> دیدارها با ایران سازنده و بسیار تکنیکی بود از نزدیک با اسرائیل مشورت می‌کنیم | عصر هامون
تاریخ انتشار :شنبه ۲۹ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۴۱
معاون وزیر امور خارجه آمریکا دیدارهای دوجانبه هیئت آمریکائی با هیئت ایرانی در نیویورک را سازنده و بسیار فنی خواند و گفت: آمریکا و ایران در دو روز گذشته مشاوره های دو جانبه ای در نیویورک داشتند، این دیدارها سازنده بود که باید به عنوان بخشی از توافقات جامع گنجانیده شوند.
دیدارها با ایران "سازنده و بسیار تکنیکی" بود/ از نزدیک با اسرائیل مشورت می‌کنیم
دیدارها با ایران "سازنده و بسیار تکنیکی" بود/ از نزدیک با اسرائیل مشورت می‌کنیم
به گزارش سرويس بين الملل عصر هامون، به نقل از سایت وزارت خارجه آمریکا، وندی شرمن، معاون وزیر امور خارجه آمریکا در ساختمان نمایندگی این کشور نزد سازمان ملل متحد، در جمع محدودی از رسانه هایی که دعوت شده بودند، درباره مذاکرات ایران و پنج بعلاوه یک، مطالب مشروحی را مطرح کرد.

شرمن در این نشست با اشاره به اینکه دو طرف قطعاً درک بهتری از یکدیگر را نسبت به ماه می درباره عناصر مورد نیاز، پارامتر ها برای رسیدن به توافق پیدا کرده اند، تاکید می کند: بر این باورم که آقای کری هم با آقای ظریف دیدار خواهد کرد و ما مذاکراتی در ترکیب های گوناگون و کارشناسی بسیاری خواهیم داشت.

وی می افزاید: درک می کنیم که راه های جداگانه ای برای هدف یکسان وجود دارد، می توانیم درک عمیق تری داشته باشیم و زمانیکه چنین شود، در برخی مواقع درهایی را برای برخی احتمالا می گشاید.

این مقام دولتی آمریکایی می افزاید: آخرین باری که ما دیداری در سطح مدیران سیاسی گروه پنج بعلاوه یک به رهبریت گروه اتحادیه اروپا داشتیم، در ماه ژوئیه ود، زمانیکه پس از ماه ها مذاکرات فشرده تصمیم گرفتیم طرح مشترک اقدام را تا بیست و چهارم نوامبر تمدید کنیم. ما تصمیم گرفتیم زیرا به اندازه کافی پیشرفت هایی در مسیری به جلو دیده شده بود؛ زیرا مهم است که همزمان با اینکه برای مذاکرات طرح مشترک اقدام جامع کار می کنیم، برنامه اتمی ایران بر اساس ترم "جی پی او ای" پیشرفت نکند، به دلیل اینکه همه ما می دانیم که دیپلیماسی بهترین و پایدارترین راه برای حل این بزرگترین چالش امنیتی فوری است.

وی می افزاید: از آن زمان، اعضای گروه پنج بعلاوه یک و اتحادیه اروپا از جمله آمریکا، دیدارهای دو جانبه ای با ایران داشتند. ما دیدارهایی در سطح کارشناسان و جلسات هماهنگی و همچنین تماسهایی با ایرانیان داشتیم، این تماس ها حتی وقتی دیدار نمی کنیم، صورت می گیرد.

معاون وزیر امور خارجه آمریکا درباره نشست نیویورک که با حضور ظریف و اشتون از ظهر چهارشنبه یعنی یک روز قبل از این نشست محدود مطبوعاتی آغاز شده بود، می گوید: درباره نیویورک، فکر می کنم بسیاری از ما خیلی خوشبین نبودیم ولی مشخص است که طی دیدارهایی که در دو روز گذشته بین ایران و همکاران گروه پنج بعلاوه یک و اتحادیه اروپا صورت گرفت، روشن شد که همه به اینجا آمده اند تا کار کنند.

وی می افزاید: همانطوریکه می دانید آمریکا و ایران در دو روز گذشته مشاوره های دو جانبه ای در نیویورک داشتند، این دیدارها سازنده و توام با کارهای بسیار تکنیکی بودند که باید به عنوان بخشی از توافقات جامع در مذاکراتی که بین همه اعضاء صورت خواهد گرفت، گنجانیده شوند.

معاون وزیر امور خارجه آمریکا بلافاصله می گوید: جیسون رضائیان باید فورا آزاد شود، دیگر شهروندان آمریکایی زندانی در ایران نیز باید آزاد شوند، علاوه بر آن، بار دیگر کمک ایران در یافتن رابرت لیوینسون و بازگرداندن او را به خانه درخواست می کنیم.

وی می گوید: ایرانیان در روزها و هفته های گذشته، گفته اند که تا چه اندازه در گفتگوها منطقی و انعطاف پذیرند و اینکه چگونه ظرفیت کنونی آنان، باید قابل قبول باشد.

این مقام رسمی آمریکائی در عین حال تاکید کرد: ولی وضعیت کنونی برای هیچیک از ما شدنی نیست، برای هیچ طرفی شدنی نیست، جهان بر تعلیق و برداشتن تحریم ها موافقت خواهد کرد ولی این در صورتی است که ایران نیز گام های متقاعد کننده و قابل اثباتی را بردارد و نشان دهد که برنامه اتمی اش الان هست و همچنان منحصرا صلح آمیز باقی می ماند.

وی می افزاید: با توجه به بیانیه های عمومی ایران که به دنبال سلاح اتمی نیست، این گام های خاص نیز باید شدنی باشند و ما همواره در پی هموار کردن مسیری معقول و منطقی به جلو، توام با هماهنگی نزدیک با شرکای پنج بعلاوه یک و اتحادیه اروپا هستیم.

وندی شرمن با اشاره به نشست های قبلی ایران و پنج بعلاوه یک می گوید: در گفتگوهای ما با مذاکره کنندگان ایرانی، به دیدگاه های آنان درباره هر آنچه ایران آن را نیازهای عملی مشروع خود می داند، از نزدیک گوش کرده و راه حل های سازنده ای را به آنها پیشنهاد داده ایم.

وی که تلاش دارد ده روز پیش رو را با تکرار واژه "یک و نیم هفته پیش رو" فرصتی طلائی جلوه دهد، مجدداً خطاب به رسانه های دعوت شده می گوید: یک هفته و نیم آینده، فرصت بی نظیری است، زمانیکه سران دولت ها، وزیران خارجه و بسیاری از دیگر رهبران جهان در نیویورک گردهم می آیند و فرصتی است برای ایجاد پیشرفت در این مذاکرات و دیدن اینکه آیا نتایج و مهم تر از همه، جزئیات برای یک توافق بالقوه، بیش از هر آنچه در گذشته دیده ایم، حاصل خواهد شد؟

شرمن می گوید: جان ارنست، سخنگوی کاخ سفید گفته است که در این زمان، هیچ دیداری بین روسای جمهور آمریکا و ایران برنامه ریزی نشده است.

وی می افزاید: رئیس جمهور آمریکا بسیار مشهور به باز بودن برای یک چنین دیداری است ولی انتخاب واقعا با ایران است، ما به کار ادامه می دهیم و فکر می کنیم کارهای بسیار مهم هست که باید در این هفته انجام شود ولی این کارها به این بستگی ندارد که در این هفته دیداری صورت گیرد یا خیر.

معاون وزیر امور خارجه آمریکا ادامه داد: ما کاملا آگاهیم که رهایی از تحریم ها، بخش مهمی از هر توافقی است. همانطوریکه می دانید ایران خودش گفته است ما نیز کارهای گسترده ای درباره هر آنچه ضرورت بر تعلیق داشته باشد، انجام داده ایم و سپس نهایتا برداشت آن تحریم ها.

وی می افزاید: دلیل اینکه فعلا تعلیق و بعداً برداشته می شود این است که نیاز است اطمینان حاصل شود که این یک توافق ماندنی است و گام های بسیار دیگری خواهد بود که ایران تقریباً بلافاصله در صورت توافق برخواهد داشت، برخی بیشتر زمان می برند و سپس باید دید آیا در یک دوره زمانی بادوام است و آن دوره زمانی البته یکی از مواردی است که درباره اش بحث و گفتگو می کنیم.

شرمن با تاکید بر اینکه ما می دانیم این کار را چگونه انجام دهیم، می افزاید: بر این باوریم که می توانیم رهایی معناداری ارائه کنیم، درک می کنیم و با دقت به هر آنچه ایرانیان در پی آن هستند گوش کرده ایم و امیدواریم ایران هم به هر آنچه لازمه دستیابی به آن رهایی است، گوش کند ولی مطمئنم که به طور تکنیکی می توانیم هر آنچه ضرورت دارد، انجام دهیم و آنان نیز این را می دانند.

معاون وزیر امور خارجه آمریکا در خصوص رایزنی این کشور با اسرائیل مدعی شد: فقط اسرائیل نیست، بلکه این جهان است که گفته ایران نباید به سلاح اتمی دست یابد.

وی می افزاید: در نتیجه این یک هدف برای همه است ما قطعا مشاورات بسیار نزدیک با اسرائیل داریم همانطوریکه با دیگر شرکای خود در سراسر جهان داریم درباره اینکه آیا قادر خواهیم بود به توافقی دست یابیم و آیا توافق می تواند خوب باشد که باید خوب باشد از نزدیک مشاوره می کنیم.

این مقام آمریکائی می افزاید: در نتیجه قدردانی می کنیم از اینکه کشورهایی در سراسر جهان هستند که چیزها را کمی متفاوت با هر آنچه می بینیم، می بینند، ما شرکای دیگری در سراسر جهان داریم که نگرانی های دیگری درباره توافق دارند و نگران هستند که این امر در ژئوپولتیک جهان چه معنایی خواهد داشت و چه معنایی در انرژی اتمی صلح آمیز خواهد داشت.

وی می افزاید: بسیاری از نگرانی ها عنوان شده اند و ما به همه این نگرانی ها گوش داده ایم البته که به نگرانی های اسرائیل گوش می دهیم چون امنیت اسرائیل از دیدگاه آمریکائی ها بسیار مهم است.

وندی شرمن با قدردانی از اسرائیل می گوید: چیزی که مایه قدردانی است، این است که همه کشورها از جمله اسرائیل که ما از نزدیک با او مشورت می کنیم آگاهی تکنیکی، درک نظریات خود را به اشتراک گذارده اند و همین امر به طور بالقوه ای یک راه حل خوبی را برای این چالش بسیار بسیار مهم که همه ما پیش رو داریم، ایجاد می کند.

وی می افزاید: در روز آخر اسرائیل مانند بسیاری از کشورهای دیگر در جهان، قضاوت خود را درباره توافق خواهد داشت من این را درک می کنم ولی در عین حال بر این باورم که رئیس جمهور آمریکا، زمانی توافقی را امضاء خواهد کرد که خودش هم باور دارد که این توافق برای امنیت جهان از جمله اسرائیل خوب است.

شرمن به دیدارهای احتمالی دیگر اعضای گروه پنج بعلاوه یک با رئیس جمهور کشورمان اشاره می کند و می گوید: برخی از شرکاء ما در پنج بعلاوه یک، دیدارهایی با آقای روحانی و آقای ظریف خواهند داشت و بر این باورم که آقای کری هم با آقای ظریف دیدار خواهد کرد و ما مذاکراتی در ترکیب های گوناگون و کارشناسی بسیاری خواهیم داشت.

وی می افزاید: ما در آغاز مذاکرات هستیم و واقعاً نمی دانیم مذاکرات به کجا می انجامد و آیا به مانعی برخورد خواهیم کرد و یا تغییری در وضعیت پیش خواهد آمد.


معاون وزیر امور خارجه آمریکا در ادامه می گوید: در صورتیکه معامله ای صورت نگیرد، آنها می توانند کنار بکشند، همه ما می توانیم در مذاکرات تعدیل کننده بسیاری درباره اینکه آنها و یا ما در صورت دست نیافتن به توافقی سازنده، چه خواهیم کرد، انجام دهیم .

وی می افزاید: هر کدام از ما می دانیم که دیگری در صورتیکه معامله ای صورت نگیرد، چه خواهد کرد و من ترجیح می دهم هم اکنون بر هر آنچه که امکان پذیر است، تمرکز کنم.

جمله پایانی وندی شرمن در این نشست خبری درباره نقش ایران در مبارزه با داعش است که می گوید: بر این باورم که ایران هم فکر می کند داعش نباید هر آنچه الان به آن مبادرت می ورزد انجام دهد.

انتهای پیام/ 4030 https://www.asrehamoon.ir/vdccs0qp.2bqo08laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما