ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> احتمال مرگ ماهی ها بر اثر آلودگی مردود استکشتی های صید ترال متهم مرگ ماهي‌ها | عصر هامون
تاریخ انتشار :چهارشنبه ۷ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۳۰
فرماندار شهرستان کنارک گفت: احتمال تلف شدن میلیون های ماهی های ساردین در ساحل کنارک بر اثر آلودگی یا بیماری کاملا مردود است.
احتمال مرگ ماهی ها بر اثر آلودگی مردود است/کشتی های صید ترال متهم مرگ ماهي‌ها
احتمال مرگ ماهی ها بر اثر آلودگی مردود است/کشتی های صید ترال متهم مرگ ماهي‌ها
به گزارش خبرنگار اجتماعی عصر هامون، تلف شدن هزاران قطعه ماهی ساردین در ساحل بزرگترین اسکله صیادی کشور در بندر کنارک که روز جمعه هفته گذشته اتفاق افتاد و اسکله این شهرستان را یکدست سفیدپوش و باعث بوی بد و نامطبوع و آلودگی منطقه شد، با این وجود هنوز علت مرگ 3 تن ماهی ساردین توسط مسئولین شیلات اعلام نشده است.

صید ترال عامل اصلی مرگ ساردین ها
عده ای از صیادان منطقه با اشاره به اینکه جمع‌آوری لاشه گندیده ماهی‌ها توسط مردم محلی همراه با گروه‌های مردم‌نهاد دوستدار محیط‌زیست، بلافاصله و تا حد ممکن انجام شده است،درباره علت این اتفاق اظهار داشتند: ماهی های ریز ساردین تلف شده در ساحل این بندر صیادی نتیجه صید بی رویه کشتی های ترال است، که با زدن ترال کف سواحل دریای عمان سبب شده که نسل این آبزی و طعمه تمام ماهیان بزرگتر رو به انقراض است.
این صیادان ادامه دادند: تلف شدن چندین تن ماهی ساردین احتمالا با صید ترال (کف روب) که در داخل حوضچه این اسکله بر اثر بالا آمدن در سطح دریا سفید پوش شده، باعث ایجاد بوی نامطبوع در منطقه شده است.
این ابراز نگرانی و اعتراض صیادان چابهاری در حالی است که در گذشته نیز جمعی از صیادان چابهاری با ارسال نامه ای با بر شمردن خطرات این شیوه ی صید بر ذخایر آبزیان و کاهش صید طي سال های گذشته، به مدیر عامل وقت شیلات کشور خواستار لغو مجوز صید ترال در دریای عمان و عدم مدارا با متخلفین شدند.

صید ترال
علت مرگ ماهیان در حال بررسی است
ثنایی مدیر شیلات کنارک در این خصوص گفت: تاکنون علت اصلی این اتفاق مشخص نشده است.
وی افزود: باتوجه به مرگ مشکوک این ماهیان که اکثرا از نوع ساردین می باشند،علت این اتفاق توسط کارشناسان مربوطه در حال برسی است.
ثنایی با اشاره به اینکه به طور یقین نمیتوان گفت دلیل این اتفاق چیست،خاطرنشان کرد: تا روزهای آتی علت اصلی مرگ ماهی ها در شهرستان کنارک مشخص خواهد شد.
فرماندار کنارک نیز که در حال رصد کردن نتایج تحقیقات و بررسی‌های سازمان‌های شیلات، دریابانی و محیط‌زیست است، می‌گوید: اعلام نتیجه قطعی درباره دلیل وقوع این رخداد هنوز امکان‌پذیر نیست و باید منتظر تحقیقات بیشتر و دقیق‌تری از سوی این سازمان‌ها که همچنان در حال رسیدگی به این پرونده هستند، بود.
در همین راستا محسن علی گلشنی مدیر کل شیلات سیستان و بلوچستان گفت: تاکنون هیچ اثری از مسمومیت و یا آلودگی که منجر به مرگ این تعداد ماهی شده باشد دیده نشده است.


صید ترال
احتمال مرگ ماهی ها بر اثر آلودگی مردود است/کشتی های صید ترال متهم مرگ ماهي‌ها
بیژن بختیار فرماندار کنارک با اشاره به اینکه احتمال وجود هرگونه مسمومیت، آلودگی یا بیماری در ماهی‌ها طبق تحقیقات صورت گرفته، مطرود است، اظهار داشت: در شرایط موجود احتمال تخلیه ماهی‌ها از سوی لنچی که به صید آنها اقدام کرده، بیشتر از دیگر احتمالات است، زیرا این ساحل محل استقرار لنچ‌های صیادی و غیرصیادی نیز هست.
وی افزود: این تخلیه می‌توانسته به دلیل ترس از فاسد شدن ماهی‌ها یا گرفتار شدن از سوی نیروی دریابانی صورت گرفته باشد، زیرا برخی از ماهی‌های کنار ساحل در ساعات اولیه همچنان زنده بودند و بنابراین می‌توان حدس زد که لنچی به دلایلی همچون صید غیرمجاز و سپس مشاهده نیروهای دریابانی که نظارت‌های مداوم و دوره‌ای دارند، به تخلیه ماهی‌ها در دریا اقدام کرده باشد، یا این‌که به دلیل نداشتن سیستم سرمایشی مخصوص نگهداری این آبزی که در مدت زمانی کوتاه فسادپذیر است، آنها را به دریا سرازیر کرده باشد.
فرماندار کنارک با اشاره به این‌که ظرفیت هر لنچ حدود پنج شش تن است و ماهی‌های رها شده در ساحل نیز حدود سه چهار تن بوده است، تاکید کرد: از آنجا که تاکنون در این منطقه شاهد چنین پیشامدی در این حجم وسیع نبوده‌ایم، باید دلیل اصلی آن بزودی مشخص و به آن رسیدگی شود.
بختیار با بیان این‌که تاکنون حدود نیمی از لاشه ماهی‌ها جمع‌آوری شده است، می‌گوید: اگر گزینه رهاسازی ماهی‌ها در دریا ثابت شود، جرم محسوب شده و با توجه به تصمیم‌گیری مراجع قضایی برای مجرم که به راحتی قابل شناسایی نیز هست، جریمه تعیین خواهد شد.

به گزارش عصر هامون، روش صید ترال یکی از مخرب ترین شیوه های صید است که موجب برداشت گونه های نابالغ، بر هم زدن تعادل اکوسیستم های دریایی و علاوه بر آن نابودی جلبک ها، مرجان ها و لاروهای ماهیان دریایی می شود.
به همين منظور روش صيد ترال كه توسط شناورها انجام مي شد از سال 1373 بصورت كلي درخليج فارس ممنوع گرديد و استفاده از آن به 45 روز و زمان صید میگو محدود شد.
موضوع قابل تامل در مورد صید ترال این است که معمولا 80 تا 90 درصد ماهی های صید شده در این روش به عنوان دور ریز به دریا ریخته می شود؛ به عبارت دیگر در به ازای صید هر ده کیلو میگو، 80 تا 90 کیلوگرم انواع گونه های آبزی ریز و نابالغ صید می شود.
استفاده از این روش صید اگرچه از سوی ارگان های مربوطه محدود به فصل صید میگو و منوط به کسب مجوز شده، ولی همچنان شاهد صيد ترال در خارج از فصل تعيين شده و به صورت غیر قانونی توسط افراد سودجو  هستیم.
متاسفانه علاوه بر تاثیرات مخرب ذکر شده بر اکوسیستم های دریایی، با توجه به ماهیت غیرقانونی این روش صید، اکثر آبزیان صید شده با اين روش هم به کشورهای جنوبی خلیج فارس فروخته می شود.
بسیاری از صیادین چابهار امیدوار هستند مسئولین مربوطه به منظور جلوگیری از آسیب بیشتر به محیط زیست و جلوگیری از قتل عام حساب شده آبزیان، علاوه بر اصلاح قوانین مربوط به صید و صیادی، با اتخاذ تدابیر سخت گیرانه و نظارت بیشتر بر وضعیت موجود، از بغرنج شدن وضعیت ذخائر آبزیان در خلیج فارس و دریای عمان بکاهند.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdcgx793.ak9zq4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما