تاریخ انتشار :پنجشنبه ۵ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۴۸
گزارش عصر هامون از کلنگ‌زنی های نافرجام مسئولین؛

نصب تابلو تنها سهم سیستان و بلوچستان از کتابخانه 6 ساله

با وجود گذشت بيش از شش سال از آغاز ساخت كتابخانه استاندارد زاهدان، اين پروژه همچنان درگير كمبود اعتبارات بوده و بهره برداري از آن حتي در سال آينده نيز با اما و اگر همراه است.
نصب تابلو تنها سهم سیستان و بلوچستان از کتابخانه 6 ساله
نصب تابلو تنها سهم سیستان و بلوچستان از کتابخانه 6 ساله
به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر عصر هامون، کلنگ احداث کتابخانه استاندارد زاهدان 6 سال پیش بر زمین زده شد تا بدین شکل سهم سیستان و بلوچستان در سرانه کتابخانه ای افزایش یابد اما اکنون بیش از 6 سال از تصویب آن می‌گذرد ولی حتی یک آجر برای عملیات ساختمان‌سازی‌ آن به‌کار نرفته است.

كتابخانه اي كه از قلم افتاده است
اسفندیار زیدآبادی مدیرکل نهاد کتابخانه‌های سیستان و بلوچستان در این خصوص به یکی از رسانه ها  گفته بود که: بر اساس سند چشم انداز شورای عالی انقلاب فرهنگی، سیستان و بلوچستان باید تا سال 1404 به ازای هر 100 نفر، هشت متر و در مجموع 240 هزار مترمربع فضای کتابخانه‌ای داشته باشد.
وی افزود: در حال حاضر سرانه فضای کتابخانه‌ای در این استان، حدود 60 سانتی‌متر و در مجموع 16 هزار متر است که فاصله زیادی را نشان می‌دهد.

کتابخانه های زاهدان جوابگوی نیاز منطقه نیست
زید آبادی ادامه داد: با توجه به اینکه جمعیت سیستان و بلوچستان به ویژه شهرستان زاهدان رو به افزایش است، خانواده‌ها نیز پرجمعیت هستند و در منزل کمتر زمینه برای مطالعه فراهم است، اکثراً فرزندان برای مطالعه به کتابخانه‌ها مراجعه می‌کنند و تعداد کتابخانه‌های موجود منطقه جوابگوی نیاز آنها نیست.
مدیرکل نهاد کتابخانه‌های سیستان و بلوچستان با بیان اینکه 6 سال قبل کلنگ کتابخانه استاندارد زاهدان بر زمین زده شده اما تاکنون هیچ‌گونه پیشرفتی نداشته است، گفت: به دلیل نبود اعتبار این پروژه سال‎ها بوده که در همان ابتدای کار باقی مانده است که با توجه به ضرورت زمان، نیاز است دولت تدبیر و امید برای به سرانجام رساندن آن اقدام لازم را در دستور کار قرار دهد.
وی گفت: اگر این کتابخانه احداث شود گام مهمی در زمینه افزایش سرانه کتابخوانی در سیستان و بلوچستان برداشته می‌شود و به تحقق اهداف سند چشم‌انداز شورای عالی انقلاب فرهنگی نزدیکتر خواهیم شد.
زیدآبادی گفت: در حال حاضر 57 کتابخانه نهادی و 10 کتابخانه مشارکتی در سیستان و بلوچستان دایر است، همچنین در سال‎جاری احداث کتابخانه در استان مقدور نیست و بیشتر تجهیز و استانداردسازی کتابخانه‎ها را در اولویت قرار داده‎ایم.
مدیرکل نهاد کتابخانه‌های سیستان و بلوچستان افزود: دو ساختمان حوزه سازمان جهادکشاورزی در زهک و چابهار را برای ایجاد کتابخانه روستایی در دستور کار داریم.
اجرای طرح کتابخوان در 5 شهرستان سیستان و بلوچستان
زیدآبادی از اجرای طرح کتابخوان در سیستان و بلوچستان خبر داد و گفت: طرح کتابخوان از 29 مرداد ماه جاری در زاهدان اجرا می‌شود که معرفی کتاب‌‌های مختلف تا پایان سال از جمله اقداماتی است که به دنبال اجرای این طرح انجام می‌شود.
مدیرکل نهاد کتابخانه‌های سیستان و بلوچستان افزود: 130 کتابدار در سیستان و بلوچستان فعال هستند که باید تا پایان امسال هر کدام یک کتاب را معرفی کنند.
وی ادامه داد: 130 کتابدار فعال در استان را به 17 گروه هشت نفر تقسیم کرده‌ایم، هر کدام از این گروه‌ها قرار است نسبت به انتخاب و معرفی و تبلیغات کتاب برای مردم اقدام کنند.
وی گفت: این طرح تا پایان امسال در پنج شهرستان زابل، زاهدان، ایرانشهر، سراوان و چابهار اجرایی خواهد شد.
زیدآبادی با بیان اینکه نخستین طرح کتابخوان 29 مردادماه جاری در سالن اجتماعات اداره‌کل راه و شهرسازی در زاهدان اجرایی می‌شود، اضافه کرد: این طرح شروع خوبی برای معرفی کتابداران و آشنایی مردم با کتاب‌های مختلف است.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdcgyw9u.ak9wn4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما