تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۹ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۴۱
نشست علنی مجلس برای بررسی تقاضای جمعی از نمایندگان برای استیضاح وزیر علوم،‌ تحقیقات و فناوری دقایقی پیش آغاز شد. معاون اول رئیس‌جمهور به جای روحانی در جلسه بررسی استیضاح فرجی‌دانا در صحن علنی مجلس حاضر شد. یکی از استیضاح‌کنندگان وزیر علوم گفت: آقای فرجی ‌دانا در انتخاب روسای دانشگاه‌ها خلاف نظر رئیس‌جمهور رفتار کرد.
پخش فیلم توهین محمد خاتمی به مخالفینش در مجلس
پخش فیلم توهین محمد خاتمی به مخالفینش در مجلس
به گزارش سرويس سياسي عصر هامون، جلسه علنی مجلس شورای اسلامی به منظور رسیدگی به تقاضای جمعی از وکلای ملت برای استیضاح رضا فرجی‌دانا وزیر علوم،‌ تحقیقات و فناوری دقایقی پیش در صحن علنی پارلمان آغاز شد.

طرح استیضاح وزیر علوم تیرماه سال جاری با 51 امضا تقدیم هیئت‌رئیسه شد، اما به دلیل پادرمیانی علی لاریجانی رئیس نهاد قانون‌گذاری کشورمان و دادن مهلت یک ماهه به وزیر علوم،‌ این طرح به تعویق افتاد تا بالاخره هفته گذشته جز اعلام وصول طرح استیضاح و به جریان افتادن آن، راه دیگری پیش پای بهارستان‌نشینان نماند.

طرح استیضاح وزیر علوم سرانجام پس از 8 روز از اعلام وصول آن توسط هیئت‌رئیسه به صحن بهارستان رسید و قرار است تا دقایقی دیگر فرجی‌دانا به عنوان نخستین وزیر دولت یازدهم در مقابل محک مجدد نمایندگان مجلس قرار گیرد.

به موجب ماده 226 آئین‌نامه داخلی مجلس، در جلسه امروز و پس از ارائه دلایل استیضاح‌کنندگان، رئیس‌جمهور می‌تواند به دفاع از وزیر بپردازد.

فرجی‌دانا نیز می‌تواند از خود دفاع کند. حداکثر وقت دفاع از استیضاح براى یک وزیر سه ساعت خواهد بود. البته وزیر مورد استیضاح می‌‏تواند حداکثر یک ساعت از وقت دفاع خود را در اختیار یک یا دو نفر از نمایندگان موافق قرار دهد.

طبق ماده 227 آئین‌نامه، پس از پاسخ وزیر مورد استیضاح، حداکثر دو نفر از نمایندگان استیضاح­‌کننده حق دارند توضیحات تکمیلى بدهند، به شرطى که صحبت هر کدام از ربع ساعت تجاوز نکند. سپس وزیر مورد استیضاح می‌تواند حداکثر نیم ساعت مجدداً از خود دفاع کند. پس از انجام استیضاح نیز رئیس جلسه، عدم اعتماد وزیر را به رأى می‌گذارد.

حجت‌الاسلام روحانی صبح امروز در ادامه سفرهای استانی خود، به استان اردبیل سفر کرد و به همین دلیل اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور برای حضور در جلسه بررسی طرح استیضاح رضا در صحن علنی مجلس حاضر شد.

در حال حاضر برخی از اعضای هیئت دولت از جمله هاشمی وزیر بهداشت، محمدجواد ظریف وزیر خارجه، گودرزی وزیر ورزش، حجت‌الاسلام مجید انصاری معاون پارلمانی رئیس‌جمهور، علی طیب‌نیا وزیر اقتصاد و رحمانی فضلی وزیر کشور در صحن بهارستان حضور دارند.

اواخر مهرماه سال گذشته، رضا فرجی دانا به عنوان گزینه پیشنهادی دولت به مجلس معرفی شد. وی آبانماه 92 توانست از مجموع 221 رأی مأخوذه نمایندگان، با کسب 159 رأی موافق و 70 رأی مخالف و 32 رأی ممتنع، سکان وزارت علوم را به دست گیرد. اما از زمانی که فرجی دانا عهده دار این وزارتخانه شد، اقدامات صورت گرفته توسط وی تنش‌های بسیاری بوجود آورد به طوری که وی در این مدت کوتاه مسئولیت خود، تذکراتی را از مجلس ، شورای عالی انقلاب فرهنگی، مراجع عظام و رئیس جمهور دریافت کرد.

در نهایت پس از گذشت 8 ماه صدارت فرجی‌دانا بر وزارت علوم، طرح استیضاح وی با 51 امضا تقدیم هیئت رئیسه شد البته با میانجی‌گری‌ علی لاریجانی رئیس نهاد قانون‌گذاری کشورمان و دادن مهلت یک ماه به وزیر، این طرح در مجلس به تعویق افتاد. گرچه این مهلت یک ماه نتواسنت در روند مدیریتی فرجی دانا در وزارت علوم تغییری حاصل کند و با پایان یافتن این فرصت تنها راه باقی مانده برای نمایندگان منتقد به جریان انداختن استیضاح بود با این تفاوت که رئیس مجلس هم اینبار از بهبود اوضاع در این وزارتخانه ناامید شده و مجبور به اعلام وصول این طرح شد.
علیرضا زاکانی از استیضاح‌کنندگان وزیر علوم، تحقیقات وفناوری در صحن علنی مجلس با بیان اینکه وزیر اطلاعات طی نامه‌ای رسمی به سران قوا نسبت به جذب برخی افراد سابقه‌دار و محارب در دانشگاه‌ها اعتراض کرده است، گفت:آقای فرجی ‌دانا در انتخاب روسای دانشگاه‌ها خلاف نظر رئیس‌جمهور رفتار کرد.

وی افزود: هیئت سه نفره انتخاب شده از سوی فرجی‌دانا موجب التهاب در دانشگاه‌ها شد.

وی تصریح کرد: چرا وزیر علوم یکسال بعد از وزارت اقدام به استعلام برای انتصابات کرد؟ چرا وزارت علوم و دانشگاه اقدام به جذب افراد بی صلاحیت و مسئله دار کرد و به تذکرات مجلس و دستگاه‌های امنیتی توجهی نکرد؟

زاکانی همچنین از نامه‌ای خبر داد که طی آن وزیر اطلاعات خطاب به سران قوا نسبت به جذب برخی افراد سابقه‌دار و محارب در دانشگاه‌ها اعتراض نموده است

فراکسیون روحانیون مجلس هم به جمع حامیان استیضاح فرجی‌دانا پیوست

حجت‌الاسلام احمد سالک رئیس فراکسیون روحانیون مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسه شب گذشته نمایندگان روحانی مجلس درباره استیضاح وزیر علوم، گفت: ما در جلسه شب گذشته، موارد استیضاح وزیر علوم را بررسی و تصمیم به حمایت از استیضاح گرفتند.

وی گفت: نمایندگان روحانی مجلس، موارد استیضاح را وارد دانسته و تاکید کردند که استیضاح وزیر علوم به نفع دولت است.
فرجی‌دانا به جای اینکه مدیریت کند، مدیریت شد/ حمایت ضدانقلاب از وزیر مایه شرمساری است

حجت الاسلام موسی غضنفرآبادی، نماینده مردم بم در مجلس شورای اسلامی صبح امروز در جلسه علنی امروز پارلمان در موافقت با استیضاح وزیر علوم اظهار داشت: موضوعی که من مطرح می کنم تخلفات قانونی است؛ اهمیت و حساسیت دانشگاه‌ها و وزارت علوم بر کسی پوشیده نیست. دانشگاه‌ها محور همه پیشرفت‌ها هستند. یعنی اقتصاد، فرهنگ و اخلاق.

وی ادامه داد: اگر فضای دانشگاه‌ها فضای آرامش، علمی، تحقیق و اندیشیدن نباشد اقتصاد، اخلاق، فرهنگ، پیشرفت و سیاست نخواهیم داشت؛ من با توجه به این حساسیت دلایلی را برای استیضاح یافتم که طرح را امضا کردم. البته به دنبال این بودم که اگر اصلاح شود یا در بررسی‌هایم این دلایل را قابل اطمینان نیابم، امضای خود را پس بگیرم. اما امروز متأسفم که اعتمادم به وزیری که به او رأی دادم سلب شده است.

نماینده مردم بم در مجلس افزود: بنده به عنوان یک طلبه، حقوقدان و قاضی و با لحاظ دو سوگند، سوگند رعایت عدالت در قضاوت و سوگند به عنوان نماینده در دفاع از حقوق مردم که ادا کرده‌ام و بازهم تکرار می‌کنم ولله اظهاراتم از روی علم و آگاهی و مسئولیت شرعی و دینی است نه سیاسی، حزبی، جناحی و گروهی. آنگونه که به غلط فضای سنگین رسانه آن را القا کرده است.

حجت الاسلام غضنفرآبادی گفت: ذکر این نکته را لازم می‌دانم که آقای فرجی دانا را همانگونه که رئیس جمهور گفت انسانی متدین، محترم و دانشمند می‌دانم و باور عمیق قلبی دارم و وظیفه خود می‌دانم که دولت را در انجام وظایفش کمک و همراهی کنیم، اما با توجه به مطالبی که همکاران گفتند و با توجه به دلایل ارائه شده، نمی‌گویم شما نخواستید فضای دانشگاه‌ها، فضای آشفته سیاسی شود؛ اما می‌گویم شما نتوانستید مدیریت کنید که این مشکلات انبوه در دانشگاه‌ها اتفاق نیفتند و روز به روز بیشتر نشود.

وی خطاب به فرجی دانا تأکید کرد: آقای دکتر به جای اینکه مدیریت کنید، مدیریت شدید؛ دلیلش این است که می‌گویند با رفتن آقای وزیر تغییری در ادامه کار به وجود نخواهد آمد. دلایل اندک بنده شامل خلاف قانون عمل کردن در انتصابات می‌شود؛ شما در انتصابات مرتکب دو خطا شدید. اول اینکه بدون استعلام از نهادهای قانونی، انتصاب انجام دادید و دوم اینکه بعد از آنکه جواب استعلام آمد با لجبازی و ناتوانی در مدیریت دو نفر که رد صلاحیت شده بودند و در فتنه حضور داشتند را از مدیریت حذف نکردید. رد صلاحیت یکی از آنها در ۱۳ آبان ۹۲ اعلام شده و مدرک آن موجود است.

نماینده مردم بم در مجلس با بیان اینکه براساس قانون کسی نمی‌تواند بیش از شش ماه سرپرست باشد، اما تعدادی از سرپرستان منصوب توسط شما بیش از شش ماه هنوز سرپرست باقی مانده‌اند، گفت: بی اعتنایی دیگر شما به قانون این است که در سال ۹۲، تعداد ۱۴۷ نفر از پذیرفته شدگان کارشناسی ارشد که رد صلاحیت شده‌بودند را ثبت نام کردید و در دوره دکتری ۲۳ نفر از افراد رد صلاحیت شده را ثبت نام کردید. از شما نقل شده است که این افراد در زمان سرپرستی آقای دکتر توفیقی ثبت‌نام شده‌اند.سوال من همینجا است که اولا نسبت شما با آقای توفیقی چیست؟ آیا شما در اعتراض به رفتار او برخوردی با وی داشته‌اید؟

حجت الاسلام غضنفرآبادی ادامه داد: ثانیا چرا در ۹ ماه فرصت علی رغم اظهارنظر صریح نهادهای اطلاعاتی نسبت به اخراج این افراد اقدام نکردید؟ ملت ایران بدانند رد صلاحیت شده‌ها دارای سوابقی از قبیل هواداری از گروهک‌های ترورستی و تجزیه طلب، گروه‌های چپ مارکسیستی، اهانت به مقدسات و مدعیان دروغین هستند؛ هجمه رسانه‌ای علیه نمایندگان در دفاع از شما را این قبیل آمارها به خوبی نشان می‌دهد.

وی در توضیح دلایل خود برای امضای طرح استیضاح گفت: سومین دلیل من ورود عناصر فتنه به دانشگاه‌ها است؛ چرا شما اجازه دادید که یکی از سران فتنه در دانشگاه‌ها حضور پیدا کند. اگر مصوبه شورای عالی امنیت ملی در ممنوع التصویری وی نبود، امروز فیلم آن را نمایش می‌دادیم. نمایندگان دلیل دفاع این فرد را از آقای وزیر علوم بدانند.

نماینده مردم بم در مجلس خطاب به وزیر علوم گفت: بازی دموکراسی هدایت شده را به قول خودتان با اعزام هیئت‌های آنچنانی در دانشگاه‌ها انجام دادید که دوستان پیرامون آن توضیح خواهند داد. اما سوال من این است که چرا شورای عالی انقلاب فرهنگی را از حق قانونی‌اش در رأی دادن به روسای دانشگاه‌ها محروم کردید و آنها را در مقابل دانشگاهیان قرار دادید که اگر رأی به فرد فاقد صلاحیت بدهند، خلاف اعتقادشان عمل کرده‌اید و اگر رأی ندهند، شما فرصت فراهم کردید تا شورای عالی انقلاب فرهنگی مشروعیتش در بین دانشگاهیان مخدوش شود.

حجت الاسلام غضنفرآبادی اظهار داشت: آقای وزیر؛ شما سرپرستانی را معرفی کردید که ظرفیت رأی آوردن نداشتند. برای نمونه یکی از کسانی که در فتنه نقش فعال داشت و به همین دلیل شورای عالی انقلاب فرهنگی به او رأی نداد را با لجاجت حفظ کردید. مگر همان زمان جناب آقای رئیس جمهور به شما نگفت که دو تای دیگر را نمی‌خواهد معرفی کنید؟ چرا آنها را تغییر ندادید؟ علی رغم اینکه آقای رئیس جمهور به شما گفت اما به آن صحبت اعتنایی نکردید.

وی ادامه داد: یادتان هست که آقای حداد عادل به شما گفت ما با آقای هاشمی وزیر بهداشت و درمان جدیدا آشنا شده‌ایم، ولی شما را از قدیم می‌شناسیم. چطور است هرکه را آقای هاشمی معرفی می‌کند، رأی می‌آورد ولی وقتی شما معرفی می‌کنید رأی نمی‌آورد؛ لازم می‌دانم از تدبیرهای وزیر بهداشت تشکر کنم و از آقای ظریف و سایر اعضای هیئت دولت نیز قدردانی می‌کنم.

نماینده مردم بم در مجلس خطاب به وزیر علوم گفت: چقدر آقای دکتر لاریجانی رئیس مجلس تلاش کرد که کار به اینجا کشیده نشود؟ آقای دکتر؛ امروز بیکاری خانواده‌ها را دچار افسردگی کرده است؛ آن وقت ارزش دارد که دانشگاه‌ها باشگاه سیاسی یا بازارچه سیاسی شوند؟ آقای دکتر حداد عادل در جریان رأی اعتماد آنقدر از شما و خانواده شما تعریف کردند که ما شیفته شما شدیم و به شما رأی دادیم.

حجت الاسلام غضنفرآبادی ادامه داد: شما قول دادید که آرامش را در دانشگاه ها حفظ کنید ولی آیا این کار را کردید؟ آقای وزیر چکار کردید که وزیر ضد انقلاب خارج نشین دولت اصلاحات از شما دفاع کند و یکی از سران فتنه از شما دفاع کند؟ سی ان ان و بی بی سی و آن کوفت و زهرماری‌ها از شما دفاع کنند؟

وی تأکید کرد: مشکل اساسی یک عده از سیاسیون این بوده و هست که مرزهای سیاسی خود را با ساختارشکنان و ضد انقلابیون داخلی و خارجی و خائن به انقلاب مشخص نکردند. ما نگرانی آنها را از استیضاح و تلاش برای باقی ماندن شما درک کردیم. اما شما چرا اعلام برائت نکردید؟ چرا در مقابل این حمایت‌ها هیچ واکنشی از خود نشان ندادید؟ آقای وزیر شما وزیر این نظامید، چرا واکنش نشان ندادید. همین یک مورد برای عدم صلاحیت شما کافی است. شما فردای قیامت بایددر مقابل بیش از ۲۰۰ هزار شهید و آه و اشک مادران و همسران و فرزندان شهدا، امام (ره) و خدای سبحان پاسخگو باشید.

نماینده مردم بم در مجلس اظهار داشت: آنجا که این امکانات دولت و فضاسازی‌های رسانه‌ای نیست که به داد شما برسد و شما را کمک کند. آنجا ابزارهای تهدید و تطمیع وجود ندارد که به کمک شما بیاید؛ آقای وزیر؛ آیا شما فتنه را درک کردید؟ فتنه‌ای که داشت ریشه نظام را می‌زد. اگر درک کردید چرا با به کارگیری افراد فتنه گر با نظام بازی کردید؟ آقای وزیر؛ شما چشم تیزبین، قدرت و وظیفه شناسی مجلس را باور نکردید.

حجت الاسلام غضنفرآبادی در پایان گفت: یقین بدانید این مجلس غیرت دینی و انقلابی دارد و در این مجلس هنوز یادگاران دوران دفاع مقدس، شهدا، جانبازان و آزادگان حضور دارند. هنوز ترنم صدای امام راحل گوش جان این مجلس را می‌نوازد که فرمودند نگذارید این انقلاب به دست نامحرمان برسد. آقای وزیر شما مطمئن باشید و دیگران هم مطمئن باشند که از درون مجلس نهم، مجلس ششمی بیرون نخواهد آمد. شما اولین کسی بودید که چرخ‌های اعتدال دولت تدبیر و امید را از ریل خارج کردید و به مصلحت دنیا و اخرت‌تان نیست که در این سمت باقی بمانید.

فرجی‌دانا نقشی در انتصابات دانشگاه‌ها ندارد/ همه چیز دست توفیقی است

سیدحسین نقوی حسینی عضو فراکسیون رهروان ولایت و از استیضاح‌کنندگان وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در صحن علنی مجلس، گفت: طی یک سال گذشته بیش از 40 تشکل سیاسی در دانشگاه‌ها تشکیل شده، ببینید چه کسانی و با چه گرایشاتی هستند؟

وی افزود: این همه استهزا و تهمت و توهین به استیضاح‌کنندگان برای چیست؟

نقوی حسینی خاطرنشان کرد: دوستان فرجی‌دانا به من گفتند وزیر علوم نقشی در انتصابات دانشگاه‌ها ندارد و همه چیز دست توفیقی است و شما فرجی‌دانا را نجات دهید.
منصوبان فرجی‌دانا در فتنه۱۸ تیر و ۸۸ دست داشته‌اند/انتصابات وی اعتدال نبوده است

محمد حسن آصفری نماینده مردم اراک و عضو فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت که در حمایت استیضاح رضا فرجی‌دانا در صحن علنی مجلس سخن می‌گفت، با بیان اینکه برخی می‌خواهند فتنه 18 تیر را در دانشگاه تکرار کرد، گفت: انتصاباتی وزیر علوم در ریاست دانشگاه‌های به هیچ عنوان با مشی اعتدال سازگاری ندارد.

وی گفت: یکی از منصوبان وزیر علوم که در فتنه 88 و فتنه 78 سابقه بازداشت دارد، گفته است باید دانشگاهی را تربیب کنیم که 18 تیر را بیافریند؛ دوران اسلامی کردن دانشگاه‌ها گذشته است؛ رئیس برای انسان نیست برای حیوان است.
پخش فیلم سخنرانی توفیقی در حمایت از فتنه‌‌/فرجی‌دانا: برای دستگاه‌ اطلاعاتی متاسفم!

سیدحسین نقوی‌حسینی نماینده مردم ورامین در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز پارلمان که به بررسی طرح استیضاح رضا فرجی دانا وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اختصاص داشت به عنوان یکی از موافقان استیضاح صحبت کرد.

وی در خلال صحبت‌های خود فیلمی را به نمایش گذاشت که در آن برخی از معاونان کنونی وزارت علوم و یکی از روسای دانشگاه‌ها در جمع فتنه‌گران 88 حضور داشتند.

این فیلم از نشست تشکل‌های دانشجویی با رضا فرجی‌دانا در سوم تیرماه سال جای گرفته شده و در آن دانشجویان انتقاداتی را نسبت به انتصابات وزیر علوم  در این وزارتخانه و برخی دانشگاه‌ها مطرح می‌کنند.

در این فیلم دانشجویان نسبت به وضعیت دانشگاه‌های شهید چمران اهواز و اصفهان انتقاد کرده و سرپرست کنونی دانشگاه را از حامیان فتنه می‌دانند و می‌گویند که در دانشگاه اصفهان تا 6 ماه پس از فتنه 88 با دستبند سبز در دانشگاه حضور می‌یافتند که وزیر هم در پاسخ به این دانشجویان می‌گوید متاسفم که سیستم اطلاعاتی مملکت این‌قدر عقب مانده است!

نقوی‌حسینی در این لحظه با قطع فیلم، خطاب به فرجی‌دانا می‌گوید سیستم اطلاعاتی مملکت بسیار هم قوی است، اما این سیستم برخی از گزینه‌های شما را برای انتصابات رد کرد، اما شما به آن عمل نکردید و آن سرپرستان را تغییر ندادید.

در ادامه این فیلم تصاویری پخش شد که حضور سرپرست فعلی دانشگاه شهید چمران اهواز در تجمع فتنه‌گران سال 88 را نشان می‌دهد.

در ادامه این فیلم سرپرست کنونی دانشگاه شهید چمران اهواز در حال قرائت بیانیه فتنه‌گران است.

در ادامه این فیلم تصاویری پخش شد که جعفر توفیقی مشاور عالی وزیر علوم را در جمع متحصنین فتنه 88 نشان می‌دهد که وی با بیان سخنانی علیه رئیس جمهور دوره دهم و حمایت‌ از میرحسین موسوی یکی از سران فتنه، سعی در آرام کردن متحصنین دارد.

توفیقی در سخنان خود در جمع متحصنین می‌گوید از هر جنبه‌ای که نگاه می‌کنیم ابعاد این موضوع تاسف و تالم بیشتری را نشان می‌دهد؛ رای شخصیت با تقوا و مدیر مثل میر حسین موسوی را بگیرند و به اسم کسانی بنویسند که انقلابیون و مدیران چند روزه هستند.

سیدحسین نقوی‌حسینی پس از این کلیپ راجع به این سخنان جعفر توفیقی که القای تقلب در انتخابات 88 را مطرح می‌کنند، گفت: براساس فرموده مقام معظم رهبری کسانی که القای تقلب کردند مجرم هستند، اما امروز این مجرمان در وزارت علوم حضور دارند و آقای فرجی‌دانا هم از این افراد دفاع می‌کند.

استفاده روحانی از بورس اشتباه بیانی در نطق زاکانی بود/منظورشان معاونان رئیس‌جمهور بود نه خود رئیس‌جمهور

علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی بعد از پایان اظهارات موافقان استیضاح فرجی‌دانا طی توضیحی با اشاره به نطق زاکانی، تصریح کرد: آقای زاکانی در سخنان خود گفتند که به نظر می‌رسد وزرا، معاونین و رئیس‌جمهور از بورس بهره‌مند بودند؛ آقای انصاری معاون پارلمانی رئیس‌جمهور طی نامه‌ای اعلام کردند که این مسئله خلاف است و رئیس‌جمهور از بورس استفاده نکرده‌اند.

وی افزود: البته در متن آقای زاکانی عنوان وزرا و معاونین آمده است اما زمانی که ما فیلم را بررسی کردیم آقای زاکانی گفتند که وزرا، معاونین و رئیس‌جمهور از بورس استفاده کردند و متن نطق با لسان ایشان تفاوت داشت. در هر صورت آقای رئیس‌جمهور از بورس استفاده نکرده‌اند و این مسئله اشتباهی بوده است که در بیان اتفاق افتاده است.

عدد ۳ هزار بورسیه غیرقانونی واقعیت ندارد

علی اصغر زارعی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در موافقت با استیضاح وزیر علوم اظهار داشت: در خصوص بحث استیضاح مطالبی که نمایندگان مطرح کردند، باعث شد زمان محدودی برای من باقی بماند. من جزو کسانی هستم که در رأی اعتماد برای رأی آوردن آقای فرجی دانا تلاش کردم و خود او نیز شاهد این موضوع است.

وی ادامه داد: منتهی فرآیندی که پیش آمد و به واسطه آن بیش از شش ماه بالاخص در ۴ ماه گذشته حداقل بنده در شش جلسه حضور داشتم و در این جلسات از مجلس شورای اسلامی، رئیس مجلس و روئسای فراکسیون ها حضور داشتند، بحث ما مباحث دیگری بود ولی به یک‌باره صدیقی معاون دانشجویی وزارت علوم مصاحبه‌ای را مطرح کرد که سه هزار بورس غیرقانونی در دولت گذشته انجام گرفته است.

نماینده مردم تهران در مجلس افزود: کمیسیون آموزش درخواست کرد تا وزیر علوم در کمیسیون حضور یابد و توضیحاتی ارائه کند. اما آقای وزیر حضور نیافت ولی آقای صدیقی در کمیسیون حاضر شد و کمیسیون نیز مسئولان سابق امور دانشجویان را دعوت کرد و در همان جلسه مشخص شد که وقتی آقایان گزارش دادند که افرادی زیر معدل ۱۴ و ۱۶ بورسیه شده‌اند، همان مسئولین قبلی نیز اعلام کردند که شورای مرکزی بورس (شورایی که براساس قانون مجلس تشکیل می‌شود) در همه دولت‌های گذشته مصوباتی دارد که مصوبات آن باید مدنظر قرار گیرد.

زارعی گفت: در پی این ماجرا کمیسیون آموزش مجلس کمیته‌ای را تشکیل داد و دو جلسه در سازمان امور دانشجویان تشکیل شد و بنده نیز دو روز برخی از پرونده‌ها را از نزدیک مطالعه کرد. از اول هم معلوم بود که لیست‌هایی که تنظیم شده با عجله تنظیم شده است. در جلسه اول قرار شد که لیست‌ها کامل شود چرا که فقط نام و نام خانوادگی درآن درج شده بود و اطلاعاتی از بورسیه‌ها در آن وجود نداشت.مسئولان وزارت علوم پذیرفتند که این لیست را برای جلسه آینده به صورت کامل آماده کنند.

وی ادامه داد: در همان جلسه نیز مطرح شد که چرا شما گفتید فرزندان مسئولین و این خبر در سایت‌ها منتشر شد؛ آنها گفته‌اند که این کار را نکردیم. بلکه دستگاه‌های نظارتی این خبر را در سایت‌ها منتشر کردند. ما گفتیم پرونده‌های این افراد را بیاورید تا ببینیم ولی آنها استنکاف کردند. اما در جلسه دوم ابتدا پرونده‌های مسئولین آن هم تعداد محدودی را آوردند. زمانی که ما این پرونده‌ها را مشاهده کردیم در هیچ کدام موضوع خاصی نبود و دوستان نیز مدعی بودند که ما چنین ادعای نکردیم فقط در یکی از پرونده‌ها، فرزند یکی از روسای دانشگاه‌ها، یک سال سنش بالاتر بود و ما نیز در پرونده ملاحظه کردیم که آیا کارت پایان خدمت دارد یا ندارد.

نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه مسئولان وزارت علوم در جلسات بعدی لیست‌های ارائه شده را اصلاح کردند براین اساس که مصوبه شورای مرکزی بورس که مسئولان قبلی مدعی بودند آنها را اعمال کرده‌اند، لیست‌ها را بازنگری کنند و به کمیسیون آموزش مجلس ارسال کنند؛ در مجموع مدیرکل امور بورس وزارت علوم نامه‌ای را خطاب به بنده به عنوان مسئول کمیته ارسال کرد، گفت: مصوبات کمیسیون قبلی که ما اعمال کردیم، نتیجه‌اش در خصوص معدل وضعیت تبدیل به خارج‌ها اینگونه شده که از ۲۲ نفر سال ۸۶، چهار نفر شده است و از ۲۱۳ نفر به ۳۴ نفر تبدیل شده است.

زارعی یادآور شد: در مجموع تمام ادعای مسئولان وزارت علوم به ۱۹۰ نفر کاهش پیدا کرد که اگر مصوبات شورای مرکزی بورس اعمال شود کمتر از یک دهم تقلیل پیدا می‌کند؛ این نامه خطاب به من نوشته شد که کسانی که افزایش سن دارند ۵۰۰ نفر هستند.

وی اظهار داشت: در خصوص بورس خارج گفته شده که ۷۲۹ نفر بوده‌اند که اگر این ملاحظات را اعمال کنیم به ۴۳ نفر کاهش پیدا می‌کند و گفته شد که هزار و ۱۱ نفر مربی هستند که در این مباحث وجود ندارند؛ لذا به استناد اظهارات مسئولان عدد سه هزار نفر واقعیت ندارد ضمن اینکه ما معتقدیم هر کسی تخلف کرده است باید با وی برخورد شود.

نماینده مردم تهران در مجلس گفت: ما در این خصوص ادعا داشتیم چرا فضا را خراب می‌کنید و چرا در سایت‌ها درج می‌کنید که بورسیه اقوام و آشنایان نمایندگان مشکل پیدا کرده و می‌خواهند از بورسیه‌ها به عنوان ابزار استیضاح استفاده کنند.

زارعی در پایان سخنانش گفت: در خصوص بنده اعلام کردند که دو تن از برادران زارعی بورسیه هستند. من اعلام کردم که با هرکسی که تخلف کرده باید برخورد صورت گیرد؛ من سه برادر دارم که یکی از آنها در ابتدای انقلاب شهید شد و دو تن از برادرانم بازنشسته شدند و اصلا دانشگاه نرفته‌اند. چرا باید چنین فضایی فراهم شوند و چرا باید در خصوص برخی نمایندگان که قبل از دوره نمایندگی بورسیه داشته‌اند و وقتی وارد مجلس شدند بورس داشته‌اند و هم اکنون بورس خود را متوقف کرده‌اند، این فضاسازی‌ها انجام گیرد. این شیوه بداخلاقی و روش ما را به این نقطه رساند که باید بحث استیضاح را پیگیری کنیم.

 

پخش فیلم توهین محمد خاتمی به مخالفینش در مجلس

در جریان بررسی طرح استیضاح رضا فرجی‌دانا وزیر علوم،‌ تحقیقات و فناوری، موافقان استیضاح فیلم اظهارات محمد خاتمی را در دانشگاه تهران که به مناسبت گرامیداشت روز دانشجو بود، پخش کردند.

در این فیلم خاتمی با مخاطب قرار دادن کسانی که آنها را عامل حادثه 18 تیر می‌داند، می‌گوید: "اینها زور دارند، پول دارند اما عقل ندارند، اینها بخش‌های کوچکی از جریانات سیاسی هستند که نباید اصولگرایان را با آنها یکی کنیم»

رتبه علمی کشور در ماه‌های اخیر تنزل یافته است

قاسم جعفری نماینده مردم بجنورد در مجلس در موافقت با استیضاح فرجی دانا وزیر علوم در جلسه علنی امروز مجلس گفت: امروز همگان می‌دانیم که در یک امتحان بزرگ قرارداریم و برای آنچه که می‌گوییم حتما مسئولیت داریم، پس خوب است که از خدا بخواهیم که خوب بر زبانمان جاری شود، خوب بشنویم و خوب تصمیم بگیریم.

وی افزود: جناب آقای وزیر، دیروز فردی نزد بنده آمد و گفت که می‌خواهم به عنوان کادو برای شما کاری انجام دهم که در حوزه انتخابیه‌تان ماندگار شوید و وقتی با وی صحبت کردم، او خودش را منصوب به شما می‌دانست و متوجه شدم که او مدرک دکترا دارد که بنده به او گفتم که به خاطر شما به آقای وزیر تسلیت می‌گویم، بنده آقای وزیر را از گذشته و دورادور می‌شناسم، او شخصیتی بالاتر از اینها دارد که امثال شما او را اینطور خراب کنید.

جعفری در همین زمینه با بیان اینکه از این نمونه‌ها بسیار اتفاق افتاده است، افزود: آقای وزیر اگر لازم دانستید با اسم و شماره تلفن به شما می‌گویم.

وی با تاکید بر اینکه گروه‌هایی وعده‌هایی به استیضاح‌کنندگان می‌دهند که باعث نگرانی بیشتر ما شده است، گفت: ما دغدغه‌های علمی کشور را داریم. آیا از وضعیت دانشجویانی که به خارج از کشور اعزام می‌شوند و آژانس‌هایی که آنها را می‌برند و بلاهایی که پس از بازگشت به سرشان می‌آید و این بلاها بر سر ملت می‌آید، خبر دارید؟ آیا برنامه‌ای برای این همه پایان‌نامه‌ها، کپی‌پیست کردن‌ها و موارد این‌چنینی خبر دارید و برنامه‌ای برای آن انجام شده است.

نماینده مردم بجنورد تصریح کرد: به ما پیام می‌دهند که مصلحت‌تان نیست در جلسه استیضاح حرف بزنید. مردم نماینده انتخاب کردند که تلاش کنند و به موقع، درست و به اندازه و با استفاده به جا از ابزار قانونی در راستای مصالح نظام و مردم حرف بزنند. آیا مردم ما را برای سکوت انتخاب کرده‌اند؟

جعفری در ادامه خطاب به فرجی‌دانا گفت: آقای وزیر، حضرت علی(ع) فرموده است: "علم اقتدار است، هر کس آن را به چنگ آورد غالب می‌شود و بازمانده از آن مقهور می‌ماند." امروز ما نگران وضعیت علمی کشور هستیم. اقتدار علمی یک اقتدار درون‌زاست، بنابراین این پیشرفت باید ادامه پیدا کند.

وی در همین زمینه تصریح کرد: در این 10 سال گذشته، حرکت علمی ما خوب بوده است و پیشرفت علمی و سرعت علمی بسیار خوب بوده است، اما این سرعت نباید کند شود. این یک هشدار است، نگذارید حرکت به سمت تحقیقات بیشتر و عمیق‌تر کند و یا متوقف شود.

این نماینده مجلس با بیان اینکه دانشگاه‌ها مرکز و منابع خیلی با ارزشی برای کارهای تحقیقاتی هستند، افزود: حتما باید از آنها استفاده شود. البته از آنها هم در مرحله تحقیقات و هم در مرحله ساخت باید از منابع آنها استفاده شود. زیرا این رفت و برگشت فکر و کار بین نیروهای مسلح و دانشگاه‌های کشور برکات زیادی دارد که باید از این برکات استفاده کرد.

جعفری اضافه کرد: اگر حرکت ما از دور افتاد، بازگرداندن این نهضت، حرکت و شتاب علمی مشکل‌تر خواهد بود. این دغدغه ماست. بنده معتقدم که به این حرکت علمی باید با همه توان نیرو رساند، مبادا وضعیتی پیش بیاوریم که این حرکت متوقف شود. این نکات بسیار مهم است که انتظار می‌رود به آنها توجه شود. 

وی به 3 مسئله اساسی اقتصاد، فرهنگ و پیشرفت علمی در کشور اشاره کرد و گفت: به ما می‌گویند که مردم مشکل معیشت دارند، فردی اینگونه می‌گفت که رئیس جمهور امروز در جلسه استیضاح حضور نیافته که بگوید ما مشغول کار هستیم و شما در مجلس جلوی کار ما را می‌گیرید. البته انشاءالله که رئیس جمهور نیتش این نیست و با وعده قبلی رفته است. 

نماینده مردم بجنورد در مجلس تاکید کرد: به ما می‌گویند که مردم معیشت می‌خواهند، شما به دانشگاه گیر داده‌اید؟ ما می‌گوییم وضعیت معیشت‌مان را که هنوز یک برنامه راهبردی برای آن ندیده‌ایم، لااقل دین، علم و فرهنگ‌مان را از ما نگیرید. 

جعفری خطاب به وزیر علوم تصریح کرد: مقام معظم رهبری در حرم رضوی شریف فرمودند که فرهنگ از اقتصاد مهم‌تر است و فرهنگ مانند هوایی است که تنفس می‌کنیم. سوال بنده این است که مگر رسالت دانشگاه چیست؟ بر روی مسئله اقتصاد کشور باید تکیه شود و البته بر روی پیشرفت علمی کشور نیز باید تکیه شود. 

وی اضافه کرد: هدف از علم این است که نفع برساند و مردم باید از برکات آن استفاده کنند. آقای وزیر از 48 طرح کلان که مدت زیادی و بیش از یک سال و نیم، گروه‌های مختلف از جمله شورای عالی عطف بر روی آن کار کرده‌اند و تصویب کرده‌اند، امروز فقط 8 طرح در محور اجرا و حمایت قرار گرفته است که این یعنی کاهش پژوهش. 

این نماینده مجلس در ادامه اظهار داشت: سهم نیم درصد تا 2 درصد پژوهش دستگاه‌ها از سوی دولت در بودجه حذف شد و وزارت علوم تلاش پررنگی برای جلوگیری از این مسئله نکرد به طوری که همکار ما، اختیاری در کمیسیون می‌گفت که با وجود اینکه این موضوع در لایحه حذف شده بود، آن را در کمیسیون در نظر گرفتیم، اما به دلیل اینکه دفاع جانانه از آن نشد، نتیجه نگرفتیم.

جعفری در بخش دیگری از سخنانش ضمن انتقاد از اینکه رتبه کشور ما براساس تولیدات علمی در 10 سال گذشته پیشرفت خوبی داشته اما روند خوبی را نشان نمی‌دهد، گفت: این پیشرفت رشد خوب و شیب مناسبی داشته است اما امروز مانند فواره رو به نزول است که این هشدار به وزیر است.

وی در همین زمینه خطاب به فرجی‌دانا گفت: آقای وزیر بنده نمی‌خواهم بگویم که همه ا ینها به مدت 9 ماه وزارت شما مربوط است، انصاف چیز خوبی است، اما این یک هشدار است. این دغدغه را مقامات عالی نظام در حضور شما و در جمع دانشگاهیان فرموده‌اند.

این نماینده مجلس در ادامه به مقایسه تعداد مقالات علمی ایران با دیگر کشورها اشاره کرد و آن را نوعی هشدار دانست و گفت: آهنگ ما آهنگ مناسبی نیست. ما در به دست آوردن رتبه‌های علمی مشغول درجازدن هستیم، آیا این هشدار اشکالی دارد؟ 

جعفری ادامه داد: مقایسه رتبه 4 دانشگاه برتر کشور نشان می‌دهد که دانشگاه تهران در سال 92، 712 بوده اما در سال 93 به 775 تقلیل یافته که این نوعی عقب‌نشینی است. دانشگاه شریف در سال 92 رتبه 973 را داشته اما امروز به 1025 کاهش یافته و به همین ترتیب دانشگاه تربیت مدرس نیز در سال 92 رتبه 980 را داشته و در سال 93 به 1206 کاهش یافته و برخلاف آن، دانشگاه علوم پزشکی تهران به دلیل آرامش حاکم در این دانشگاه در سال 92 رتبه 938 را داشته اما در سال 93 به رتبه 838 ارتقاء یافته است. 

وی در ادامه افزود: حداد عادل در جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی به رئیس جمهور گفت که دو وزیر دارید (وزرای علوم و بهداشت) که یکی هر کسی را که برای ریاست دانشگاه‌ها معرفی می‌کند با رای قاطع همه آراء را کسب می‌کند اما وزیر دیگر شما هر کسی را که معرفی می‌کند یا می‌گویند معرفی نکنید و یا می‌گویند رای نمی‌آورد.

این نماینده مجلس اضافه کرد: آقای وزیر اطرافیانتان و دیگران شما را مشغول کرده‌اند. دوست و دشمن‌شناسی بسیار خوب است. بنده با عنوان یک طلبه برای شما در مجلس رای جمع کردم، اما امروز بنده نگرانم. 

جعفری با بیان اینکه رئیس مجلس دغدغه‌هایی را در جلسه 16 تیر امسال به شما مطرح کرده است، گفت: لاریجانی در این جلسه به شما گفت که استیضاح حق نمایندگان است. مسئله دانشجویان ستاره‌دار و بحث بورسیه‌ها و فضای حاکم بر وزارت علوم و روسایی که انتخاب کرده‌اید، ایجاد بحران در دانشگاه‌ها و بازگشت برخی از اساتید نامناسب، معتدل بودن یک واژه کشدار است، بعضی از سرپرستان را می‌شود تغییر داد.

وی در همین زمینه گفت: در این جلسه رئیس مجلس گفت که جلسه 16 تیر برای تفاهم است و به معنای سدگذاری برای استیضاح نیست و در آخر جلسه بعد از صحبت‌های شما، رئیس مجلس همچنین گفت که بدبینی بد است، اما زور زدن برای توجیه همه چیز هم خوب نیست. در ساری و جاری کردن دغدغه‌ها باید اقدام کرد، بعضی افراد که موضع تند دارند اگر کنار شما نباشند چه می‌شود، افراد خاص را کنار بگذارید. در مورد بورسیه‌ها اصل بر صحت است مگر آنکه خلافش ثابت شود. رفتار خطی در این سطوح واگرایی ایجاد می‌کند.

نماینده مردم بجنورد در مجلس افزود: رئیس مجلس در این جلسه به وزیر گفت که آقای فرجی دانا مصاحبه انجام دهد و جایگاه سازمان‌های تصمیم‌گیر مانند شورای عالی انقلاب فرهنگی را رسمیت ببخشد. 

جعفری در پایان خاطرنشان کرد: آقای وزیر ما دوست شما هستیم. خیلی‌ها خواستند شما را به حاشیه مشغول کنند و این حاشیه‌ها آن شد که نباید می‌شد. انشاءالله که سلامت باشید.



ادامه دارد...

انتهای پیام/ 4030 https://www.asrehamoon.ir/vdcgyn9n.ak97z4prra.html
منبع : عرش نیوز
نام شما
آدرس ايميل شما

احسا
جرم فرجی دانا ..........