تاریخ انتشار :دوشنبه ۴ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۰۴
عصر هامون گزارش می دهد؛

"قاتل کوچک" به 12 ساله ها رسید!

این روزها استفاده از سیگار در بین مردم به خصوص جوانان و دختران و بالاخص 12 ساله ها رو به افزایش می‌رود به طوری که این جسم سفید زندگی خیلی‌ها را سیاه کرده است.
قاتل کوچک به 12 ساله ها رسید!
قاتل کوچک به 12 ساله ها رسید!
به گزارش خبرنگار اجتماعی عصر هامون، سیگار بدقوارگی های موجود بر تن جامعه است که امروزه بسیاری از جوانان جهت جلب توجه جنس مخالف این ماده خطرناک را میان انگشتان خود قرار می دهند و با ژستی روشنفکرانه به آن پک می زنند. 
سیگار و دخانیات به عنوان دومین علت مرگ و میر مردم در جهان به شمار می‌رود و سالیانه در سطح دنیا هزاران نفر از معتادان به سیگار جان خود را از دست می‌دهند.
با اینکه افراد زیادی از مبتلا شدن به بیماری هایی از قبیل بیماری های قلبی و انواع سرطان ها واهمه دارند اما بازهم دست از کشیدن سیگار بر نمی دارند، و سیگار را فقط بخاطر ژستی که به آنها می دهد و احساس بزرگ شدن دارد انتخاب می کنند.
البته عوارض سیگار تنها مبتلا شدن به بیماری های گوناگون نیست، بلکه می تواند عوارض شدیدی مانند، اقتصاد خانواده، اجتماعی و شغلی داشته باشد، فردی که مخارج سیگار را به چشم نمی بیند اگر سالانه به پای حساب آن بنشیند متوجه خواهد شد که چه سرمایه عظیمی از خانواده خود دریغ کرده و صرف خرید سیگار کرده است و می توانسته با جمع کردن آن پول فرزند خود را به کلاس هایی آموزشی بفرستد یا تعطیلاتی را همراه با خانواده خود به سفر برود.
چند سالی می شود که کشیدن سیگار نیز بین زنان و دختران مد شده است و آمار زنان سیگاری رو به افزایش است ومی توان به جرات گفت که عوارض همه جانبه ی سیگار برای زنان بیش از مردان است و آنها بیشتر در جامعه آسیب خواهند دید.
هر ساله از تاریخ 1987 روز 31 می مصادف 10 خرداد به عنوان روز بدون دخانیات در نظر گرفته شده و در این روز اندیشمندان، پزشکان، دلسوزان، تشکل‌های غیر دولتی و محیط زیست دور هم جمع شده و با گرامیداشت این روز راهکارهای مبارزه با گرایش مردم به استعمال دخانیات را بررسی می‌کنند. 
خبرنگار پایگاه خبری عصر هامون به خاطر روز جهانی بدون دخانیات (چهارم تا 10 خرداد ماه) با برخی از فروشندگان، مصرف‌کنندگان سیگار و مسئولین بهداشت گفت و گویی را ترتیب داد و آنچه که در ذیل می‌آید حاصل این مصاحبه است:
پسر بچه ای 10 ساله که گاه گاهی روبروی بیمارستان علی اصغر(ع) زاهدان سیگار می فروشد با بیان اینکه افراد مختلف از من سیگار می‌خرند و حتی برخی خانم‌ها هم از من سیگار می خرند، می گوید: جهت کسب درآمد برای خانواده ام مجبور به فروش سیگار هستم.
این سیگار فروش با بیان اینکه پدرم معتاد است ، ادامه می دهد: خودم دوست ندارم سیگاری شوم چون سال هاست که رنج و زحمت های مادرم را دیده ام ولی برای کسب هزینه های خانه و کمک به مادرم مجبورم سیگار بفروشم.
یکی از افرادی که مصرف کننده سیگار است، با بیان اینکه از عواقبش خبر دارم، می گوید: نمی توانم نکشم به مصرفش عادت کردم.
وی ادامه داد: بارها جهت ترک به کمپ ها مراجعه کردم ولی عادت کرده ام و حالا که از من سنی گذشته است دیگر لازم نیست تلاشی برای ترکش کنم.
وی می گوید: دوست ندارم فرزندانم سیگاری شوند برای همین وقتی می خواهم سیگار مصرف کنم به خارج از خانه می آیم و در پارک سیگار مصرف می کنم تا خانواده ام اذیت نشوند.

سیگار آغازی برای اعتیاد
در ادامه یکی از شهروندان زاهدان که شاهد صحبت‌های من با پیرمرد مصرف کننده سیگار بود با بیان اینکه هر کس به فکر خودش نباشد به فکر دیگران هم نیست، اظهار داشت: کسی که سیگار مصرف می‌کند به کسی رحم نمی‌کند و در واقع به همه جامعه آسیب می‌رساند.
وی افزود: سیگار آغاز انحراف است و خیلی از افرادی که دچار ناهنجاری‌های اجتماعی و معتاد به مواد مخدر شدند از سیگار شروع کردند.
این شهروند اضافه کرد: استعمال سیگار و در سال‌های اخیر قلیان به معضلی برای خانواده‌ها خصوصاً در بین جوانان شده که باید راهکاری اندیشیده شود تا جوانان در جایی مناسب سرگرم شوند تا به سمت مصرف دخانیات گرایش نیابند.

سن مصرف سیگار به 12 سال رسید
در تماسی که پایگاه خبری عصر هامون با عبدالرزاق پاکزاد مديرگروه تخصصی بهداشت محيط و حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی زاهدان داشت، وی بیان کرد: در سال های گذشته سن استعمال سیگار در سنین دانشگاه بود که در حال حاضر به اوایل دبیرستان و به سنین کمتر از 15 سال رسیده و این هشداری جدی برای سلامت جامعه است.

بانوان بیشترین مصرف کنندگان سیگار
وی گفت: بیشترین نگرانی ما مربوط به افزایش مصرف سیگار در ببین دختران و زنان جامعه است به طوریکه بر اساس آمارهای گرفته شده تعداد زنانی که به مصرف سیگار روی آورده اند بیشتر از مردان است.
پاکزاد با بیان اینکه سیگار بزرگترین ریز فاکتور برای سرطان های ریه است، تصریح کرد: سیگار همچنین باعث بروز سرطان های دهان و دندان و حنجره و همچنین تشدید بسیاری از بیماری های عفونی چون سل و بیماری های ریوی می شود.
افرادی که در معرض دود سیگار هستند از عوارض آن در امان نیستند
مدیر گروه تخصصی بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود: افرادی که د ر معرض دود سیگار هستند نیز از این عوارض در امان نیستند و سرطان و بیماری قلبی آنها را هم نیز تهدید می کند، کودکانی که در معرض دود سیگار هستند به خاطر دود ناشی از سیگار که در محیط پخش است دچار تنگی نفس، عفونت های گوش، خرخر های شبانه، سوزش چشم، گرفتگی بینی و ... خواهند شد.
وی اظهار داشت: افراد بزرگسالی که در معرض دود سیگار هستند نیز بیماری های آسمی و قلبی در آنها افزایش پیدا می کند، و سکته های قلبی در بدن آنها تسریع پیدا می کند.

جویدن آدامس نیکوتین دار راه ترک سیگار
پاکزاد با بیان اینکه یکی از راه های ترک سیگار جویدن آدامس نیکوتین دار است، گفت: افرادی که مدت زیادی است که سیگار می کشند بهتر است که در کلینک ترک مخصوص سیگار بروند و به صورت کارشناسانه ترک سیگار را انجام دهند، این ترک حدود یک ماه طول می کشد و بعد از یک سال از ترک تمامی بیماری هایی که سلامتی فرد را تهدید می کرده است نظیر سکته قلبی 50 درصد کاهش پیدا می کند.
به هر حال با بررسی‌های علمی می‌توان به این نتیجه رسید که یکی از دلایل گرایش جوانان به سمت استعمال سیگار در آغاز جوانی استقلال‌طلبی و شتاب در بزرگ جلوه دادن خود است.
وقتی پدر خانواده و یا یکی از اعضای خانواده سیگار مصرف می‌کند خواه ناخواه بر روی ذهن و روان فرزندان تأثیرگذار است و از عوامل بسیار مهم و مؤثر در نحوه رفتار و منش جوانان گروه هم‌سالان است.
جوانان دوست دارند که در کارها مشارکت کنند و اگر در خانواده و محیط دوستان این نقش را از آنها سلب کنیم بلافاصله با نزدیکی به برخی از گروه‌های هم سال برای اینکه هویت و نقش خویش را در جامعه به رخ همگان بکشند با قبول رفتارها و منش خاص آن تشکل‌ها به سمت مصرف سیگار، نوع پوشش خاص و آرایشی که در جامعه جلب توجه کند گرایش می‌یابند.
سیگار تنها ماده اعتیادآوری است که به طور قانونی با تبلیغات گسترده در دسترس همگان قرار دارد و در سال‌های اخیر گرایش بانوان به استعمال سیگار و قلیان پدیده نوظهوری است که مسئولان مربوطه باید راهکاری برای پیشگیری از گسترش این پدیده بیندیشند.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdcdzx09.yt0jj6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما