فنی مرکز بهداشت استان در کارگاه آموزشی سرخک اظهار داشت: بیماری سرخک نمونه مناسبی از تمامی بیماریهای قابل پیشگیری از واکسن است و می تواند شرایط کلی وضعیت ایمن سازی در جامعه را نمایان سازد.
وی، با اشاره به بروز موارد بیماری سرخک در سطح دانشگاه و بویژه شهر زاهدان از تمامی پزشکان درخواست کرد تا همه اقدامات لازم جهت پیشگیری و کنترل این بیماری را انجام دهند.
زنگنه با اشاره بر اینکه، کیفیت واکسن، طریقه نگهداری و زنجیره سرد، مهارت در تزریق و میزان پوشش جامعه ،همگی در بروز موارد سرخک نقش داشته به تمامی پزشکان مراکز وتیم های سلامت در زمینه رعایت کردن همه مطلوب نگهداری واکسن تاکید کرد.
معاون فنی مرکز بهداشت استان تصریح کرد: موارد مشکوک و تایید شده بیماری سرخک در سال جاری از تمامی شهرها و روستاهای تحت پوشش دانشگاه گزارش می شود و این نکته حساسیت تمامی پرسنل در همه بخشهای نظام سلامت از جمله مراکز بهداشتی درمانی و بیمارستانها را می طلبد.

 17 هزار مورد مشکوک به سرخک واکسینه شدند
مهدی طباطبایی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت :جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از کشورهای پیشرفته منطقه شرق مدیترانه در برنامه  حذف سرخک و سرخجه مطرح بوده و از سال 2003 میلادی عملیات و واکسیناسیون تکمیلی سرخک و سرخجه را برای گروه سنی 5 تا 25 سال آغاز نموده است، از این رو بعنوان استراتژی های اصلی برنامه حذف بیماری سرخک در کشور تقویت برنامه نظام مراقبت سرخک و ارتقای شاخص های آن ( مانند حفظ و ارتقای پوشش واکسیناسیون نوبت اول  ودوم سرخک در حد بالاتر از 95% ) همواره مد نظر حوزه سلامت کشور است.
وی خاطرنشان کرد:با توجه به اینکه  کشور در مرحله حذف بیماری قرارداد لذا هر مورد مثبت به عنوان یک طغیان تلقی گردیده و نظام مراقبت و تیم های سلامت باید هوشیار و فعال باشد.
معاون بهداشتی دانشگاه بات اشاره به طغیانهای رخ داده طی دو ماه اخیر در سطح استان اظهار داشت: بیش از 17 هزار نفر از اطرافیان موارد مشکوک و مثبت در گروه سنی 9 ماهه تا 15 سال در سراسر استان سیستان وبلوچستان با واکسن سرخک واکسینه شده اند.
دکتر طباطبایی به همه دست اندرکاران حوزه سلامت در بخش در مان تاکید کرد:از آنجایی که خطر بالای انتقال داخل بیمارستانی سرخک  وجود دارد لازم است حتی الامکان بیمارانی در بیمارستان شوند که اندیکاسیون بستری را دارند درغیر اینصورت باید کلیه اقدامات احتیاطی و ایزوله تنفسی رعایت گردد و بیماران در صورت جابه جایی از ماسک جراحی استفاده نمایند.

اجرای طرح‌های بیماریابی و ایمن‌سازی
قدیری معاون مرکز بهداشت زاهدان اقدامات اساسی و موارد نیاز جهت پیشگیری و کنترل بیماری سرخک را اعلام نمود و از تمامی پزشکان خواست با اطلاع رسانی مناسب به شیوه های مختلف در منطقه تحت پوشش و نیز آموزش مردم، هرگونه مورد مبتلا به تب و بثورات را در اولین فرصت گزارش دهند.
 
نکات پیشگیری و مراقبتی
مهدی زنگنه معاون فنی مرکز بهداشت استان به برخی از نکات پیشگیری و مراقبتی در مورد این بیماری نیز اشاره کرد و بیان داشت: افرادی که در خود و یا خانواده خود علایم مشکوک سرخک را می‌بینند، باید این بیماری را جدی بگیرند و سریعا به مراکز درمانی مراجعه کنند.
بهترین و اصلی ترین راه پیشگیری از ابتلا به سرخک واکسیناسیون است که هم اکنون این واکسن در دو نوبت 12 ماهگی انجام میشود.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdccisqe.2bq4e8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما