تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۹ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۵۲
سالهاست که شیطنت برخی در داخل پاکستان باعث فعالیت گسترده تروریست ها در این منطقه شده است و باوجود توافقنامه امنیتی بین ایران و پاکستان، جدیت زیادی در اجرای این توافقنامه و اجرای تعهدات آن از سوی طرف پاکستانی مشاهده نمی شود.
وقتی تروریست ها به راحتی از مقابل چشمان "ملیشه ها" وارد خاک ایران می شوند/ اهرم های فشار ایران بر حامیان تروریست ها
به گزارش خبرنگار سیاسی عصرهامون، در آغازین ماه سال 94 اشرار مسلح با حمله به نیروهای مرزبانی سیستان و بلوچستان بار دیگر کام مردم استان و کشور را تلخ کردند و بحث امنیتی این نقطه از کشور با دیگر بر سر زبان‌ها افتاد، با نگاه به حوادث چند سال اخیر استان پی می بریم بیشتر حوادث تروریستی استان خاستگاهی فرا منطقه ای داشته است استان سیستان و بلوچستان به دلیل همجواری با دو کشور پاکستان و افغانستان از دیرباز صدمات فراوانی از جانب همسایگان خود متحمل شده و شهدای فراوانی را تقدیم کرده است.
حادثه روز دوشنبه در منطقه نگور و شهادت 8 مرزبان در این منطقه بار دیگر بر پیچیدگی های امنیتی مرزهای سیستان و بلوچستان افزود گروهک های تروریستی جنوب شرق از بی توجهی ارتش و ملیشه ها(مرزبانان پاکستان) به مرزهای مشترک و در مواقعی همکاری آنها ها بیشترین استفاده را می برند و هر از چندگاهی با ورود به خاک ایران و کمین در مناطق کوهستانی منطقه دست به اقدامات تروریستی می زند و با توجه به موقعیت منطقه به آنسوی مرزها متواری می شوند.
مجلس و دولت در سالهای اخیر تلاش فراوانی برای ایجاد یک توافق بین ایران و پاکستان داشتند اما علی رقم امضای این توافق نامه نمی توان چندان به اجرای آن خوشبین بود، دلیل آن هم ردپای آمریکا و عربستان و برخی کشورهای عربی در نا امنی ها سیستان و بلوچستان است.
رفتارها دوگانه در داخل پاکستان زمینه فعالیت تروریست ها را افزایش داده است
سالهاست که شیطنت برخی در داخل پاکستان باعث فعالیت گسترده تروریست ها در این منطقه شده است و باوجود توافقنامه امنیتی بین ایران و پاکستان، متأسفانه جدیت زیادی در اجرای این توافقنامه و اجرای تعهدات آن از سوی طرف پاکستانی نمی‌بینیم. اعترافات مالک ریگی تروریست معدوم خود گواه این مدعاست، او در اعترافات خود پرده از حمایت گسترده سازمان اطلاعات پاکستان برمی دارد و این سازمان را یکی از حامیان خود معرفی می کند. همین رفتار دوگانه برخی در داخل پاکستان باعث شده عناصر این گروهگ ها به راحتی به داخل خاک ایران نفوذ کرده و پس از اقدامات ضدایرانی خود، به پاکستان برگردند.
عدم برخورد جدی ایران با عوامل و حامیان تروریستها
جمهوری اسلامی ایران در سالهای اخیر صدمات زیادی را از جانب تروریست ها متحمل شده است و مستندات فراوانی مبنی بر حمایت برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای از اشرار در سیستان و بلوچستان بنا بر اعترافات دستگیرشدگان گروهک‌های تروریستی مانند جندالشیطان و از جمله ریگی معدوم اما مشاهده می‌شود که تاکنون اقدام جدی‌ای برای برخورد با این دخالت‌ها و حمایت‌ها از سوی دست‌اندرکاران مربوطه در کشور انجام نشده است. حال آنکه، هم قوه قضائیه و هم دستگاه دیپلماسی می‌توانند با استناد به این اعترافات و شواهد موجود، از دولت‌های حامی این تروریست‌ها در مجامع و محافل حقوقی بین‌المللی شکایت کند تا آنان دیگر جرئت همکاری با این گروهک‌های تروریستی را نداشته باشند.
بنابر اسناد فراوان حمایت مالی، تسلیحاتی و تبلیغاتی آل سعود و برخی دیگر از کشورهای عربی از تروریست ها شرق کاملا عیان است جمهوری اسلامی ایران نیز اهرام های فشار فراوانی برای این کشورها داشته و دارد اما کشور اسلامی ایران از دیرباز چنین رویکردی در قبال هیچکدام از همسایگان خود نداشته است تکرار این اتفاقات می طلبد تا دستگاه دیپلماسی کشور فعالیت بیشتری در قابل اقدامات آل سعود انجام دهد که تا به امروز شاهد این اقدامات موثر نبوده ایم.
اهرام های فشار ایران بر حامیان تروریست ها
آل سعود این روزها با وضعیت اسفباری در سیاست خارجی مواجه است، شکست سیاست های آنها در حمایت از داعش در سوریه و عراق با شکست مواجه شده است، جنگ علیه مردم یمن و حوثی ها و عدم تحقق نتایج موثر آنها را دچار چالشی بزرگ کرده است که نمی توانند به راحتی از باتلاقی یمن گریز کنند و در آخر هم نارضایتی های داخلی این کشور را بیش از پیش منزوی کرده است، البته ناگفته نماند حمایت آل سعود از داعش در کشورهای سوریه و عراق چهره این خاندان فرتوت را بیشتر از گذشته در نزد مردم جهان منفور کرده است، جمهوری اسلامی ایران می تواند از هیمن ابزارها برای فشار بر خاندان سعودی استفاده کنند.
در پایان باید گفت در برقراری امنیت سیستان و بلوچستان در سالهای اخیر موفقیت های فروانی بدست آمده است و امید امنیت پایدار در این نقطه مرزی را در آینده نزدیک افزایش یافته است، بیشتر از موضوع دیگری در ثبات امنیت نقش نیروهای بومی بلوچ بسیار برجسته است، سردار شهید شوشتری با رویکردی هوشمندانه واگذاری امنیت مرزی به جوانان بومی منطقه را راهکار حل این مشکل بیان داشته اند، و از آنجایی که این گروهک های تروریستی با پیشنهاد های مالی سعی در جذب جوانان را دارند، ایجاد فرصت های شغلی و رفع موانع بیکاری جوانان اقدام موثری دیگری تا دیگر دشمنان نتوانند از این معضل سوء استفاده کنند، البته نقش علما و بزرگان منطقه به دلیل نفوذ فراوان و آگاهی بخشی جوانان بسیار حائز اهمیت است.
انتهای پیام/7250 https://www.asrehamoon.ir/vdcg3x93.ak9u34prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما