تاریخ انتشار :شنبه ۷ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۰۴
ریزگردها در آسمان استان های جنوب شرق کشور و به خصوص سیستان دیگر مهمان نیستند، میزبان همیشگی روز و شب های مردم شده اند.
خیز مجدد ریزگردها درجنوب شرق کشور/ ریزگردها همچنان منتظر «ابتکار» دولت
خیز مجدد ریزگردها درجنوب شرق کشور/ ریزگردها همچنان منتظر «ابتکار» دولت
به گزارش خبرنگار اجتماعی عصر هامون، گویا ریزگردهای آشنا با آسمان کشور بعد از استراحتی موقت دوباره خیز برداشته و وضعیت تنفسی شهروندان سیستان را با دشواری مواجه کرده اند به طوری که با گذشت چهار روز از شروع توفان شن، امروز این مهمان ناخوانده بر اساس پیش بینی ها به اوج خود رسید و هوای سیستان بار دیگر از شرایط سالم خارج شد و میزان غلظت گرد و غبار به چهار برابر حد مجاز رسید.
هفته قبل بود که هزار نفر از شهروندان سیستان به دلیل مشکلات تنفسی راهی مراکز درمانی و بیمارستان ها شدند به طوری که نماینده زابل در مجلس با خبر دادن از تعطیلی کلیه ادارات در سیستان و بلوچستان به دلیل مواجهه با پدیده ریزگرد از ضرورت تشکیل ستاد بحران در منطقه سیستان سخن گفته بود و در تذکری خطاب به رئیس سازمان حفاظت ازمحیط زیست که در جلسه حضور داشت گفته بود که: مردم سیستان هر روز هوایی را استنشاق می کنند که در آن شن و خاک های کف دریاچه هامون وجود دارد.

غلظت گرد و خاک 7 برابر حد مجاز
وی در ادامه خواهان تشکیل جلسه ستاد بحران کشور در سیستان شده بود و گفت: غلظت گرد و خاک در هوای سیستان بیش از هفت برابر حد مجاز بوده که دلیل اصلی آن خاک های کف دریاچه هامون است، بنابراین باید کسی پاسخگو به رسیدگی به وضعیت پیش آمده باشد، اما سکوت مسئولان درد این سختی ها را دو چندان می کند.
مهاجرت مردمان سیستان تهدیدی برای امنیت ملی است
نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی گفت: ۸۰ درصد شغل مردم سیستان وابسته به هامون بوده که به سبب ۱۸ سال خشکسالی، در حال حاضر بیکار شدند، بدانید اگر مردم به گزینه ترک وطن برسند، این مهاجرت مردم به طور حتم کل کشور را ناامن می کند.
عالی تاکید کرد: هیچ کدام از وعده های دولت عملی نشد، هنوز کارگاه و کارخانه‌ای در مناطق مختلف استان به ویژه سیستان تاسیس نشده و مهاجرت مردم این استان همچنان ادامه دارد، باید برای این پدیده اجتماعی چاره اندیشی جدی شود.
 
مسئولان استانی غرق در مسائل جناحی هستند
نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی گفت: سیستان در بحران فرو رفته، در جایی که مقامات سیاسی و مسئولان استانی غرق در مسائل جناحی و تسویه حساب‌های شخصی هستند، هرگز نمی‌توان مشکلات را مرتفع کرد.
وی افزود: آقای رئیس جمهور از شما تقاضا می‌شود شخصا به وزرا دستور فرمایید کارگروه تشکیل دهند و به داد مردم ستم دیده سیستان برسند.
وی افزود: شخص رئیس جمهوری نگاه ویژه ای به سیستان دارد اما مسئولان ارشد استانی سیستان و بلوچستان همسو با راس هرم دولت نمی توانند حرکت کنند، باید چرائی این موضوع را پرسیده شود چرا که این فرآیند بر مشکلات و سختی های شمال استان می افزاید.
با توجه به وضعیت نامناسب غلظت ریزگرد ها در جنوب شرق کشور در گرم ترین و بی باران ترین روزها، آنچه که ضروری به نظر می رسد این است که مجلس و دولت نهایت همکاری و همگرایی خود را برای پرداختن به مساله ریزگردها داشته باشند. برخوردهای سیاسی و جناحی را کنار گذاشته و حاصل چندین سمینار و کنفرانس را در برنامه ای عملی تدوین کنند. پیشتیبانی بودجه ای مقابله با ریزگردها با سرعت بیشتری انجام شود تا با گسترش احتمالی ریزگردها به گستره وسیع تری از کشور این موضوع تبدیل به بحران نشود. با اینکه ابتکار از طولانی بودن زمان حل مساله ریزگردها سخن می گوید، ولی علاوه بر برنامه ریزی برای درمان ریشه ای این درد لازم است در برنامه هایی کوتاه مدت آثار سوء ریزگردها بر سلامتی مردم گوشه ای از کشور را کنترل و کاهش داد.
حتی به نظر می آید در شرایط پسا تحریم و با آزاد شدن قسمتی از دارایی های ایران، می توان قسمتی از این پول را صرف سرمایه گذاری در امور زیربنایی و زیرساختی حفاظت از محیط زیست کرد و در شرایطی مشابه شرایط کنونی، برای کاستن از آسیب معضلات زیست محیطی از جمله مساله ریزگردها با دستی پر و نگاهی اضطراری تر  اقدام های لازم اورژانسی را به انجام رساند.
 اما اکنون نه در مجلس و نه از طرف سازمان محیط زیست طرح و برنامه ای شفاف برای مقابله با ریزگردها طوری که مشخص کند تا چه زمانی با ریزگردها درگیر خواهیم بود و چگونه و در چه مراحلی خواهیم توانست آن را کنترل و مهار کنیم، ارائه نشده است. با خیز گاه گاه ریزگردها چند نماینده مجلس چند نطق آتشین می کنند و چند مقام مسئول از اینکه این مساله نیاز به زمان دارد صحبت می کنند. در حالی که بیش از 18 سال از مواجهه با مساله ریزگردها می گذرد و مشخص نیست در مقابله با این موضوع، از کدام نقطه به کدام نقطه دیگر رسیده ایم و یا حتی خواهیم رسید.
مردم جنوب شرق کشور از وضعیت پیش‌آمده گله‌مند هستند و حداقل انتظار این رادارند که رئیس‌جمهور و رئیس سازمان محیط‌ زیست کشور به این مناطق سفرکنند.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdcdso05.yt0s56a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما