تاریخ انتشار :سه شنبه ۹ تير ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۴۰
در حالی ماده اعتیاد آور گیاهی ناس در دسته مواد مخدر قرار نمی گیرد که این امر باعث شده قانونی برای جلوگیری از خرید و فروش این ماده مضر وجود نداشته باشد و کیوسک هاو معابر سیستان و بلوچستان تبدیل به مراکز فروش این ماده مخدر شود.
مافیای برگ سبز افاغنه در کیوسک ها و معابر سیستان و بلوچستان!
مافیای برگ سبز افاغنه در کیوسک ها و معابر سیستان و بلوچستان!
به گزارش خبرنگار اجتماعی عصر هامون، به گفته کارشناسان اجتماعی این روزها یکی از مهمترین جبهه های که دشمن سعی دارد در آن به جامعه ضربه وارد کند مبحث مواد مخدر است در این راستا افزایش مصرف مواد مخدر صنعتی یکی از مهمترین سیاستهای دشمن است.
طی سالهای اخیر مصرف مواد مخدر صنعتی به دلیل آسان بودن مصرف و عدم آگاهی خانواده ها موج خزنده به خود گرفته و به سادگی جوانان به قربانیان اصلی این مواد توهم زا تبدیل شدند.
از سوی دیگر خرید این ماده مخدر به آسانی در سایه سکوت مسئولان استانی و شهری از دست فروشان، فروشگاه ها و کیوسک های روزنامه فروشی که باید محل تبلیغات فرهنگی باشد تبدیل به یک معضل برای خانواده ها شده است.
ناس بدون شک یکی از کثیفترین مواد مخدر در جهان محسوب می شود که زمانی تنها مورد استفاده افاغنه بود کم کم و به مرور جای خود را در بین ایرانیان نیز باز کرده است و در رده اول عوامل بروز سرطان دهان و لثه قرار دارد اما مصرف این ماده مخدر نیز متاسفانه آسان و در دسترس است.
ناس ماده ای سبزرنگ است که از برگ تنباکو گرفته می‌شود. طریقه مصرف این ماده به اینگونه است که آن را بین لب و دندان قرار داده و برخی نیز در میان دستمال کاغذی می گذارند به مرور این ماده موجب زخم شدن لثه و جذب این ماده از این طریق می شود.
این ماده مضر و زیان آور در دفعات اول مصرف عوارضی از قبیل سرگیجه، سردرد و تهوع را به دنبال دارد که در صورت استفاده طولانی مدت از آن می تواند باعث از دست دادن تعادل رفتاری و حرکتی، ایجاد حرکات غیر طبیعی در چشم‌ها، تغییرات محسوس در فشار خون، افزایش ضربان قلب، دندان قروچه، لرزش، اختلال در خواب، وابستگی روحی و روانی، بیماری‌های لثه و سرطان لثه، سرطان حنجره و روده بزرگ، نارسایی‌های کلیوی شود. 
در سال های گذشته آمار مصرف کنندگان ناس یا نسوار یا ملوان زبل تعداد کمی را به خود اختصاص داده بود اما امروزه این ماده مخدر در قالب بسته بندی های جدید و جذاب با عکس بازیگران هندی و پاکستانی وارد کشور شده است و بسته بندی شکیل و تغییر شکل ناس به زودی نامی دیگر برای این ماده تهوع بار دست و پا کرد و ناس در زمانی کوتاه شد پان پراک یا BT.
کافی ست گذری به دانشگاه های استان داشته باشیم تا شاهد چسبیده شدن این ماده مخدر بر اثر پرتاب آب دهان دانشجویان به سقف کلاس ها باشیم البته کسانی که به چابهار سفر کرده باشند شاید برایشان قرمز بودن رنگ معابر چابهار عجیب بوده باشد و بارها برایشان این سوال ایجاد شده که این چیست؟
بزرگ‌ترین فاجعه این مخدر ویران‌گر که در بسته‌‌بندی‌های بسیار شیک و با طعم انواع میوه‌ها وجود دارد این است که اگر تریاک و حتی کراک و هروئین و سایر مواد مخدر سنتی و صنعتی، قشر بزرگ سال، جوان و یا حتی نوجوانان را مورد هجمه قرار داده‌ بود؛ این سرطان بی‌صدا نوک پیکان شومش را به سمت کودکان و خردسالان دانش‌آموز نشانه رفته است و گویا قصد دارد تمام جامعه را شخم بزند!
این قصه، تنها قصه روزهای دیروز نیست ، این قصه شرح حال کودکان ، جوانان ، نوجوانان و زنان امروز است که متأسفانه به دلیل استفاده ی بی رویه از ناس، در منجلاب نابودی دست و پا می زنند.
با وجود تمام این موارد تا کنون این ماده مخدر کثیف به عنوان ماده مخدر شناخته نشده است و وضعیت به گونه ای است که نیروی انتظامی نمی تواند با فروشندگان این ماده اعتیاد آور برخورد کنند و تنها دستگاههای بهداشتی به دلیل غیر بهداشتی بودن می توانند این ماده را جمع آوری کنند.
فروش ناس منع قانونی ندارد
یکی از رسانه ها درباره خلأ قانونی برخورد با فروش ناس در گزارشی نوشت: سرهنگ علیرضا پریور با اشاره به اینکه ناس جزو مواد مخدر نیست، افزود: به همین دلیل نیروی انتظامی نمی‌تواند در این زمینه وارد شده و اقدام به جمع‌آوری آن کند و ما تنها در مواردی می‌توانیم از ورود ناس به استان جلوگیری کنیم که به عنوان قاچاق کالا محسوب شود.
وی با اذعان به اینکه که در این زمینه خلأ قانونی احساس می‌شود، ادامه می‌دهد: شاید در آینده قانونی وضع شود که به نیروی انتظامی اجازه برخورد با فروشندگان این ماده گیاهی مضر را بدهد.
سرهنگ پریور افزود: در این خصوص متولیان امر مانند سلامت و بهداشت باید ورود پیدا کنند.

 «ناس» و «پان»، مهم‌ترین عوامل ابتلاء به سرطان مری و معده در استان
هاشمی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در گفت و گو با یکی از رسانه ها با بیان این‌که استعمال دخانیات، ناس و پان از مهم‌ترین عوامل خطر ابتلاء به سرطان مری و معده در سیستان و بلوچستان است، گفت: هم‌چنین مراجعه نکردن دوره‌ای به پزشک، چاقی و بی‌توجهی به علائم و نشانه‌های بیماری از شایع‌ترین علل بروز سرطان پستان در زنان سیستان و بلوچستانی است.
وی ادامه داد: سرطان در بار جهانی بیماری، در دهه‌های آینده عامل مهم و فزاینده‌ی دارد و انتظار می‌رود که شمار مبتلایان به سرطان در دنیا در سال 2020 به 15 میلیون نفر افزایش یابد.
آگاه سازی جامعه رمز رهایی از این ماده مخدر
محمد صلاحی، کارشناس مسائل اجتماعی در گفتگو با یکی از رسانه ها در این خصوص گفت: هم اکنون جامعه در معرض مواد مخدر صنعتی قرار دارد و در واقع دشمن به گونه ای برنامه ریزی کرده است که قیمت مواد مخدر سنتی افزایش یابد و در مقابل مواد مخدر صنعتی را با نرخ بسیار اندک و البته با دسترسی بسیار راحتتر در اختیار جوانان قرار دهد و هدف از این امر این است که جوانان به سادگی معتاد شوند.
وی بیان کرد: معتاد به مواد مخدر سنتی با طی مراحل آسانتری از درمان می توانست ترک کند اما مواد مخدر توهم زا بسیار بیشتر فرد را گرفتار می کند و امکان رهایی بسیار سختر می شود هر چند در این میان اراده مصرف کننده حرف اول را برای ترک کردن می زند.
صلاحی ادامه داد: پان بدون شک در لیست سیاه مواد مخدر قرار دارد و باید دستگاههای فرهنگی اقدامی در راستای آشنایی بیشتر جوانان با این خطرها انجام دهند در حالیکه عملا شاهد هستیم که در این خصوص سکوت شده و یا کار تاثیر گذاری انجام نمی شود در حقیقت رسانه ها نیز این خطر را هنوز متوجه نشده اند در صورتیکه رسانه ملی می تواند به سادگی مردم را در این زمینه آگاه کند.
وی عدم آگاهی خانواده ها و حتی مصرف کننده گان که بیشتر قشر جوان هستند را دلیل گرایش به مواد مخدر صنعتی دانست و گفت: مواد مخدر توهم زا چگونه وارد خانه ها شد؟ دلیل عمده آن عدم آگاهی خانواده ها بود چون امکان اینکه بتوانند بین قرص اکستازی و سرماخوردگی فرق بذارند وجود نداشت و جوان به سادگی در اتاق خودش در کنار خانواده و در حین راه رفتن در خیابان هم می توانست قرص را مصرف کند.
در این میان باید هشدار داد که با وجود خطری که این مواد جامعه را تهدید می کند به سادگی می توان دید که در برخی معابر پان و ناس در دسترس مردم قرار می گیرد و برخورد در راستای جمع آوری این مواد و آگاه سازی جامعه در خصوص خطرات این ماده کثیف توهم زا کمتر مورد توجه است.
باید به این نکته نیز توجه شود که بسیار از آدامسها و پاستیل های پان با طعمهای مختلف و در راستای خوش بو کردن دهان در سوپرمارکتها عرضه می شود و بهترین راه برای جلوگیری از مصرف آنها استفاده از کالاهای تولید داخلی و خودداری از استفاده از مارکهای زیبا و جذاب خارجی است که اکثرا در کشورهای هم مرز شرقی و در بدترین شرایط بهداشتی تولید می شوند و در نهایت نیز مرگ را برای مصرف کننده به ارمغان می آورند.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdcdsj09.yt0jn6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما