تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۰ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۵۷
رئیس اداره محیط طبیعی استان گفت: یک گونه جانوری جدید پس از سالها تحقیق و مطالعه برای نخستین بار در جهان در استان سیستان و بلوچستان کشف شد.
کشف گونه جدید جانوری در سیستان و بلوچستان+عکس
الهام آبتین در گفتگو با خبرنگار اجتماعی عصرهامون با اشاره به کشف یک گونه جانوری جدید اظهار داشت: پس از برنامه های علمی، تحقیقی و پژوهشی و بررسی در مناطق استان و برخی گشت زنی های میدانی طولانی مدت، مطالعات آثار و برخی نشانه های علمی و حیاتی، محیطبان در تیم های علمی گشت زنی و تحقیق با همیاری کارشناسانی از سازمان حفاظت محیط زیست موفق شده یک گونه مار را برای اولین بار در جهان در ایران و در استان سیستان و بلوچستان کشف و ثبت جهانی نماید.
وی افزود: کارشناسان محیط زیست در قالب تیم های علمی، تحقیقی و پژوهشی و بیتوته های طولانی مدت در مناطق استان و بررسی های بعمل آمده از زیستگاهها و در انجام عملیات های پایش، سرشماری ، کنترل مناطق و بررسی های علمی و گاها آزمایشگاهی از گونه های جانوری و گیاهی موفق به کشف گونه ی جدید مار برای اولین بار در جهان و در استان سیستان و بلوچستان شدند.
آبتین بیان داشت: این گونه جدید مار از خانواده ی مارهای کبرا می باشد و مقاله علمی و ثبت جهانی آن در ژورنال خزنده شناسی کشور روسیه نیز به چاپ رسیده است.
این مسئول با بیان اینکه گونه مار جدید که برای اولین بار در جهان و در استان سیستان و بلوچستان کشف و ثبت جهانی شده با نام علمی Bungarus persicus به ثبت جهانی رسیده است، بیان داشت: در تحقیق و کشف علمی تیمی متشکل از کارشناسان سازمان و این اداره کل حضور داشته اند.
عضو تیم تحقیقات و کشف گونه جدید جانوری استان گفت: در این گشت علمی و کشف جهانی مهندس مبارکی،اشرفعلی حسینی،  موسی دهقان نژاد به همراه بنده حضور داشته اند و پس از تحقیق و جستجو در یک بررسی جامع و زیست محیطی موفق به کشف گونه جدید مار شدند.
وی افزود: مطالعه و بررسی زیستگاه و پراکنش گونه های در سطح کشور و نیز امکان شناسائی نمونه های و گونه ها و حوزه های پراکنشی جدید از جمله مهم ترین برنامه ها و فعالیت های بخش های تخصصی محیط طبیعی در سازمان حفاظت محیط زیست می باشد که عموماً با همکاری بخش های ستادی و استانی به انجام می رسد.
عضو تیم تحقیقات و کشف گونه جدید جانوری استان گفت: نتیجه تحقیقات و مطالعات 4 سال اخیر در  مناطق مرزی نزدیک مرز پاکستان و در حوزه منطقه سرباز و بعد از بررسی های صحرائی طولانی یک گونه جدید مار متعلق به جنس Bungarus و نام انگلیسی Krait که در زبان محلی به آن سیاه مار می گویند مورد شناسائی و ثبت قرار گرفت.
وی گفت: بعد از بررسی های لازم بر روی نمونه های صید شده توسط گروه محققین داخلی، و خارجی مشخص گردید که این نمونه ها با گونه های مشابه ثبت شده که در سایر کشورها تفاوت فراوانی دارند و به عنوان گونه جهانی جدید یا سیاه مار ایرانی نامگذاری گردید.
آبتین با بیان اینکه در ایران تا کنون دو گونه خشکی زی از این خانواده ، یعنی مار کبری و کفچه مار، به ثبت رسیده است، اذعان داشت: این گونه جدید به عنوان سومین عضو خشکی زی این خانواده در کشورمان شناخته خواهد شد این گونه به شدت سمی بوده و به مانند سایر اعضای هم خانواده خود سم آن از نوع موثر بر اعصاب است و تفاوت ظاهری عمده این گونه با سایر گونه های نزدیک خود در تعداد فلس های روی بدن و سر می باشد.
انتهای پیام/7250 https://www.asrehamoon.ir/vdcfyydv.w6dmtagiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما