تاریخ انتشار :چهارشنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۰۷:۵۷
پیدایش تغییرات در زندگی افراد، پیامدهایی را به همراه دارد و تولد نوزاد کوچک در خانواده از این امر مستثنی نیست، چرا که در روابط والدین با فرزند اول اختلال ایجاد کند. از همین رو فاصله سنی بین كودک اول و دوم دغدغه ذهنی اغلب والدین است كه خیال دارند لذت دوباره پدر و مادر شدن را تجربه كنند.
استقبال از یک تازه وارد/ فرزند دوّم، هووی فرزند اوّل
استقبال از یک تازه وارد/ فرزند دوّم، هووی فرزند اوّل
به گزارش سرویس اجتماعی عصر هامون به نقل از زاهدانه، حسادت از جمله‌ هیجانات درونی است که معمولاً در نتیجه‌ زندگی اجتماعی به وجود می‌آید و اگر به خوبی هدایت نشود، ممکن است تاثیرات منفی در زندگی داشته باشد، چرا که شخص حسود می‌تواند هم به خود و هم به دیگران لطمه بزند.
پیدایش تغییرات در زندگی افراد، پیامدهایی را به همراه دارد و تولد نوزاد کوچک در خانواده از این امر مستثنی نیست و ممکن است در روابط والدین با فرزند اول اختلال ایجاد کرده و باعث ایجاد تغییراتی در رفتار کودک شود. از همین رو فاصله سنی بین كودك اول و دوم دغدغه ذهنی اغلب والدین است كه خیال دارند لذت دوباره پدر و مادر شدن را تجربه كنند. این فاصله سنی علاوه بر این‌كه می‌تواند شیوه تربیتی والدین را تحت تاثیر قرار بدهد بر روابط بچه‌ها نیز تاثیرگذار است. به نحوی که وقتی یک نوزاد کوچک به دنیا می آید، تحمل شرایط برای فرزند قبلی آسانتر از تحمل هوو نیست.
کارشناس مرکز مشاوره مهر در گفت وگو با خبرنگار زاهدانه، شایع‌ترین عاملی که باعث ایجاد حسادت در کودکان می‌شود را تولد یک نوزاد جدید عنوان کرد و گفت: تولد فرزند دوم در خانواده برای کودک اول به عنوان یک فاجعه محسوب می‌شود زیرا این حس را در خود تلقی می کند که از طرف کسانی که قبلاً او را دوست داشتند طرد شده است.
مهدوی فر افزود: کودک به طور طبیعی در برابر هر تغییری که روند زندگی عادی او را مختل سازد، واکنش نشان می دهد؛ به ویژه وقتی کودک احساس کند که با تولد نوزاد ، مقداری از توجه و عشق اطرافیان الخصوص والدین را از دست داده است .
وی بیان کرد: اگر کودک به خاطر این احساس از خود واکنش تند وعصبی نشان بدهد ، والدین باید در برابر این رفتار با مهربانی و نرمی برخورد کنند؛ باید بدانند که هر گونه برخورد تند و سرزنش با کودک در این شرایط زمینه ای فراهم می کند تا او در فرصت مناسب عصبانیت خود را بر سر نوزاد خالی کند.
وی با بیان اینکه بهترین فاصله سنی بین فرزند اول ودوم 5 سال است، ادامه داد: والدین باید دقت کنند که این فاصله كمتر از 3 سال و بیشتر از 5 سال نباشد تا هم سیستم خانواده تقویت شود، هم فرزندان در معرض آسیب‌های احتمالی قرار نگیرند.
وی در همین خصوص گفت: فاصله سنی مناسب بین دو كودک نه تنها شرایط تربیتی برای والدین را ساده‌ تر می‌كند و در رفتار آن‌ها تعادل برقرار می‌كند بلكه ارتباط دو كودك را هم راحت‌تر می‌كند، زیرا زمانی كه فاصله سنی بین بچه‌ها زیاد نباشد آن‌ها ناخودآگاه یاد می‌گیرند كه چطور باهم كنار بیایند.
مهدوی فر با اشاره به اینکه والدین در زمان بارداری باید فرزند اول را آماده ورود فرزند دیگری کنند، خاطر نشان کرد: در مدت بارداری مادر باید اجازه دهد فرزند اول صدای قلب جنین را از طریق دستگاه مخصوص بشنود، با فرزند خود بیشتر در این مورد صحبت کند و در صورت امکان آلبوم عکس‌های دوران نوزادی او را نشانش بدهد وبه او بگوید زمانی هم او کوچک بود و مراقبت‌های خاصی لازم داشت.
در این زمینه حتی می توانید از او در چیدن وسایل اتاق نوزاد کمک بگیرید و نظرش را در مورد رنگ وسایل سوال کنید تا احساس مفید بودن را پیدا کند و از حس حسادت که در او شعله ور شده، دوری کند.
کارشناس مرکز مشاوره مهر تصریح کرد:همان قدر كه فاصله سنی بیشتر از 5 سال می‌تواند در رابطه بین دو كودك مشكل آفرین باشد فاصله سنی كمتر از 3 سال هم دردسرساز است.
مهدوی بیان کرد: وقتی این فاصله كمتر از 3 سال است آرامش روحی و روانی فرزند اول به خطر می‌افتد. چون رابطه بین فرزند و والدین هنوز از نظر عاطفی به طور كامل شكل نگرفته است كه پای فرزند دوم به میان می‌آید. ساده‌ترین آسیب هم زمانی بروز پیدا می‌كند كه كودك اول به خاطر تولد كودك دوم از شیر مادر گرفته می‌شود.
وی در پایان گفت: اگر در این مدت کودک را ناآرام و بی قرار دیدید، طوری با او حرف بزنید و رفتار کنید که خیال نکند او را فراموش کرده اید؛ وقت بیشتری را با او بگذرانید و به او اهمیت دهید.
انتهای پیام/ 9031 https://www.asrehamoon.ir/vdccsxqe.2bq448laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما