ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> افزایش نگرانی نسبت به تفاسیر آمریکایی‌ها از برجام آیا متخصص دبه بر توافق خود خواهد ماند؟ | عصر هامون
تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۵ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۴۸
صحبت های چند روز اخیر اوباما و جان کری در مورد مذاکرات هسته ای با آنچه حسن روحانی در سخنان خود بیان کرده است تفاوتی آشکار دارد و همین امر نگرانی های را در داخل کشور به وجود آورده است.
افزایش نگرانی نسبت به تفاسیر آمریکایی‌ها از برجام/ آیا متخصص دبه بر توافق خود خواهد ماند؟
به گزارش خبرنگار سیاسی عصرهامون، متن طولانی برجام آنقدر زیاد است که مدتی زمان می برد تا تمام ابعاد آن مورد بررسی کارشناسان و تحلیلگران قرار بگیرد، اما در همین زمان کوتاه از اعلام جمع بندی مذاکرات گویا آمریکایی ها تفسیرهای متفاوت خود را شروع کرده اند، سخنان اوباما و جان کری در روزهای گذشته و برداشت های متفاوت آنان از برجام دلیلی بر این مدعاست.
کارشناسان مسائل سیاسی معتقدند، به دلیل زیاد بودن متن برجام بررسی محتوا و جزییات آن در زمان کوتاه امکان پذیر نیست.
بر این اساس به نظر می رسد هنوز زود است اظهارنظرهای دقیق و کاملی بر متن برجام مطرح شود در حال حاضر آنچه موجب نگرانی در داخل شده است تفاسیر متفاوت آمریکایی‌ها از این جمع بندی مشترک است.
مرور صحبت های چند روز اخیر اوباما و جان کری در مورد نحوه لغو تحریم ها، بازرسی ها و تحقیق توسعه که از مسائل مهم طرف ایرانی بود با آنچه حسن روحانی در سخنان خود بیان می کند تفاوتی آشکار دارد.
در حالی این تفاسیر متفاوت توسط آمریکایی مطرح می شود، که برخی این برداشت متفاوت را بر مبنای مصرف داخلی و راضی کردن رژیم صهیونیستی می دانند، البته آنچه مسلم است اینکه هنوز نمی توان قاطعانه درباره متن جمع بندی طرفین اظهار نظر کرد.
به نظر می رسد باید مدتی صبر کرد تا ترجمه دقیق و صحیح متن منتشر شود و سپس کارشناسان در این خصوص اظهار نظر کنند، البته باید منتظر بررسی برجام توسط مجلس و شورای عالی امنیت بود، بررسی که مجلسی ها آن را آغاز کرده اند و در همین ابتدا از زمان 15 روزه برای بررسی آن انتقاد کردند.
حسینعلی شهریاری نماینده زاهدان در این خصوص به عصرهامون می گوید: هفته آینده محمد جواد ظریف با حضور در مجلس گزارشی از اقدامات صورت گرفته و جمع‌بندی هسته ای به نمایندگان مجلس ارائه می‌کند.
نطق متفاوت رؤسای جمهوری ایران و آمریکا خاطره جنگ گزاره‌برگ‌ها را زنده کرد
کاظم انبارلویی سردبیر روزنامه رسالت با بیان اینکه نطق متفاوت روسای جمهور ایران و آمریکا خاطره جنگ فک شیت‌ها را زنده کرد می گوید: آنچه در وین اعلام شد جمع‌بندی مذاکرات ۲۰ روزه در دور پایانی و ضرب‌الاجل‌های تعیین شده بود و به تعبیر رئیس‌جمهور، بین جزئیات این جمع‌بندی تا حصول توافق فاصله وجود دارد و نمی‌توان از آن به‌عنوان توافق یاد کرد.
وی در ادامه به سخنان همزمان رؤسای جمهور ایران و آمریکا بعد از قرائت بیانیه اشاره و تصریح کرد: مهم‌ترین مساله نطق متفاوت رؤسای جمهور ایران و آمریکا درباره جمع‌بندی مذاکرات است که خاطره جنگ گزاره‌برگ‌ها را در بیانیه لوزان زنده کرد. کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: بیانیه لوزان دارای 3 صفحه بود که مناقشاتی را قرائت متن آن بین ایران و آمریکا ایجاد کرده بود در صورتی ‌که امروز با یک متن ۱۵۹ صفحه‌ای روبه‌رو هستیم که اگر این متن در قرائت مورد مناقشه قرار بگیرد و قرائت‌های متفاوت از آن اعلام شود نشان می‌دهد ما برای رسیدن به توافق باید مسیر طولانی‌ای را طی کنیم.
هنوز قلم مذاکرات خشک نشده برخی تفاسیر دیگری می‌گویند
آیت الله آملی لاریجانی رئیس قوه قضائیه نیز با انتقاد از طرف غربی بیان کند، متأسفانه شاهد آن هستیم که هنوز قلم مذاکرات خشک نشده برخی تفاسیر دیگری مطرح می‌کنند، گفت: این افراد دم از رفع تحریم‌های تدریجی می‌زنند.
وی که در جمع مسئولان عالی دستگاه قضا سخن می گفت ادامه می دهد: خطوطی که رهبر معظم انقلاب برای مذاکرات تعیین کرده بودند باید بدون هیچ کم‌وکاستی و دقیقاً همانگونه که مد نظر ایشان بود اجرا شود.
مجلس در موضوع بررسی متن توافق باز هم دور خواهد خورد
الیاس نادران در نطق میان‌دستور خود در جلسه علنی دیروز مجلس 24 تیر 94 گفت: پس از حدود 12 سال نمایندگی مردم در مجلس شورای اسلامی علیرغم مراقبت‌هایی که داشتم نمی‌دانم چقدرش برای خدا بوده است به خدا پناه می‌برم. به راستی نه امیرالمؤمنین (ع) که اگر مدرس و رجایی را میزان‌الاعمال وزرا و وکلا قرار دهند چقدر به این ناقد بصیر جوابگو خواهیم بود.
نادران خاطرنشان کرد: امروز پس از سال‌ها مذاکرات هسته‌ای متنی تنظیم و برای کشورها فرستاده شده است و مجلس هم در این رابطه به برگزاری چند جلسه غیرعلنی و دریافت اخباری رسانه‌ای از مسئولان اجرایی امضای چند بیانیه و تصویب قانونی اکتفا کرده است.
وی افزود: رهبری معظم انقلاب به استناد اصول متعدد قانون اساسی از جمله اصول 4، 57، 110، 112 و 176 آنچه را مصلحت بداند از مجاری قانونی خود ابلاغ می‌کند و همواره رهنمودها و حتی ارشادات ایشان توسط مجلس متاع بوده است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: مجلس بماهو مجلس در جریان جزئیات توافق در موقع خود بیش از عامه مردم قرار نداشته است و اینکه چگونه در این فرصت کوتاه امکان خواهد داشت یک متن حقوقی بین‌المللی جامع را بررسی و در مورد آن اظهار نظر کند نمی‌دانم. سابقه برخورد رئیس مجلس نشان می‌دهد که احتمالا این بار نیز مجلس دور خواهد خورد.
نادران خاطرنشان کرد: گرفتن اختیارات اساسی مجلس و تضعیف جایگاه آن به نفع هیچکس نخواهد بود. کدامیک از وظایف سه‌گانه شورای عالی امنیت ملی در اصل 176 به این شورا اجازه می‌دهد اختیارات مجلس را محدود کند؟
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس اظهار داشت: آقای رئیس (مجلس) در زمان تصویب قانون هسته‌ای در موارد زیاد مواد متعدد قانون آیین‌نامه داخلی مجلس را نقض کرده است و در پاسخ به تذکراتی که داده شد گفت این که فروش سیب‌زمینی نیست.
آقای رئیس هیچ جای آیین‌نامه رعایت اصول آن را موکول به سطح اهمیت تصویب ندانسته است. دستکاری در متن مصوبه کمیسیون، تغییرات غیرقانونی مکرر آن،‌ عدم چاپ پیشنهادهای نمایندگان و اجازه ندادن به مخالفان دولت در اظهارنظر نسبت به مصوبه مجلس چه وجاهت قانونی دارد؟
نادران خاطرنشان کرد: با این اقدامات مجلس در رأس کدام امور است؟ طرف آمریکایی مصوبه کنگره را چماق می‌کند بر سر طرف‌های ایرانی و اینجا از این حداقل ظرفیت‌های قانونی هم استفاده نمی‌شود.
نادران همچنین با اشاره به اظهارات روز سه‌شنبه روحانی و هشدار او به منتقدان، خطاب به او گفت: تهدید منتقدان به مصلحت شما نیست. یک مجلس قوی و منتقد به نفع خود شماست. ناامید کردن مردم همان قدر مذموم است که امید واهی دادن.
به نظر می رسد بعد از جمع بندی طرفین در مذاکرات ژنو همچنان نگرانی های اساسی در خصوص دبه های طرف مقابل وجود دارد، دبه های که آمریکایی های استاد آن هستند و بارها نشان داده اند در صحبت های خود ثبات ندارد.
انتهای پیام/ 7250 https://www.asrehamoon.ir/vdcdnx05.yt0fk6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما