تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۳۲
پدر علم جغرافیای سیستان و بلوچستان:

احتمال وقوع سونامي در بندر چابهار کم است

پدر علم جغرافیای سیستان و بلوچستان با اشاره به زمین لرزه های حادث‌شده در منطقه چابهار گفت: احتمال ایجاد خطر سونامی در چابهار کم است.
ميزان احتمال وقوع سونامي در سیستان و بلوچستان
ميزان احتمال وقوع سونامي در سیستان و بلوچستان
پرفسور اسفندیار بندریان در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی عصر هامون، با اشاره به زمین لرزه های حادث‌شده در منطقه چابهار در هفته های اخیر اظهار داشت: احتمال ایجاد خطر سونامی در چابهار کم است چرا که کانون زمین لرزه در فاصله دوری از دریای چابهار رخ داده است.
وی ادامه داد: سونامي پديده‌اي نو ظهور است و ما بايد با تصميم‌گيري‌هاي سنجيده بتوانيم از خسارات احتمالي جلوگيري كنيم.
پدر علم جغرافیای سیستان و بلوچستان با بیان اینکه قطعا سونامی که در منطقه چابهار رخ دهد به شدت سونامی های آسیای شرقی نیست، افزود: با این وجود با توجه به خطراتي كه در زمينه سونامي، منطقه چابهار را تهديد مي‌كند خطر بروز آن همواره بايد مورد توجه قرار گيرد.

نشانه‌‌های سونامی
بندریان بیان کرد: در صورت بروز سونامی، آب دریا به یک باره و ناگهانی پایین می‌رود که علت آن جزر و مد نیست چراکه جزر و مد به تدریج است ولی در سونامی آب به صورت ناگهانی پایین می‌رود و پس از آن سونامی رخ می‌دهد که در این حالت ساکنان نواحی ساحلی باید به مناطق مرتفع بروند.

ناکافی بودن ابزار هشدار سونامی در چابهار
وی با اشاره به فناوری‌های مورد نیاز برای هشدار سونامی توضیح داد: یکی از ابزار لازم در این زمینه سنسورهایی است که در سواحل نصب می‌شود و در صورت وقوع سونامی هشدارهای لازم را ارائه می‌دهد که بسیاری از کشور های پیشرفته این ابزار را در اختیار دارند.
پدر علم جغرافیای سیستان و بلوچستان با ابزار تاسف از ناکافی بودن سنسورهای مورد نیاز در سواحل چابهار تصریح کرد: متاسفانه در چابهار سنسورهای مورد نیاز در مناطق ساحلی موجود نیست تا با استفاده از آن بتوانیم تشخیص دهیم.
بندریان در ادامه گفت: با این وجود باید با ایستگاه های بین المللی در ارتباط باشیم که در صورت بروز زلزله در هر نقطه از گسل مکران این سازمان‌های تحقیقاتی به ما گزارش دهند.

رخدادهای تاریخی سونامی در کشور
پدر علم جغرافیای استان با اشاره به دوره بازگشت سونامی در گسل مکران، گفت: بر اساس مطالعات موسسه ملی اقیانوس شناسی هر 80 تا 100 سال یک زلزله بزرگ در گسل مکران و سونامی رخ می‌دهد و از آخرین سونامی این منطقه نیز 80 سال می‌گذرد.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdccmxqe.2bq4i8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما