تاریخ انتشار :شنبه ۱۰ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۳۸
پدر کویرشناسی ایران گفت: دریاچه ارومیه به علت خشکسالی بیمار شده و دیگر احیا نخواهد شد و تنها راه چاره جنگل‌کاری در دریاچه ارومیه است.
دریاچه ارومیه پتانسیل تبدیل شدن به پارک گیاهی-حیوانی را دارد
به گزارش سرویس اجتماعی عصر هامون، پریسا مهریان؛ سال‌هاست که حال دریاچه ارومیه بد است و در این مدت این دریاچه تحت مراقبت و توجه بیشتری از سوی مسئولین امر قرار گرفته و حتی برایش بودجه‌های میلیاردی اختصاص داده شده ولی خبری از احیای آن نیست در این بین همه متخصصین امید به احیا دارند و تنها پرویز کردوانی سخت و قاطع می‌گوید دریاچه ارومیه احیا نخواهد شد.
 
*منابع آب ایران به غارت رفته است

چاه‌های آب کشاورزی مجاز و غیرمجاز عامل غارت آب‌های زیرزمینی است.
 
پروفسور پرویز کردوانی پدر کویرشناس ایرانی در این باره می‌گوید: در منطقه‌ای که ظرفیت استحصال و بهره‌برداری از 40 چاه آب وجود دارد یک هزار و 400 چاه حفر شده که با این روند هیچ تعبیری به جز غارت منابع آب نمی‌‌توان داشت و قطع به یقین چاه‌های آب کشاورزی مجاز و غیرمجاز غارت آب‌های زیرزمینی است.
 
*خشکسالی ارومیه را از پا درآورد
 
دریاچه ارومیه خشک شده است و خشکی آن تبعات منفی فراوانی برای ساکنین و گونه‌های گیاهی و جانوری منطقه خواهد داشت، لذا حالا که دریاچه ارومیه حال خوبی ندارد و اتفاق قابل توجهی در احیای آن نیفتاده بایستی از تبعات منفی خشکی آن کاست.
 
پروفسور کردوانی پدر کویرشناس ایران در جدیدترین اظهارات خود در همایش بحران آب و احیای دریاچه طشک و بختگان می‌گوید: برخی از دریاچه‌ها مانند طشک و بختگان ممکن است با آب بیشتر در سال‌های آینده احیا شود اما جایی مانند ارومیه دیگر احیا نخواهد شد چرا که این دریاچه بر اثر خشکسالی بیمار شده و به موت رفته است.
 
*آبی نیست که در دریاچه ارومیه بریزند پس جنگل‌کاری کنند
 
همه طرح‌های احیا انجام شده و فقط مجری لازم است یعنی فقط آب بیاورند و بریزند در داخل دریاچه ارومیه تا آبدار شود اما این همه آب برای آبدار کرد دریاچه از کجا بیاید و به چه صورتی؟
 
پروفسور کردوانی در این باره می‌گوید: آب ندارند بدهند به دریاچه و ریختن آب خیانت است، همین چند وقت پیش که از اروپا و آمریکا متخصص آوردند برای ارومیه، آنها گفتند: اینجا را پارک انرژی کنید و آب نبندید داخلش.
 
پدر کویرشناس ایرانی معتقد است: راه چاره، جنگل‌کاری در دریاچه است؛ با اینکه دریاچه زمانی زیبا و ارزشمند بود اما حالا که کار از کار گذشته و با قدرنشناسی از این دریاچه او خشک شده با تبدیل به پارک گیاهی حیوانی آنقدر زیبا می‌شود که زیبایی قبلی‌اش هم فراموش می‌شود.
 
*بعد از 5 سال دریاچه ارومیه به عالی‌ترین پارک گیاهی مبدل می‌شود

باید حقیقت را به مردم گفت و مردم را از حالت عزاداری و ناخوشی روحی- روانی بیرون آورد و بین بد و بدتر، بد را انتخاب کرد.
 
کردوانی پدر کویرشناس ایران می‌گوید: یک لایه 10 سانتی‌متری ماسه و شن سطح دریاچه را پوشانده که 90 درصد آن ماسه و 10 درصد آن شن است تا باد نبرده باید تخم گیاهان را قاطی این ماسه و شن کرد و با بارندگی 300 میلی‌متری منطقه در مدت 5 سال این دریاچه خشک به عالی‌ترین پارک گیاهی مبدل می‌شود که بعد از آن آهو و کل در آن رها شود.
 
 
*دریاچه ارومیه و سرنوشت نامعلوم
 
دریاچه ارومیه خشک شده و سطح آن را شن و ماسه و نمک گرفته و بودجه‌های میلیاردی و هزاران کمیته با وجود هزاران نخبه و فعال محیط زیستی برای احیای آن تشکیل شده و از طرفی سلامت مردم، محیط زیست و منطقه در حال تهدید است و مسئولین در حال انتقاد از طرح‌ها و نظرات با یکدیگر؛ در حالی ه با هم بودن نخبگان کشوری و اقناع یکدیگر برای رسیدن به نتیجه مطلوب می‌تواند بسیار سازنده باشد و از تبعات منفی یک بحران به شدت بکاهد.
 
انتهای پیام/8399
 
https://www.asrehamoon.ir/vdch-wnq.23nzmdftt2.html
منبع : سايت خبری باشگاه خبرنگاران جوان
نام شما
آدرس ايميل شما